Chorvatsko
Re: Chorvatsko
Vignette poznaju vsade, ci na Slovensku, v Rakusku, Madarsku, barskde. Pripadne highway stamp, pochopia tiez vsade. V Madarsku k tomu diktujes SPZ, pripadne ukazes technicak ci ukazes na auto.
Trochu obnovím tému , neviete mi niekto odporučiť nejaké dobré ubytovanie v Zadare , poprípade v okolí ? Pôjde tak cca o 15 ľudí / cena do 20 eur osoba/noc.
Lustrujem už všetky možné stránky ale chcel som sa spýtať aj tu, posledné roky sme chodili s partiou do Omišu ale už by to chcelo zmenu
Lustrujem už všetky možné stránky ale chcel som sa spýtať aj tu, posledné roky sme chodili s partiou do Omišu ale už by to chcelo zmenu
-
Kibo
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
http://www.hostel-sunset.com/
Sunset som využil 2 roky dozadu, ale iba na jednu noc a boli sme dvaja, terasa bola super v noci, bufet za rohom
.
Skúšal si hľadať cez booking?
Sunset som využil 2 roky dozadu, ale iba na jednu noc a boli sme dvaja, terasa bola super v noci, bufet za rohom
Skúšal si hľadať cez booking?
Neni Zadar nie moc vhodny na dovolenku kvoli tomu, ze je tam pristav? Pozri skor Basku, Vodice alebo nieco podobne.
-
p4ra
Redeemer
Kto povedal, ze Zadar nie je moc vhodny na dovolenku? A co potom plaze Bazen, Punta Bajlo, Puntamika, Kolovare? Ak nepoznas mesto, neodsudzuj ho, len tolko. 
Inak odporucam rybarsku dedinku Posedarje. Tam je velmi vela domov pre 10-15 ludi, ktore sa daju prenajat. Pripadne Bibinje.
Inak odporucam rybarsku dedinku Posedarje. Tam je velmi vela domov pre 10-15 ludi, ktore sa daju prenajat. Pripadne Bibinje.
Ja som sa na to pytal p4ra a to z hladiska pristavu.
-
p4ra
Redeemer
Kazde vacsie mesto - Rovinj, Porec, Pula, Rijeka, Dubrovnik (a mozem ist dalej) ma pristav. Ale nie je to prekazkou, aby si hocikam isiel na dovolenku. Plaze su vsade naokolo.
Akou cestou by ste mi odporucili ist z BA do Zadaru v juli? 
A odkial?
Zapad a stred Slovenska smer Vieden - Graz - Zagreb, z vychodu spodom cez Madarsko.
// oh, zle som precital, nevsimol som si tu BA
tak potom je to jasne
// oh, zle som precital, nevsimol som si tu BA
Ked pise, ze z Bratislavy, tak na co sa pytas odkial? Zrejme ide tak ci tak cez BA.
Autom do chorvatska
Ak idem firemnym vozidlom do chorvatska ake papiere mi treba mat prelozene na splnomocnenie a PZP ?
Treba vobec nejake ?
Kde sa dopatram k jasnej a smerodajnej odpovedi ak neviem po chorvatsky ?
Treba vobec nejake ?
Kde sa dopatram k jasnej a smerodajnej odpovedi ak neviem po chorvatsky ?
Naposledy upravil/-a Gothar v 17 máj 2017, 20:43, upravené celkom 1 krát.
Dôvod: spojene temy
Dôvod: spojene temy
Preklada sa len splnonocnenie na jazdu autom, ktore musi byt notarsky overene. Sprav si to na polovice stran, cize jedna polovica v slovencine, draha v anglictine alebo nemcine. Uved udaje ako vlastnika vozidla, spz, vin cislo, farbu a potom koho splnonocnujes - uved meno, datum narodenia/rodne cislo a pripadne aj cislo vodicaku. Napis tam tiez, ze splnomocnenie plati pre jazdu autom vo vsetkych statoch Europy.
Poistka sa nepreklada, pretoze poistka v zahranici je vlastne zelena karta a ta je tusim uz aj v anglictine.
Poistka sa nepreklada, pretoze poistka v zahranici je vlastne zelena karta a ta je tusim uz aj v anglictine.
aha dakujem za vysvetlenie
Na mobile mi v Chrome skocilo medzi spravami clanok na Topky o Chorvatsku. Samozrejme tam v clanku spominali slovenske more, pokuty ze lehatka a osusky co sa davaju v noci na plazi, aby mali ludia dobre miesto. V diskusii krasny komentar k slovenskemu moru, pekne to vystihol pan. Nehodnotim teraz Grecko, pretoze som tam nebol, ani som sa o Grecko nikdy nezaujimal (s vynimkou Santorinu/i). O Chorvatsku vsak napisal podla mna velmi trefne.
