Počítač po štarte Windowsu istý čas nereaguje
Počítač po štarte Windowsu istý čas nereaguje
Zdravím všetkých ktorý toto čítajú a chcú pomôcť. Mám tu jeden problém:
Po spustení počítača mi počítač hodnú chvíľu na nič nereaguje. Nedá sa otvoriť žiadny priečinok, ponuka štart nereaguje, nedá sa spustiť ani správca úloh. Slovom nič. V oblasti hodín na ikone sieťového pripojenia modrá gulička signalizuje akciu, ale to je všetko. Po asi cca pol minúte sa modrá gulička na chvíľu zmení na žltý trojuholník. Potom ikony na ploche prebliknú, nabehne pripojenie a spolu s ním aj všetko ostatné. Celé to trvá asi tak 3/4 minúty. Potom už všetko funguje ako má. Zaujímavé je, že toto sa deje iba po spustení PC!? (Po zobudení zo spiaceho režimu sa toto neprejavuje. Vtedy to nabehne hneď).
Najhoršie na tom je že v tom čase nefunguje ani myš! (Nedávno som vymenil dosluhujúcu Logitech M280 za drôtovú laserovú A4Tech XL-750BK)
Mám:
Windows 7 x64 Ultimate, MB: Gigabyte H-97N Wifi, 8GB DDR3 RAM, Intel Core i5 4460, SSD Intel 520 120GB, 1TB HDD WD Blue....atď.
Skúšal som:
Opravu spúšťania systému Windows 7 pomocou inštalačného disku. (Nepomohlo)
Vyradiť, odinštalovať Avast. (Nepomohlo)
Preinštalovať ovládač sieťovej karty (Nepomohlo)
Preskenovať systém Avastom aj Malvarebytesom (Nepomohlo)
Mohol by mi prosím vás niekto poradiť kde by mohla byť chyba, resp v čom by to mohlo byť? (Že díki)
Ja viem, že to nie je taký extra problém keď to inak ide, ale občas to fakt lezie parádne na nervy (najmä keď si človek potrebuje rýchlo niečo pozrieť či vyhľadať).
Vopred úprimne ďakujem všetkým prispievateľom.
Po spustení počítača mi počítač hodnú chvíľu na nič nereaguje. Nedá sa otvoriť žiadny priečinok, ponuka štart nereaguje, nedá sa spustiť ani správca úloh. Slovom nič. V oblasti hodín na ikone sieťového pripojenia modrá gulička signalizuje akciu, ale to je všetko. Po asi cca pol minúte sa modrá gulička na chvíľu zmení na žltý trojuholník. Potom ikony na ploche prebliknú, nabehne pripojenie a spolu s ním aj všetko ostatné. Celé to trvá asi tak 3/4 minúty. Potom už všetko funguje ako má. Zaujímavé je, že toto sa deje iba po spustení PC!? (Po zobudení zo spiaceho režimu sa toto neprejavuje. Vtedy to nabehne hneď).
Najhoršie na tom je že v tom čase nefunguje ani myš! (Nedávno som vymenil dosluhujúcu Logitech M280 za drôtovú laserovú A4Tech XL-750BK)
Mám:
Windows 7 x64 Ultimate, MB: Gigabyte H-97N Wifi, 8GB DDR3 RAM, Intel Core i5 4460, SSD Intel 520 120GB, 1TB HDD WD Blue....atď.
Skúšal som:
Opravu spúšťania systému Windows 7 pomocou inštalačného disku. (Nepomohlo)
Vyradiť, odinštalovať Avast. (Nepomohlo)
Preinštalovať ovládač sieťovej karty (Nepomohlo)
Preskenovať systém Avastom aj Malvarebytesom (Nepomohlo)
Mohol by mi prosím vás niekto poradiť kde by mohla byť chyba, resp v čom by to mohlo byť? (Že díki)
Ja viem, že to nie je taký extra problém keď to inak ide, ale občas to fakt lezie parádne na nervy (najmä keď si človek potrebuje rýchlo niečo pozrieť či vyhľadať).
Vopred úprimne ďakujem všetkým prispievateľom.
Re: Počítač po štarte Windowsu istý čas nereaguje.
