Zdravím,
potrebujem poradiť ohľadom tohto multifunkčného zariadenia. http://www.canon.sk/for_home/product_fi ... s_mf411dw/
Mám problém so skenovaním, potrebujem skenovať dokumenty čierno-bielo, ale táto kopírka ich skenuje vo veľmi zlej kvalite tak, že nie je v naskenovanom dokumente vôbec alebo slabo vidieť podpisy a pečiatky. Skúšal som samozrejme rôzne meniť nastavenie aj v PC aj priamo na kopírke a nič.
Dá sa toto riešiť nejakým spôsobom ? Lebo nechce sa mi veriť, že by do zariadenia za cca 350 €, ktoré samozrejme ľudia kupujú aj kvôli skenovaniu, má rôzne funkcie aj v súvislosti so skenovaním skenovalo takto zle. Doma mám nejakú multifunkčnú tlačiareň Canon za asi 30 € (cena novej) a skenuje normálne takže myslím si, že niečo treba spraviť a bude to fungovať. Len ja už fakt neviem čo, skúšal som čo sa týka nastavení asi všetko.
Ďakujem za prípadné rady.
Canon MF 411dw skenovanie
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
Re: Canon MF 411dw skenovanie
Podla pamaremtrov ma len 600dpi skener (Optické: až 600 x 600 dpi, Zdokonalené: až 9600 x 9600 dpi). Nove multifunkcne tlaciarne za 100 eur maju opticke rozlisenie napriklad: 2400 x 4800 dpi. Takze asi tam bude pes zakopany. Ale 600dpi nie je malo, ved stare kopirky tak skenovali a nebol problem. Ked das kopirovat, tak je to citatelne??? A ked das skenovat, tak uz to nie je citatelne???
Kopírovanie a aj tlač sú v poriadku.
S DPI problém nevidím, nakoľko skenujem dokumenty na rôzne elektronické podania a tieto musia mať malú veľkosti, tak môžem používať rozlíšenie max. 300 dpi. Zo skúsenosti viem, že 200 dpi bohate stačí na dobre čitateľný text aj s podpismi, pečiatkami, proste so všetkým. Ale na tejto kopírke môžem nastaviť čokoľvek a proste mi v čierno-bielom skenovaní nenaskenuje dobre podpisy a pečiatky. No a keď skenujem na úplne tom najväčšom multifukčnom šunte za 5 korún, tak tam nie je problém žiaden, pekne všetko čiateľne zoskenuje pri nastavení 200dpi. Akurát ten šunt mám doma a oveľa drahšiu kopírku v práci, kde potrebujem, aby to skenovanie fungovalo, doma to zatiaľ využívam iba z núdze.
A príde mi blbosť riešiť a trepať do práce ku kopírke nejaký ďalší skener, či iné zariadenie, keď tá kopírka by mala zvládať takúto základnú a triviálnu vec, čo ovládajú aj tie najlacnejšie zariadenia. Len neviem prísť na to čo s tým a tak, že či nemá niekto skúsenosti s niečim podobným. (dpi to, ale nebude)
S DPI problém nevidím, nakoľko skenujem dokumenty na rôzne elektronické podania a tieto musia mať malú veľkosti, tak môžem používať rozlíšenie max. 300 dpi. Zo skúsenosti viem, že 200 dpi bohate stačí na dobre čitateľný text aj s podpismi, pečiatkami, proste so všetkým. Ale na tejto kopírke môžem nastaviť čokoľvek a proste mi v čierno-bielom skenovaní nenaskenuje dobre podpisy a pečiatky. No a keď skenujem na úplne tom najväčšom multifukčnom šunte za 5 korún, tak tam nie je problém žiaden, pekne všetko čiateľne zoskenuje pri nastavení 200dpi. Akurát ten šunt mám doma a oveľa drahšiu kopírku v práci, kde potrebujem, aby to skenovanie fungovalo, doma to zatiaľ využívam iba z núdze.
A príde mi blbosť riešiť a trepať do práce ku kopírke nejaký ďalší skener, či iné zariadenie, keď tá kopírka by mala zvládať takúto základnú a triviálnu vec, čo ovládajú aj tie najlacnejšie zariadenia. Len neviem prísť na to čo s tým a tak, že či nemá niekto skúsenosti s niečim podobným. (dpi to, ale nebude)
hojko napísal:Podla pamaremtrov ma len 600dpi skener (Optické: až 600 x 600 dpi, Zdokonalené: až 9600 x 9600 dpi). Nove multifunkcne tlaciarne za 100 eur maju opticke rozlisenie napriklad: 2400 x 4800 dpi. Takze asi tam bude pes zakopany. Ale 600dpi nie je malo, ved stare kopirky tak skenovali a nebol problem. Ked das kopirovat, tak je to citatelne??? A ked das skenovat, tak uz to nie je citatelne???
Skus odinstalovat ovladace a potom stiahni z webu Canonu najnovsie, tie nainstaluj. Aky tam mas Windows?
Ovladace su najnovsie od Canonu, je to nove zariadenie, ovladace boli teraz stahovane a instalovane. Skusal som to aj cez Win 10 a aj win 7. Samozrejme aj iba cez dotykove ovladanie Canon, t.j. do pc mi siel uz hotovy sken bez akejkolvek softwarovej manipulacii s PC
Pripojeny k zariadeniu som inak cez Wifi
Pripojeny k zariadeniu som inak cez Wifi
heker napísal:Skus odinstalovat ovladace a potom stiahni z webu Canonu najnovsie, tie nainstaluj. Aky tam mas Windows?
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
Skus sa pripojit cez kabel.
PS: Necituj prispevky nad tebou, je tu tlacitko odoslat odpoved, pripadne rychla odpoved bez citacie.
PS: Necituj prispevky nad tebou, je tu tlacitko odoslat odpoved, pripadne rychla odpoved bez citacie.