No tak...konecne uz pochopte a porovnavajte...HR je slovenske more ale za aku cenu..???Dialnice zdrazuju pravidelne kazdy 3 rok zZo Zagrebu do Splitu sa dostanete po dialnici za 27 eur co je 500 km..len tam a spat je to 27+27 -54 eur Ceny ubytovania stupli za posledne roky viac ako 30%...na osobu..Sam som HR navstevoval pravidelne od roku 2005 /Zadar -Zatotaon, Vodice ,Murter, Baska Voda ,Makarska, Podgora Novi Grad..atd..spolu si 12 krat,,,Az ked som objavil FREE Grecko som pochopil ake je Hr drahe ...a hlavne vsetko kontrolovane a zakazane Plaze- male, uzke, strme , kameniste. More sice krasne ciste ale preplnene ze casto na Makarskej alebo v Podgore nemate hlavu ani uterak kde zlozit...A platit kazdy den 30-50 kun na den je zdieranie obyč. ludi najma s detmi...Davno sa uz necitim v HR pohodovo ani romanticky...Cesta je uz casto kriticka najma Pravidelne kolony na mytniciach casto Vas predlzia cestu aj o niekolko hodin...o parkingu free sa neda ani pomysliet lebo vsetko to ma v mestach pod palcom org skupina kt Vas oberie o kazdu kunu alebo euro a to nehovorim ze ked zaplatite za zly parking blizkosti nejakej malej plaze miestnemu pakovi co predava listky za parking pokutu lebo vam nahodil papucu...sumu 300 kuna,,,Samemu sa mi to stalo v Podgore...Takze vela uspechov zelam tym kt, maju este trpezlivost chodit do HR, mne uz trpezlivost dosla a tak chodim od roku 2011 do Grecka kde je na rozdiel od jadranu takmer vsetko lacnejsie /cesta sice dlhsia o 350 km..ako napriklad do Makarskej ale cena 10+20+4,5+4,5 eura za 1000 km dialnice a prejdem Hu ,Srb, Maced, Grecko..a som na Chalkidiki...hruba za 16 h kde mam len na 3 prstoch 500 km pobrezia krasnych piesocnych plazi..Parking zadarmo kdekolvek aj v centre mesta...Mozem si postavit stan a pokial dodrzim urcite hyg pravidla a bezpecnost nemam problem tam fungovat hoc aj 5 m od mora ..Takze HR stratilo kredit a svoje caro kt kedysi malo..Tohto roku v SARTI 07/207-80SVK aut,,takze hura do Greecee,,
do chorvatska sa sice nechystam, ale napadla ma jedna vec. neexistuje nieco ako zoznam alebo mapa verejne pristupnych plazi v chorvatsku? lebo pri vylete autom v minulosti bol toto obrovsky problem, odvsadial nas vyhadzovali, kazdy jeden kusok plaze, na ktory sme narazili niekomu patril.
To neviem, ale ked mas velky komplex pri plazi, tak to castokrat patri k hotelu a tam moze byt problem. Inak je vacsina plazi verejnych. Aspon co mam ja skusenost.
To je zaujímavé počuť, nikdy sa nám nič pod. nestalo. Asi to je tým, že chodíme hlavne na ostrovy.M142 napísal:do chorvatska sa sice nechystam, ale napadla ma jedna vec. neexistuje nieco ako zoznam alebo mapa verejne pristupnych plazi v chorvatsku? lebo pri vylete autom v minulosti bol toto obrovsky problem, odvsadial nas vyhadzovali, kazdy jeden kusok plaze, na ktory sme narazili niekomu patril.
Je tu nejaký Chorvátsko-ostrovný nadšenec ako ja? Koľko ostrovov máte prejdených?
Počas leta bude medzi Slovenskom a Chorvátskom opäť premávať autovlak, prepraví ľudí, autá, motorky aj psíkov ... https://www.zilinak.sk/prispevky/20033/ ... -aj-psikov
-
denial
Medium Expert
Mobilny internet ?
viete poradit konkretneho operatora a produkt na mobilny internet v chorvatsku, prosim ?
cital som, ze na cerpacich staniciach sa da kupit sim karta, ale treba ju potom nejako zlozito aktivovat ?
diky.
cital som, ze na cerpacich staniciach sa da kupit sim karta, ale treba ju potom nejako zlozito aktivovat ?
diky.
Pisu tam aj o turistickych simkach - https://prepaid-data-sim-card.fandom.com/wiki/Croatia alebo https://www.traveltomtom.net/destinatio ... a-sim-card