Spusti "msconfig" cez ponuku štart a tam si pozri kartu startup, čo všetko sa ti spúšťa spolu so systémom. Tam skúšaj jednotlivé položky rušiť a metódou pokus-omyl uvidíš, ktorá zaberie a ktorá to mohla spôsobovať..
Prípadne sa k tej ponuke vieš dostať aj cez Ccleaner - Nástroje - Po štarte
Prípadne sa k tej ponuke vieš dostať aj cez Ccleaner - Nástroje - Po štarte
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
To co opisujes, tak s tym som sa uz stretol a je to problem sietovej karty v spolupraci s DHCP pridelovanim IP adries. Rovnake spravanie, ibaze to v mojom pripade trvalo asi 15 sekund co bol pocitac nepouzitelny, Ked som na sietovej karte vypol DHCP a nastavil pevne IP adresy v ramci siete, tak pocitac bol prakticky hned pouzitelny. Tiez by som skusil co opisuje brm, povypinat nepotrebne veci, ktore sa spustaju po starte.
Zakáž v Správcovi zariadení alebo vypni v biose sieťovú kartu ,či sa niečo zmení.
Re: Počítač po štarte Windowsu istý čas nereaguje
Skúsil som vypnúť sieťový adaptér v centre sietí a pomohlo to. Lenže keď som ho zase zapol naspäť a reštartoval som Windows, tak sa stav zase zopakoval.
Inak zabudol som napísať, že k routeru mám pripojený sieťový HDD. Ide o WD My Could. Ten by mohol súvisieť s DHCP!?
Takže aký by mal byť teraz postup?
Inak zabudol som napísať, že k routeru mám pripojený sieťový HDD. Ide o WD My Could. Ten by mohol súvisieť s DHCP!?
Takže aký by mal byť teraz postup?
Ak to blblo s origo ovládačom ,tak skús spustiť sken cez ten program, či ponúkne ovládač.
Ak áno , aktualizuj cez Správcu zariadení.Daj vedieť ,ako to dopadlo a aký máš vlastne router ?
https://www.drivereasy.com
Ak áno , aktualizuj cez Správcu zariadení.Daj vedieť ,ako to dopadlo a aký máš vlastne router ?
https://www.drivereasy.com
Tak skúsil som aj wifi a robí to aj tam. Tiež som skúsil vypnúť sieťový disk, ale to nepomohlo. Napadlo mi, že by to mohlo byť routerom. V jeho informáciách o pripojení je port DHCP. A aj v nastaveniach sieťovej krty PC je. "protokol DHCP zapnutý". Ale ako to zmeniť netuším.
Router mám Netgear WNR3500Lv2
Router mám Netgear WNR3500Lv2
Pozri si najskôr v routri verziu firmware.
V1.2.0.40_40.0.80 Mal by to byť ten najnovší
Uz ti hojko napisal, aby si si vypol DHCP v nastaveni sietovej/wifi karty v tom pocitaci a aby si tam nastavil IP adresu, teda IP adresu pocitaca, masku siete, branu a DNS. Preco to neurobis, kde je problem?
Urobil som to! Vo vlastnostiach nastavenia sieťovej karty mi už síce píše: Protokol DHCP vypnutý, ale inak sa vôbec nič nezmenilo.
A čo sa týka tých nepotrebných vecí po štarte, tak to som urobil ako prvé.
A čo sa týka tých nepotrebných vecí po štarte, tak to som urobil ako prvé.
Kedysi som to skúšal aj ja ale nebol žiadný rozdiel , tak som to nechal na auto.Skôr by som spravil reset routra na skúšku.
Skúsil si ten program , či ponúkne ovládač ?
Skúsil si ten program , či ponúkne ovládač ?
Skúsil. Ovládač je tam najnovší
Ked si vypol DHCP, tak co tam mas teraz nastavene? Daj screenshot odtial.
Pripojenie IPv4 - Internet, Adresy IPv4, maska podsietí..., Protokol DHCP zapnutý - nie, Protokol Net BIOS nad pr... - áno.
Tu mi chlapčisko poradil skúsiť si doinštalovať všetky chýbajúce aktualizácie Windowsu. Veľa ich nebolo, ale bola medzi nimi aktualizácia Net Framework. Vraj by to mohlo byť aj tým.
