Windows 10

Informácie o software, ankety...
miki15
Light Expert
Light Expert
Používateľov profilový obrázok

Re: Windows 10

Príspevok od používateľa miki15 »

oukej pogooglim díky
jojo1996
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa jojo1996 »

miki15 napísal:oukej pogooglim díky
Ak si to nenašiel tak: https://www.microsoft.com/sk-sk/accessi ... s10upgrade
Aj toto ma ale zachviľu skončiť
mLuks
Addict
Addict

Príspevok od používateľa mLuks »

ešte je možnosť Insider program, tam ale niektoré nastavenia meniť nemôžeš, najmä čo sa týka update, privacy a odosielania dát. Budeš dostávať novšie verzie a vylepšenia skôr ako bežní užívatelia, len s tým, že nemusia vždy fungovať správne. Ale ak si nastavíš Slow ring na update, tak tam idú už tie vyladenejšie verzie.
miki15
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa miki15 »

to s tým zjednodušením ovládania... nemôže sa stať že mi nejako prídu na to že nepoužívam tie zjednodušenia a nezablokujú mi ho potom ?
japaja
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa japaja »

ako vypnem svojvoľné prebudenie počítača? alebo svojvoľná aktualizácia ktorá mi reštartne PC ?
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Dreamer »

Vyskocila mi sprava o dostupnosti Creators Update, nastavil som par moznosti pre sukromie, stahovanie malo zacat na pozadi, ale nic tu nepozorujem, ani v tray, pritom som to nedal odlozit, neviete co je s tym, je mozne ze je to nejaka chyba? Mal som uz problemy s bloknutymi aktualizaciami.

Ak toto vyriesim, ako dlho trva aktualizacia - ta cast kde nie je mozne pouzivat Windows?

Nakoniec, posledny velky update mi zresetoval vsetko, nebolo mozne zvolit zachovanie nastaveni, da sa tomu nejako zabranit, potrebujem nejake minimalne volne miesto na C:, prip. D:? Nastavovat cely Windows opat odznova sa mi nechce. Nemoze to byt System restore, ze nie je dost miesta na zalohu aktualnej verzie? Nepomohlo by teda System restore vypnut?

Dakujem.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

mne vcera vyskocilo ze chce restart (to co vyskocilo tebe sa mne objavilo par dni dozadu) a trvalo cca hodinu.
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Uz mi to naskocilo, zatial som to odlozil, vazne to nebude trvat dlhsie ako priblizne tu hodinu? Predposledny velky update trval velmi dlho, ako dlho vam trval Creators Update?

Budem este musiet po restarte nieco potvrdzovat? Ak by som to nechal robit, tak aby ma po navrate necakalo nejake okno a cely proces by iba zacal.
mLuks
Addict
Addict

či som dačo ešte nastavoval nepamätám už....ale max hodinu asi aj kratšie, ja som ho dal updatnuť a šiel k telke. ale zas bežím na SSD.

inak pomaly sa môžeme pripravovať na Fall Creators Update
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Mne to pride ako kopa zbytocnosti v jednom baliku nazvanom ako daka Creators aktualizacia. Na co to je? Ja chcem cisty Windows, ktory bude stabilny a rychly - to u mna vyhrava Windows 7, ale zial, pretlacanie Win10, hromadne aktualizacie, vyskakovacie okna a obmedzena podpora postuone Win7 odpisuje. Miesto toho do Win10 tlacia veci ktore nepotrebujem a ani vacsina ludi - Store obchod, Skype, Twitter, Ludia, 3D skicar, Minecraft, odkazy v Start menu, hrozna organizacia a minimalne nastsvenia Start menu a tak dalej, dalo by sa pokracovat.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

ja mam win10 doma a aj robote sme uz hromadne prechadzali a nejak nemam pocit by som bol v niecom obmedzovany. ked nieco nepotrebujem tak to jednoducho nevyuzivam. store som asi nikdy nezapol a nebyt toho ze o tom pises tak mozno aj zabudnem ze tam je. skype a twitter detto. inak ja ziadny twitter nemam vo windowsoch, ani minecraft tam nebol dokym som ho nenainstaloval (a original, nie zo storu).

naopak minule som niekde bol nuteny pouzivat win7 a uz mi jednoducho pride zastaraly... aj take drobnosti mi vadili ako ze ked mam na ploche odkaz a potrebujem sa dostat do original adresara, musim sa preklikavat do vlastnosti, alebo ze mi windows nenamountuje iso subor defaultne.

u creators update som celkom zvedavy na ten game mode, to je to co windowsu chybalo vzdy oproti konzolam, vytiahnut z hardwaru maximum.
paint 3d je sranda blbosticka, ktoru samozrejme nikdy nevyuzijem, ale to som nikdy nevyuzil ani klasicky paint, takze ziadna zmena.
mLuks
Addict
Addict

čo sa týka vynutenia si update pri win10.

Tak teraz naposledy čo naťahal nejaké aktualizácie, vybehlo mi okno, a dal som možnosť "snooze" (čo som si tam prvý krát tak možnosť všimol) lebo niečo som robil. Odvtedy mi nevyhadzoval, že sa chce reštartovať a keď som teraz pozrel do update v settings tak tam mám hlášku "We couldn’t find a good time to install updates outside of your active hours and need you to restart your device to finish up."

