cim najlahsie/najefektivnejsie zbrusim 1cm vrstvu betonu?

Ak neviete kam zaradiť Váš príspevok, použite túto kategóriu...
Old Dirty Bastard
Guru
Guru
Používateľov profilový obrázok

cim najlahsie/najefektivnejsie zbrusim 1cm vrstvu betonu?

Príspevok od používateľa Old Dirty Bastard »

odlial som si vacsi kus v podobe kvadra ako podstavec pod urcitu vec, potreboval by som z kazdej bocnej strany spracovat cca centimeter. nechce sa mi nanovo odlievat, bola to celkom babracka, ide o nepravidelny tvar. mate nejake odporucanie? rozmery 14x42x8cm

momentalne je to vo faze tuhnutia uz treti den namocene vo vode, tuhnutie potrva celkom dlho, tak sa chcem spytat, ci nebude robit problem opracovavanie takehoto charakteru tak kratko po odliati.
taktiez som to odlieval z betonovej stierky, ktora ma velmi malu zrnitost (naschval), myslite, ze ten material bude prilis mrvivy aj po poriadnom dozreti? to je vlastne dovod preco som to aj smaril do vody, aby ta chem. reakcia prebiehala co najdlhsie
Gothar
Moderátor
Moderátor

Re: cim najlahsie/najefektivnejsie zbrusim 1cm vrstvu betonu

Príspevok od používateľa Gothar »

Najlepsie bude asi orezat to. Pri osekavani by sa to mohlo rozpadnut alebo sa odlomi vacsi kus. Na rezanie by bol idealny cirkular. Ak nemas, tak uhlova bruska na dostatocne velky kotuc, najlepsie asi na priemer 230 mm a k tomu kotuc na rezanie betonu: http://www.profinaradie.sk/hq-tools/pro ... -Concrete/
dzaso
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa dzaso »

ta karboška bude asi najlepšie riešenie, skoč si do hociakej požičovne náradia. Treba to nechať poriadne vytvrdnúť (tak 2-3 tyždne podľa teploty), inak to budeš mať ozobané a može sa ti to aj rozpadnúť. A rež to vonku :D .
Old Dirty Bastard
Guru
Guru

ok, majstri, nakoniec som to zbrusil smirglom na kov :D islo to vcelku jednoducho opracovat.. kedze je to betonova stierka. teraz mam ale novy problem :) davam ako pdoklad pod podstavec podlahovu gumu a nemam sajnu cim to efektivne spojit. pouzil som PATTEX 100 % univerzální lepidlo 50g. uvadzalo sa ako super odolne, elasticke, pevne, vodenepriepustne atd atd. a ono v podstate aj je. ale pri aplikovani velmi malej sily viem lahko prilepenu gumu z podstavca oddelit.
problem je ten, ze v podstate ten beton je na povrchu velmi jemny a pri obycajnom potiahnuti rukou sa z neho viditelne zotiera vrstva. tzn. lepidlo drzi, ale len na tej velmi tenuckej vrstve na povrchu betonu. skratka ako keby som sa snazil prilepit nieco na suvislu vrstvu prachu.
brusenie ani ine opracovavanie nepomoze. jednoducho keby som to mechanicky trel cely den, tak zotriem centimetrovu vrstvu a nema to konca.
preto som rozmyslal to zafikovat nejakym vodotesnym pripravkom, nieco ako latexova alebo lakova povrchova uprava urcena na kamen/beton/murivo.
moja otazka znie.. bude na takto upravenom povrchu potom to lepidlo drzat poriadne?
pripadne nesrat sa s tym (osetrenim povrchu) a dat tam mamuta alebo ine speci lepidlo?
mate nejake skusenosti niekto?

urcite by to lepsie drzalo na nerovnomernom povrchu. moj problem je, ze ten podstavec ma samozrejme velmi rovny a hladky spodok.
dzaso
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa dzaso »

daj na to hĺbkový penetrák, alebo adhézny mostík.
Arkaz
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Arkaz »

tak tak bud to niecim zapenetrovat a potom prilepit. alebo navrtat aj cez tu gumu a pouzil by som tie plastove kotvy na polystyren ked sa zatepluje.
Old Dirty Bastard
Guru
Guru

dzaso napísal:daj na to hĺbkový penetrák, alebo adhézny mostík.
vyskusam nieco z toho.
mam vsak dalsi problem na zreteli :) ked som zlupoval ten pattex dole z betonu a z gumy, tak som dosiel na to, ze vlastne na betone drzi lepsie ten lep ako na gume. o dost lepsie. na gume nezostalo takmer nic. vsetko bolo prilepene na betone. z betonu som to musel spachtlou davat dole. cize problem mozno ani nebol v betone, ale v zlom type lepidla. skusil som tu gumu lepit pomocou locktide super attack co mam doma a ten drzi super. avsak jedno 5g balenie stoji cez 4€ a potrebujem zatriet plochu 400cm2, cize chcelo by to nieco rentabilnejsie. mate nejake odporucania? predavaci z obchodu kde som bol o tom nemaju ani sajn.
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Na kombinaciu beton+iny material mam najlepsie skusenosti s montaznymi lepidlami Pattex.
Tu mas take ku ktoremu nepotrebujes pistol: http://www.pattex.sk/s-pattexom-to-zvla ... r-fix.html
Napísať odpoveď