rozdielna rychlost down

O internete a sieťach, problémoch, nastaveniach...
peterkozel
Medium Professional
Medium Professional

rozdielna rychlost down

Príspevok od používateľa peterkozel »

neviem si poradit s jednou vecou, poradite mi prosim?
-pc mam intel nuc 5i5ryh, win10, net od orange, je to tzv pevne lte, predplatena rychlost down je cca 3,5mb/s, zvlastne je to ze tato rychlost funguje iba ked stahujem cez mobil, ak stahujem cez pc, rychlost je max cca 1,3mb/s, skusal som toto - update wifi ovladaca v pc, externu wifi kartu, k rootru som pc napojil aj cez lan kabel, pozeral ci nie su nejake obmedzenia v nastaveniach rootru, v brane winu, nic nepomohlo, cim by to mohlo byt?
heker
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: rozdielna rychlost down

Príspevok od používateľa heker »

Ked to NUC prepojis kablom s routrom, tak ako to ide? Alebo skusal si daky notebook?
peterkozel
Medium Professional
Medium Professional

kablom nepomoze, skusal som aj viac prehliadacov, down managerov, pozeral som bios, nic nepomohlo, je to pekne divne, iny ntb som neskusal, iba fony, aj droid aj w10p, meral aj cas stahovania, skratka fon ide cca 2,5x rychlejsie ako pc, externa karta tiez nic, ked budem mat moznost skusim este ine pc
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

Definuj kde sa nachadzala SIMkarta pri oboch testoch. Z mobilu predpokladam ze priamo v nom ale s NUC?
peterkozel
Medium Professional
Medium Professional

simka je v routri, je to samostatna sim na pristup do lte, na router sa pripajam cez wifi fonom, minipc tiez cez wifi alebo lan kabel, skusil som aj eset spustit, nic nenaslo, ak budem mat chut asi skusim aj reinstall, bios som upgradoval, resetoval, uz fakt neviem co s tym

//autoeditácia príspevku (06 Máj 2017, 15:16)
tak uz som porovnal s inym ntb, takze predplatene mam 30mbps, ked stahujem cez pozicany ntb alebo smartphony, down je od 25 do 36mbps, nikdy nie menej ani viac, down kolise medzi tymito hodnotami, je to lte bezdrat spoj takze je to v poriadku, problem nastava ked sa na wifi alebo aj cez lan kabel napojim na router mojim pc, vtedy je down iba okolo 10-12mbps, neviete poradit?, reklamovat to alebo skusit reinstall win?, dalsia vec win mam aktiv cez kms tools, moze to byt tym?
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Aktivacia Win nema nic spolocne s rychlostou. Problem bude niekde vo Windowse alebo v hardware toho NUC pc.
peterkozel
Medium Professional
Medium Professional

vyriesene, pomohol reinstall winu

//autoeditácia príspevku (07 Máj 2017, 13:50)
zistil som preco mi to spomalovalo, ked som mal dsl tak som uz davnejsie skusal toto
http://www.zive.sk/clanok/117006/vypnut ... pripojenia

- po reinstall winu ta rychlost isla ako mala a tak ma napadlo zopakovat ten prikaz ako ked som mal dsl, ak som tu funkciu vypol down bol zas dolu max cca 1,3MB/s, ked som to vratil na normal, rychlost vystrelila nahor, nechapem tomu, ked som mal dsl tak mi to naopak pomohlo mierne k lepsiemu, takze tak, zdravim
Napísať odpoveď