Cestná cyklistika (profesionálna) + Tour de France

O športe...
t0m4s3
Admin
Admin
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Cestná cyklistika (profesionálna) + Tour de France

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

gorsche napísal:To s predčasnou radosťou sa stáva až veľmi často. Si z neho možno urobili športoví riaditelia srandu, že jazdí posledné kolo :D. Giro je veľmi zaujímavé a to ešte nezačali ani kopce. Taktiež Bora ukazuje, že tím nie je len o Saganovi. Zajtra začína ale ToC kde ma Bora najnadupanejší tím, čo znamená len jedno, nezmaturujem :D
Mozes byt konkretnejsi, ze v com je prosim ta tak velmi zaujimave, lebo zatial teda nuda neskutocna.
gorsche
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa gorsche »

Už prvé etapy pre šprinterov prinielsi prekvapivé závery. Raz so sprintermi vybabral Lukas, potom vietor. Každý deň sa odohráva samostatný príbeh. Včera ako vyhral Izagirre (si únik doklepol v zjazde) po páde Contiho. Predtým takisto to bolo prvé vížastvo Lukasa na GT. Dnes Landa a Thomas spadli pod kopcom. Mne to stačí.
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Ten vietor ako vybabral s Gaviriou, ktory vyhral etapu? Dnesok mi sem naco pises? :-D Ale beriem, si nenarocny divak.

Dnes to bola konecne etapa pre GC jazdcov ako ma byt, velka skoda incidentu s motorkou, Thomas/Landa a Yates uz o celkove vitazstvo nezabojuju, max. tak o top5, velky zazrak bude bedna. Quintana si ide vlastnu ligu, Vincenzo asi zly den, naopak Pinot a Dumoulin parada, fandim im.
gorsche
Medium Star
Medium Star

predovšetkym vybabral s ostatnymi spurtermi. Hlavne som velky fanusik cyklistiky. Pre mna je zabava aj okolo omanu :D
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Veru tak, Giro zatial nudne, az na dnesnu etapu a pad Sky ku koncu. Da sa ale predpokladat, ze vsetko podstatne sa udeje v kopcoch, najma Mortirolo a 2x Stelvio v jednej etape bude lahoda na pozeranie.
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Skoda, ze na Stelvie nekoncia, som zvedavy aka bude v tej dobe situacia v GC a ci Vincenzo skusi nejake sekundy nabrat v zaverecnych tockach do Bormia
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Skoda, skoda, ale tak aj zjazd do Bormia bol neprijemny, napokon si si to sam presiel na biku, takze videl si tie zakruty, pady, chybajuce zvodidla...
gorsche
Medium Star
Medium Star

Ste si to prešli? tak to vám závidim. Nie žeby som bol škodoradostný, ale dúfam že zajtra Nairo časovku poriadne pokazí nech to je napínavé posledný týždeň
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Veru tak, presli na bicykli. V Taliansku to bolo Passo Pordoi, Fedaia, Falzarego, Giau, Staulanza, Stelvio, Gavia, z chutoviek Mortirolo a Zoncolan. K tomu t0m4s3 navyse Stelvio z oboch stran, Passo Cibiana ci Bormio 2000/3000 (asi 2000), Monte Crostis a Tre Cime di Lavaredo. Vo Francuzsku posledne leto napriklad Alpe d'Huez, Les Deux Alpes, Col d'Izoard, Col du Glandon, Col de Croix de Fer..., t0m4s3 naviac este Col du Galibier + Lautaret ci Col de Sarenne. Cize da sa povedat, ze z Talianskych kopcov mame asi vsetky mohykany prejdene, teoreticky by sa tam dal zaradit aj Ubrailpass (tretia strana zo Svajciarska na Stelvio), Blockhaus a vystup na Etnu. Vo Francuzsku ostal Mont Ventoux, Hautacam, Col de la Madelaine, Col de l'Iserane, Col de la Bonette a Col du Tourmalet (a mne este Lautaret+Galibier).
eaten
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa eaten »

Mne je jedine luto ze Stelvio idu z dvoch stran ale nie z tej, z ktorej som isiel ja (z Prata) :D .
@hojko: Tiez mam nieco prejdene resp. v plane, a z toho co som tam nevidel ti odporucam Grossglockner v Rakusku alebo celkovo Mallorcu (Sa Calobra). Tam som bol tento rok, a je to fakt parada. :)
gorsche
Medium Star
Medium Star

z Californie. Cyklisti sú tvrdí ľudia. Hneď čo Skujinsa napadlo bolo, že musí pokračovať. Dnes by mal vrchársky dres. Tím ho však stiahol 11km pred koncom. Nakoniec mu vyšetrili otras mozgu a zlomenú kľúčnu kosť.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

eaten: Grossglockner som neuviedol preto, lebo nie je vo Francuzsku ani Taliansku, na Gire sa isiel len 2x za celu storocnu historiu a nemyslim si, ze ten kopec nie daky uplne ze extra. Bol som ho 3 alebo 4x autom, zaciatok po prvu vyhliadku je tazky, ale potom smerom dole na kruhovy objazd na Villach a na koncovu vyhliadku je to vlastne dole kopcom a potom takym priemernym kopcom hore. Je to skor o dlzke, tusim nieco okolo 50 km, avsak dost z toho je dole kopcom.
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

