PC nenabehne, bez pipnutia, periferie blikaju
PC nenabehne, bez pipnutia, periferie blikaju
Zdravim pani, mam mensi problem so svojim PC. Doteraz bezal bez problemov, v sobotu som ho klasicky vypol a dnes pri zapnuti ma cakalo nemile prekvapenie. Spustim PC, roztocia sa fany, LEDky svietia ako vzdy, no dalej sa uz nedostanem. Neozve sa pipnutie, do monitora neprichadza ziadny signal. Myska a klavesnica sa striedavo rozsvietia-zhasnu tak v trojsekundovych intervaloch.
Skusal som striedavo vyberat jednotlive ramky, ziadna zmena. Zial nemam integrovanu GPU, ani nahradny ziadny iny komponent, nemozem teda postupne prichadzat na to, kde je chyba. Po vytiahnuti GPU sa tiez nic nezmenilo (ak by bola chyba tu, cakal by som klasicky start, samozrejme bez obrazu).
Nestretol sa niekto s niecim podobnym? Na co to tipujete?
Skusal som striedavo vyberat jednotlive ramky, ziadna zmena. Zial nemam integrovanu GPU, ani nahradny ziadny iny komponent, nemozem teda postupne prichadzat na to, kde je chyba. Po vytiahnuti GPU sa tiez nic nezmenilo (ak by bola chyba tu, cakal by som klasicky start, samozrejme bez obrazu).
Nestretol sa niekto s niecim podobnym? Na co to tipujete?
Re: PC nenabehne, bez pipnutia, periferie blikaju
Vyber CMOS batériu na chvíľku.
Skusil som, ziadna zmena.
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
Pochybujem, ze vybratie baterie tomu pomoze. Najskor by som to videl na dosku, v lepsom pripade zdroj.
V kutiku duse tak nejak dufam, ze to bude prave iba zdroj. PC ma skoro 4 roky, je tam momentalne Ivy Bridge. V pripadne vadnej MB/CPU by som uz asi rovno upgradoval oba tieto komponenty, cim by sa to znacne predrazilo. Pripadne potom pozriet inzeraty, tak by sa nejaka vhodna pouzita doska mohla povalovat.
-
Duressae
Light Star
Skus si zohnat zdroj od dajakeho kamarata... Nieco podobne som zazil pred 2 rokmi a bola to doska no.
PC som skusil zapnut v pondelok vecer, nabehol bez problemov. V utorok rano nefungoval, v utorok vecer fungoval a dnes rano zas nic
Neviem ci dlhsie rano spava, ze sa mu nechce vstavat, kazdopadne dnes idem na postu pre zdroj, tak to vecer nahodim a uvidime, ci pojde aj rano 
-
Duressae
Light Star
Vies co pozri sa ci nemas blokovany PC od nejakej hodiny
Kamaratov otec je ITckar a ked chcel aby sa ucil proste mu tak nastavil Konto ze od 16:00 do 20:00 neslo PC ani zapnut
Ale to je mala šanca 
Dilino, tu sa nebavi o zablokovanom konte do systemu, ale o uplne nefunkcno systeme. Viacmenej s urcitostou sa da podla posledneho opisu napisat, ze je to zdroj.
-
Duressae
Light Star
heker napísal:Dilino, tu sa nebavi o zablokovanom konte do systemu, ale o uplne nefunkcno systeme. Viacmenej s urcitostou sa da podla posledneho opisu napisat, ze je to zdroj.
Tak si srandy nechaj na doma a ked nevies poradit, tak radsej nic nepis.
Update, PC sa par dni po sebe zapinal bez najmensieho problemu, cakal som teda s vymenou zdroja, kym bude znova haprovat. Dockal som sa, zdroj som vymenil, ale problem to bohuzial nevyriesilo. Je to divne, pri vadnej doske/CPU by som cakal, ze PC bud fungovat bude, alebo fungovat nebude vobec, nie chvilu ano, chvilu nie.
Este postreh, pri tychto neuspesnych startoch som si vsimol, ze ventilator na grafike sa toci naplno, resp. teda toci sa o dost viac a hlucnejsie ako pri klasickom starte. Pri vadnej GPU by som cakal nejaku zmenu, ked ju z pocitaca vyberiem, ale po jej vybrati sa to sprava uplne rovnako. Asi to teda predsalen vyzera na dosku...?
Este postreh, pri tychto neuspesnych startoch som si vsimol, ze ventilator na grafike sa toci naplno, resp. teda toci sa o dost viac a hlucnejsie ako pri klasickom starte. Pri vadnej GPU by som cakal nejaku zmenu, ked ju z pocitaca vyberiem, ale po jej vybrati sa to sprava uplne rovnako. Asi to teda predsalen vyzera na dosku...?
Ostava potom doska, tam to uz moc nema co byt. Skus este pozriet kable, vsetko podotlacat, podotahovat.
-
Ryan Giggs
VIP
Nieco ti to mozno len skrtuje, nejake usb alebo nieco. Ako pise heker, skus z dosky vsetko poodpajat, najprv predny panel a nechaj len zapinacie tlacidlo. Pri mojom podobnom probleme mi skratovalo najprv resetovacie tlacidlo, neskor aj usb na celnom paneli. Odvtedy je odpojeny a problem zmizol. Tiez som sa s tym sral tyzden kym som prisiel na pricinu.