Pritom predtým veľa krát sa sám zreštartoval mimo active hours, keď som zaspal, alebo sa sám prebral zo spánku len aby sa aktualizoval. Podarilo sa dakomu už takto "posunúť" update?

//inak heker:
v podstate stotožňujem sa s jedným názorom v diskusii pod článkom čo som dával
"pozri, to co apple aktualizoval na macose 12 rokov microsoft dokazal aktualizovat za posledne 3, desktopy na linuxe su min 10 rokov za windowsom pokial riesim len to co funguje"

proste sa MS rozhodol ísť konečne s dobou, vytvoriť multiplatformový OS a ten zároveň aj tomu prispôsobuje vzhľadom, funkciami, atď. Nikto ti však nekáže využívať veci, ktoré nechceš. Napr. ja som z obchodu sťahoval zopár appiek (napr. Netflix), lepšia natívna app v OS ako vždy to zapínať cez prehliadač. Ostatné veci čo nepotrebujem, tiež nepoužívam.
Čo sa týka stability, pokiaľ nie si v Insider programe tak je to úplne v pohode a rýchle, hlavne na SSD.
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

mLuks - mne sa tiez zobrazilo to okno, moznosti restart/snooze a zadat konkretny cas, zvolil som konkretny cas prave kvoli tomu, ze som nevedel co cakat od "snooze", obaval som sa ze sa restartuje ked nebudem pri PC v najnevhodnejsi cas. Zvolil som cas na dnes popoludni, ked nebudem doma, potom dam vediet ci to prebehlo v poriadku. Tento restart mam tiez nastaveny mimo "active hours".

Pomoct by mohla manualna zmena toho casu na konkretny termin, alebo (predpokladam ze mas anglicku verziu OS), Start, napisat "update", vybrat "Windows update settings", ja tam mam volbu "Restart now" a nizsie pod "Restart options" je mozne zvolit konkretny datum a cas pre restart, predtym je potrebne zapnut prepinac na "On" (ak nie je).

Inak si myslim, ze pri tejto aktualizacii je nutne manualne potvrdit restart s aktualizaciou, kvoli tomu, ze instalacia moze trvat dlhsie, mne to vyhovuje, inak by sa mi zrejme pocitac zablokoval na dlhu dobu v nevhodny cas.

EDIT: uz mi naskocilo to okno, o 15 minut skor ako bolo nastavene, o chvilu dam restart, potom sa sem nedostanem a nebudem doma, takze vecer napisem ako to dopadlo.

//autoeditácia príspevku (16 Máj 2017, 18:46)
Uz mam Creators Update, stacilo kliknut na "Restart now", nebola nutna nasledne ziadna manualna akcia, pc sa asi restartoval niekolkokrat sam, celkovo to trvalo kratsie ako 2 hodiny, presny cas nepoznam, nebol som doma, nepozorujem zatial ziadne problemy.
Filip359
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa Filip359 »

Zdravím, mám otázku. Asi cca pred rokom som dával upgrade na win 10 z 8.1 ale HP nemal ovládače tak som sa ešte v ten deň vrátil na 8.1. No odvtedy som zistil, že tie ovládače na laptop už sú na ich webe. No ten free upgrade už skončil. Nefungovalo by to stále keďže som už raz dával ten upgrade? Nezapísalo sa to nejako do ich databázy alebo také niečo? Nedalo by sa to nejako overiť bez toho aby som musel preinštalovávť celý laptop?
typek61
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa typek61 »

stiahni si iso z ich stranky.nainstaluj a pripoj na net,malo by ti to automaticky zlegalizovat :wink:
Filip359
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa Filip359 »

Ok vďaka tak to skúsim keď bude čas. A ešte niečo. Nevedeli by ste mi poradiť kde by som vedel zohnať nejaký lacný key na windows 10? Kúpil som starší PC a je to bez OS. Dá sa niekde kúpiť lacný kľúč ako napr. steam kľúče? Tak aby to normálne aktivovalo a všetko fungovalo aj aktualizácie bez toho aby mi vypisovalo, že je to pirátska kópia.
heker
Redeemer
Redeemer

Kupis ich na eBayi za 7 eur.
laforez
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa laforez »

Ahojte je este nejaka moznost prejst z win7 na win10? Teraz som na nete cital nejaky clanok, ze ked pouzivam accessibility tak sa to stale da zadarmo. Ak to chapem spravne pri instalaciii iba niekde odfajknem, ze to pouzivam a pojde mi to zadarmo? Alebo ako to funguje?
heker
Redeemer
Redeemer

Neviem, podla toho co som cital, tak ta akcia prechodu uz davno skoncila. Ale mozno to funguje tak ako ty pises, ved to skus. V najhorsom za 7 eur na eBayi mas kluc na origo Win 10. Ja by som riesil ale cistu instalacku, kupit si kluc, stiahnut iso z webu Microsoftu a pekne najnovsi Win10 Creator Update nahodit.
mLuks
Addict
Addict

laforez
pozri hore na tejto strane, teraz sa to riešilo
Napísať odpoveď