beardie: ...a Ty tu co porovnavas?
Chcem kúpiť auto
-
RATZINGER666
Darca
- Kontaktovať používateľa:
Re: Chcem kúpiť auto
hegy: Ty si ako vobec predstavujes daily? obuchana octavia II kombi v nafte?
a to, co pises o servise, poistke ci spotrebe su veci uplne mimo, nezijeme v devatdesiatych rokoch...
-
guess.whoo
Redeemer
ak si niekto take auto kupi tak musi ratat so zvysenymi nakladmi ako pri octavke. ak vsak mam zbytocnych 20k na take auto tak by ma ale tieto veci trapit nemali
-
RATZINGER666
Darca
preco zbytocnych 20k na take auto? keby si za obdobny rozpocet kupil A6 alebo 5er v nafte s trojnasobnym najazdom, co by asi volil kazdy spravny "Slovak", tak je vsetko v poriadku?
-
guess.whoo
Redeemer
v mojom pripade zbytocnych 20k. jasne, ze by som chcel nieco taketo, ale bolo by to u mna aj tak len ako tretie auto v rodine a z praktickych dovodov by som volil prave tu A6 ako "prve" auto
-
RATZINGER666
Darca
ale ludia bezne davaju 20k za auta, ci uz za tie mnou spominane alebo za octavie a superby novsich rocnikov... a na daily nie kazdy potrebuje 4 dvere a velky kufor... ja som na mojom daily neotvoril kufor dobre dva mesiace...
toho challengera s tymto tuRATZINGER666 napísal:beardie: ...a Ty tu co porovnavas?
-
RATZINGER666
Darca
vsak dobre, pokial ide o spotrebu, mne ten 5apolliter tiez zorerie v meste dost, tak ale bavime sa o aute na daily, to nemusia byt len mestske jazdy... ale inak mimo toho je to rozdiel asi ako 330i coupe a 750i... a verim, ze obe sa ako daily daju bezne pouzivat 
-
slapstick44
Amateur
Čaute. Chalani, poradte.
Škoda Octavia 1.6 TDI 77 kw (r. 2011 - 85 000km) alebo Škoda Rapid 1.6 TDI 77 kW (r. 2015 - 75 000 km) - obidvaja vo výbave ELEGANCE.
Váš názor, preferencie - čo sa týka technickej alebo inej stránky. Ďakujem.
Škoda Octavia 1.6 TDI 77 kw (r. 2011 - 85 000km) alebo Škoda Rapid 1.6 TDI 77 kW (r. 2015 - 75 000 km) - obidvaja vo výbave ELEGANCE.
Váš názor, preferencie - čo sa týka technickej alebo inej stránky. Ďakujem.
Ja by som bral Rapid cisto kvoli tomu, ze ma o 4 roky menej - mala by este platit zaruka a lahsie si overis historiu. Octavia je pravdepodobne stocena a uz asi bez zaruky. Ak by boli z rovnakeho roku, tak by som volil Octaviu, ale v tejto kombinacii je podla mna Rapid jasna volba.
Ani jedno ani druhe. 1.6 TDI stoji za prd. O cosi lepsie to bude v mensom Rapide, ale ziadna slava.
Mne zas ta 1.6 tdi nepride tak hrozna, mame to v sluzobnych oktavkach a da sa na tom v pohode zvladnut aj dlhsia trasa, dokonca mi oktavka s tymto motorom a manualom prisla zivsia ako passat b7 s 103kw 2 litrom a DSG, pri tom jazdim na 2 litrovom turbobenzine a naftaky moc nemusim, takze to netvrdim z dovodu ze som na lepsom nešiel 
-
RATZINGER666
Darca
s tymi motormi sa da normalne jazdit, inak by sa tam nedavali a ani by neboli vyvijane... ak sa citite na zavodnikov, tak volte pochopitelne vacsie objemy... neviem, o com su tieto vecne dohadovacky...
My máme v robote Octaviu II 1.6 TDI 77kW 4x4 r.v. 2012 a môžem prehlásiť, že to je neskutočne lenivé. Tomu ak aj pristúpim plynový pedál na podlahu, tak nie je cítiť žiadny výraznejší ťah. Ten motor je vhodný naozaj iba na presúvanie sa z bodu A do bodu B. Na nejakú svižnejšiu jazdu alebo rýchlejšie predbiehanie, to určite nie je.
ja by som isiel do 2.0 TDI
-
RATZINGER666
Darca
Noobsz DJ: a co cakas od stokonoveho naftoveho motora? jasne, ze to je lenive... rovnako ako vsetky zakladne motorizacie vsetkych modelov... ak chces nieco zivsie, zoberies si dvojliter...
Čo čakám? Napríklad taký ťah, aký je v staršej Octavii, ktorá na firme dosluhuje. Je to 1.9 TDI 74kW r.v. 2008 (ešte tá prvá generácia po fl) teraz už s 360000 km. Papierovo nižší výkon a krútiaci moment. No v skutočnosti je ťah toho auta ďaleko vyšší, ako pri tej 1.6 TDI 77kW. Ten motor je obrovská tragédia.
Mas to aj zmerane alebo je to iba tvoj pocit? Papierovo je Octavia s 1.6 TDI o 1s rychlejsia pri zrychleni na 100 km/h z miesta (10.8 s vs 11.9 s).
Navyse 1.6 TDI ma trochu dlhsie prevody, to moze mat na pocit zrychlenia tiez vplyv. A posledny bod je vykonova krivka motora. 1.9 TDI ma "divokejsi" priebeh krutiaceho momentu, pri 1800 otackach ma maximum a potom klesa, 1.6 TDI ma maximum stabilne od 1500 do 2750 otacok/min.
Navyse 1.6 TDI ma trochu dlhsie prevody, to moze mat na pocit zrychlenia tiez vplyv. A posledny bod je vykonova krivka motora. 1.9 TDI ma "divokejsi" priebeh krutiaceho momentu, pri 1800 otackach ma maximum a potom klesa, 1.6 TDI ma maximum stabilne od 1500 do 2750 otacok/min.
Nie, nemám to zmerané. Viem to porovnať len kvôli tomu, že obe auta som jazdil, a že obe auta vyrážajú v rovnakom čase, z rovnakého miesta. A je to vidieť a aj cítiť, že tá Octavia II s 1.6 TDI nestačí na tú staršiu Octaviu. Ale nájdem si nejaký ten čas, a skúsim ich obe zmerať, keď budem v aute sám.
-
RATZINGER666
Darca
Noobsz DJ: tak preco sa potom zaujimas o zakladnu jednasestku, ked Ti to je malo?
-
Kemper_LoL
Expert
Zdravím chalani chcel by som poprosiť či by ste mi vedeli poradiť aké vozidlo pouzivane od cca 8 do max 10tisíc €. Rozmýšľal som nad starším Volvo S 60-80 alebo Škoda Octavia zaručená kvalita 77 kw 4x4 6mt. Napadlo mi aj BMW či Mercedes ale pravdepodobne nie lebo sa bojím s točených kilometrov a z BMW sa nikto nezachádza normálne plus by som za taky budget nic dobre asi nedal. Nad vozidlom premyslam uz dlhsie takze prijmem hociaké rady. Hlavne by malo byt spolahlive. Ford Mondeo prosím nie z dôvodu že exteriér je nádherný ale interiér sa mi nepáči. Ideal je aj Accord ale tam je tiez vyssia cena a ked nie tak velmi vela km.
Dakujem
Dakujem