eaten napísal:Mne je jedine luto ze Stelvio idu z dvoch stran ale nie z tej, z ktorej som isiel ja (z Prata) :D .
@hojko: Tiez mam nieco prejdene resp. v plane, a z toho co som tam nevidel ti odporucam Grossglockner v Rakusku alebo celkovo Mallorcu (Sa Calobra). Tam som bol tento rok, a je to fakt parada. :)
Sa Callobra je taky priemerny bejby kopec, akurat to pekne vyzera na fotkach.
eaten
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa eaten »

hojko napísal:eaten: Grossglockner som neuviedol preto, lebo nie je vo Francuzsku ani Taliansku, na Gire sa isiel len 2x za celu storocnu historiu a nemyslim si, ze ten kopec nie daky uplne ze extra. Bol som ho 3 alebo 4x autom, zaciatok po prvu vyhliadku je tazky, ale potom smerom dole na kruhovy objazd na Villach a na koncovu vyhliadku je to vlastne dole kopcom a potom takym priemernym kopcom hore. Je to skor o dlzke, tusim nieco okolo 50 km, avsak dost z toho je dole kopcom.
Ked beries trat Fusch - Edelweisspitze, tak v porovnani so Stelviom (smerom z Prata) je to asi o 3km kratsie a 100m nizsie. A osobne som sa na nom vytrapil viac ako na Stelviu.

A Sa Calobra napriek tomu ze je to bejby kopec, stoji podla mna za to, a chcel som sa s tym podelit. Mozno to niekto nepozna, tak ako ja pred par rokmi. :)
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Dnes Mortirolo a Stelvio, nezabudnut pozerat :)
gorsche
Medium Star
Medium Star

No dnes sa nemohol nikto nudiť. Nahánačka Toma aby udržal dres, víťazstvo domáceho pretekára, bojový výkon Landu ktorému to opäť ušlo :/. Myslím že sa to dobre premiešalo. Odstupy najlepšej trojice sa zmenšili a máme sa ešte na čo tešiť. Osobne som ale čakal viac od Quintanu. Ale v takých ťažkých etapách sa asi už nedá ani poriadne útočiť
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Budes sa divit, ja som sa nudil. Mortirolo Eurosport prakticky ani nevysielal, radsej davali dake hlupe zaznamy z minulosti, potom tam Fletcha recnil, ukazovali start a ked isiel prenos, tak im ostavala cca stvrtina kopca do konca. To je pre mna velke sklamanie zo strany rezie Eurosportu, ze najtazsi kopec celeho Gira neodvysielali cely. Stelvio podla mna tiez nic moc, prvykrat prakticky nuda, druhykrat nejake tie pokusy o utok, ale nic vaznejsieho. Viac sa mi pacil zjazd do Bormia pri ktorom som ocakaval, ze niekto preleti cez zvodidla pri ceste alebo ho smykne v zatacke, co sa vsak nestalo.
gorsche
Medium Star
Medium Star

Tak komentátor na anglickom Eurosporte po etape povedal, že o tomto ľudia budú hovoriť roky. Kedy sa stalo že maglia rosa stratil 2 minuty pretože sa musel ist vykadiť pod posledným kopcom? a vždy sa pýtam sám seba, či chcieť vidieť ako padá cyklista cez zvodidlá je zvrátene alebo normálna vec :D
Inak smutná zaujímavosť. Nicky Hayden a Julia Viellehnerová zomreli hodinu od seba, v tej istej nemocnici v Talinasku, po nehode na bicykli v tom istom meste oddelene od seba.

//autoeditácia príspevku (25 Máj 2017, 16:03)
Keď nuda, tak skôr dnes. Neznášam také taktické hry. Ale čo sa dá robiť. Také kopce je veľká nálož aj pre najlepších aby niečo na konci vymysleli. Paradoxne väčšie rozdiely sa trhnú v ľahších etapách
test
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa test »

Ide sa treti tyzden, teraz su kopce, maju toho dost. Uz neni sil asi na extra utoky a je to dost o taktike. Navyse zajtra je finish na 6km dlhom kopci a v sobotu je tam Grapa co ma 25km a nepravidelne stupania, zaver v sobotu bude po 15km kopci. Cize dobry zavod ocakavam az v sobotu, tam pojde o vsetko. Dnes alebo v utorok sa jazdci zbytocne nechceli unavit.
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Ja som si pozrel obe dve etapy v plnej dlzke a nemohol som sa vynadivat jak na Stelvio tak na Pordoi a Val Gardenu alias Falzarego, tie kopce zboznujem :-) Bohuzial Quintana zatial zda sa nema na to aby vyraznejsie ukrojil z naskoku a navyse vybudoval minimalne 2 minuty pred casovkou. Moznosti este su este dve, ale momentalne by som si skor vsadil na Domoulina ako na vitaza.
Napísať odpoveď