Takže to mrznutie ikon, myši a pod už prestalo, hoci sieť mi stále nečítaná rovnako dlho. Tak predsa len aspoň nejaký pokrok.
Tu mi chlapčisko poradil skúsiť si doinštalovať všetky chýbajúce aktualizácie Windowsu. Veľa ich nebolo, ale bola medzi nimi aktualizácia Net Framework. Vraj by to mohlo byť aj tým.
Takže to mrznutie ikon, myši a pod už prestalo, hoci sieť mi stále nečítaná rovnako dlho. Tak predsa len aspoň nejaký pokrok.
Net Framework s tym nema absolutne nic, to musel byt iny expert co ti to radit. Hodis sem uz ten screen z nastavenia sietovej karty? NetBios mozes kludne vypnut.
Aj by som, len neviem ako (blbé že?)heker napísal:Net Framework s tym nema absolutne nic, to musel byt iny expert co ti to radit. Hodis sem uz ten screen z nastavenia sietovej karty? NetBios mozes kludne vypnut.
Screen tlacitkom PrtScr na klavesnici, vlozis do Malovania, ulozis ako jpeg a das sem do fora ako prilohu v prispevku. NetBios vypnes vo vlastnostiach sietovej karty. Pripadne odpoj kabel od sietovky a restartni, ze ci to bude stale spomalene.
Tu je ten screen. Snáď je to to čo si chcel. Inak Sorry, že až teraz - niečo som riešil.
//autoeditácia príspevku (15 Máj 2017, 7:29)
A tu je to isté nastavenie s vypnutým DHCP
//autoeditácia príspevku (15 Máj 2017, 7:32)
Inak skúsil som opäť preinštalovať driver sieťovej karty. Aj som si pritom odje**l sw pre wifi a BT, ale to už som vyriešil. Všetko sa zdá byť ok až na to načítavanie sietí.
//autoeditácia príspevku (15 Máj 2017, 7:29)
A tu je to isté nastavenie s vypnutým DHCP
//autoeditácia príspevku (15 Máj 2017, 7:32)
Inak skúsil som opäť preinštalovať driver sieťovej karty. Aj som si pritom odje**l sw pre wifi a BT, ale to už som vyriešil. Všetko sa zdá byť ok až na to načítavanie sietí.
- Prílohy
-
- Bez názvu.jpg (52.87 KiB) 1154 zobrazení
-
- Bez názvu.jpg (47.27 KiB) 1152 zobrazení
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
Ten druhy screen je okej. Este skusit ten NetBios vypnut:
https://support.microsoft.com/sk-sk/hel ... er-options
1. Kliknite na tlačidlo Štart a potom kliknite na položku Ovládací panel.
2. Sieť a Internet, kliknite na zobrazenie stavu siete a sieťových úloh.
3. Kliknite na položku zmeniť nastavenie adaptéra.
4. Kliknite pravým tlačidlom myši na Lokálne pripojeniea potom kliknite na položku Vlastnosti.
5. V zozname Toto pripojenie používa tieto položky dvakrát kliknite na položku Internet Protocol Version 4 (TCP/IPv4), kliknite na položku Rozšírenéa potom kliknite na kartu WINS .
6. Kliknite na položku Nastavenie používanie rozhrania NetBIOS zo servera DHCPa potom trikrát kliknite na tlačidlo OK .
https://support.microsoft.com/sk-sk/hel ... er-options
1. Kliknite na tlačidlo Štart a potom kliknite na položku Ovládací panel.
2. Sieť a Internet, kliknite na zobrazenie stavu siete a sieťových úloh.
3. Kliknite na položku zmeniť nastavenie adaptéra.
4. Kliknite pravým tlačidlom myši na Lokálne pripojeniea potom kliknite na položku Vlastnosti.
5. V zozname Toto pripojenie používa tieto položky dvakrát kliknite na položku Internet Protocol Version 4 (TCP/IPv4), kliknite na položku Rozšírenéa potom kliknite na kartu WINS .
6. Kliknite na položku Nastavenie používanie rozhrania NetBIOS zo servera DHCPa potom trikrát kliknite na tlačidlo OK .