Píska niekde v motorovom priestore. Pôvodne som myslel, že pri pravom prednom kolese, ale je to motorový priestor, ale na pravej strane.
Začalo pískať cca koncom roka, pískalo to najmä pri mínusových teplotách a okolo 0°, čím chladnejšie, tým viac. Keď bolo -15°, tak to pískalo aj prvých 5km jazdy, keď bolo +15°, tak to zapískalo na 10 sekúnd pri naštartovaní a potom už vôbec. Teraz to píska aj pri +25° a trvá to tých 10-15 minút, kým to pískať postupne úplne prestane.
Je to pískanie v rôznych formách. Píska to buď takým úplne vysokým tónom (ako v tomto videu v čase 1:50), a prechádza to až do takého rytmického pískania, ktoré strašne pripomína zvuk prešmykujúceho remeňa. Ešte pred pár mesiacmi, keď to po štarte počas jazdy začalo pískať, a liezlo to na nervy, tak stačilo jemne stlačiť spojku, pridať plyn, vtedy to zapískalo oveľa silnejšie, "rýchlejšie" a hlasnejšie a prestalo to. Bolo to treba spraviť prinajhoršom pár krát a prestalo to. Dnes niekedy nepomôže už ani toto. A píska aj pri státí, aj pri jazde. Zrejme záleží aj od otáčok, väčšinou pri jazde napr, 50-kou na 4ke nepíska, pri podradení začne.
Čo som sa ako laik dočítal, mohlo by to byť spojkové ložisko, ale ľuďom, čo s ním mali problém (podľa rôznych fór) to pískalo len trochu, toto už začína byť neznesiteľné. Keď je niekto so mnou v podzemnej garáži, tak ho úprimne ľutujem, to je fakt, doslova a do písmena zvuk súci na špunty do uší.
Nechcem už do toho vrážať, lebo sa mám v pláne toho auta do pár mesiacov zbaviť, a je to staré auto, ktoré už spadá do kategórie, kedy sú diely s prípadnou robotou drahšie ako auto. Neviete niekto podľa tohto, že čo je vo veci? Ďakujem