Vyriešenie WiFi pokrytia

O internete a sieťach, problémoch, nastaveniach...
GIGABYTE
King
King
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Vyriešenie WiFi pokrytia

Príspevok od používateľa GIGABYTE »

Zdravím páni, chcel by som sa spýtať. Mám WiFi router umiestnený v povalovej , čo asi nieje jedno z najlepších riešení ale nemal som problém so signálom tak som to neriešil.

Problém nastal až teraz po dostavaní kancelárskeho priestoru v ktorom sa signál stráca. Trošku som s tým počítal preto som natiahol sieťový kábel od routru do tohto priestoru.

Potrebujem vlastne "predĺžiť" dosah WiFi tak aby to bola stále jedna rovnaká WiFi sieť. Aktuálny router je nejaký ADSL router od TP-Linku v prípade potreby viem zistiť aj typ. Neviem ho presunúť do iného bodu, tak sa chcem spýtať niekoho kompetentnejšieho ako sa to dá riešiť, pripadne čo dokúpiť? Ďakujem za odpoveď.
Filip87
Medium Star
Medium Star

Re: Vyriešenie WiFi pokrytia

Príspevok od používateľa Filip87 »

Existujú Wi-Fi extendre. Napr. TP-Link RE200 AC750 Dual Band Wi-Fi Range Extender
GIGABYTE
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa GIGABYTE »

No v poriadku, ak sa nemýlim WiFi extender je vlastne repeater, ktorý existujúci signál zachytí a zosilní. Čo ak sa v bode tohto extenderu signál stratí úplne - teda nemá čo zachytiť, tým pádom zosilniť.

Tým, že mám natiahnutý do spomínaného priestoru sieťový kábel, spýtam sa. Nebolo by možné urobiť to, že pridám ešte jeden WiFi router alebo prístupový bod prepojím existujúci s novým káblom, vytvorím WiFi sieť s rovnakým názvom a heslom, na rovnakom pásme s rozdielnymi kanálmi - takto mi to fungovať nebude?
Filip87
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Filip87 »

Ak sa nemýlim tak by mala byť možnosť ten extender spojiť sieťovým káblom.
korenisko
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa korenisko »

Asus rt-n11p napr. Teraz som to riešil u kamaráta. Potrebuješ vlastne access point
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

To je jedno ci ten AP pripojis na kabel alebo ho pripojis k wifine a nasledne bude vysielat. Obe by malo fungovat. Ale ak tam uz mas kabel tak nieje abolutne nad cim premyslat.
korenisko
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa korenisko »

Bezdrat by bol pomalsi
peterkozel
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa peterkozel »

ked mas dotiahnuty kabel tak mas vec vyriesenu nie?, ja som mal podobny problem, nie a nie dostat wifi cez jednu stenu, vrtanie a tahanie kablov som nechcel, extender pomohol ale boli caste vypadky a rychlost za extenderom bola nic moc, riesenie cez prud dopadlo tiez zle, nove antenky na router bol iba vtip, ani iny router nepomohol, vec mi vyriesilo zrusenie dsl a pevny lte na doma, netreba kable, externu antenu, ak mas dostupnost chod do toho, skratka router napojis kde kolvek mas prud a nic viac netreba
M142
Addict
Addict

Príspevok od používateľa M142 »

Z akych pricin dopadlo riesenie cez prud zle?
Napísať odpoveď