Klasická hudba...
Re: Klasická hudba...
neviem ci tam ma ukazky alebo su to cele komplet skladby, ale ak ano, tak znie ako nejake demo ukazky - posekane casti skladieb a naukladane zasebou... v tom pripade je to pre mna nepocuvatelne.
-
Iron-Eddie
Light Professional
Vedel by mi niekto odporúčiť nejakého tvorcu klasickej hudby zo súčasnosti (po 50. rokoch minulého storočia) tak, aby jeho tvorba bola jednak kvalitná (aj keď nemusí to byť niečo prevratné), a na druhej strane nebola náročná na počúvanie? Niekoho, kto robí/robil niečo podobné, ako Glenn Danzig na svojom albume Black Aria. Mne osobne sa ten album páčil, tak sa pýtam, či nepozná niekto niečo podobné.
-
seth82
Darca
- Kontaktovať používateľa:
Klasické filmové doprovody byť nemôžu? Veď to sú tiež moderní skladatelia...A kopa z nich tvorila už v tej dobe, ktorú požaduješ ty...
-
Iron-Eddie
Light Professional
Môžu (aj keď filmovú hudbu ako takú veľmi nevyhľadávam), ale v takom prípade, ak by som mohol poprosiť, nejakých so zameraním na horory, prípadne tú časť ich tvorby, ktorá bola použitá v hororoch, ak skladali hudbu k filmom rôznych žánrov.
-
seth82
Darca
Tak ak horrory, tak to skús Greame Revella, Charlieho Clausera, ale to sú v niektorých momentoch dosť experimentálne výtvory, ktoré sa nie vždy týkajú klasického podmazu, je tam niekedy počuť prevahu moderných nástrojov a ruchov. K horrorom alebo thrillerom skladali viacerí skladatelia, jednoznačne by si mal vyskúšať Jaws od Johna Williamsa, Batmana od Dannyho Elfmana, Sleepy Hollow od Dannyho Elfmana, Nožnicovorukého Edwarda od Elfmana a čo ja viem Múmiu od Jerryho Goldsmitha, prípadne niečo od Basila Poledourisa (Conan Barbar, ten pôvodný, samozrejme), a tak ďalej. Je toho dosť...
-
Thrash/Death
Star
Mne sa strašne páči táto kompozícia
v Tomovi a Jerrym to hral Tom v jednej časti
v Tomovi a Jerrym to hral Tom v jednej časti
klasickej hudbe akosi neviem prísť na chuť, z neoclassical som však úplne na vetvi...
neni to však originál druh klasiky - je subžánrom tzv. "darkwave", no preberá mnoho prvkov z klasiky.
ľudia si ju často pletú zo žánrom "gothic".
neni to však originál druh klasiky - je subžánrom tzv. "darkwave", no preberá mnoho prvkov z klasiky.
ľudia si ju často pletú zo žánrom "gothic".
nieco podobne neviem dat, lebo ho nepoznam ale tak ti aspon napisem nejakych zo sucasnosti ktorych poznam a ich tvorba sa mi celkom paciIron-Eddie napísal:Vedel by mi niekto odporúčiť nejakého tvorcu klasickej hudby zo súčasnosti (po 50. rokoch minulého storočia) tak, aby jeho tvorba bola jednak kvalitná (aj keď nemusí to byť niečo prevratné), a na druhej strane nebola náročná na počúvanie? Niekoho, kto robí/robil niečo podobné, ako Glenn Danzig na svojom albume Black Aria. Mne osobne sa ten album páčil, tak sa pýtam, či nepozná niekto niečo podobné.
Ligeti - toho som sem daval len teraz neviem ci uz nezomrel
Giovanni Sollima
Philip Glass (robi aj do filmov)
Ryuichi Sakamoto - merry christmas mr.lawrence (z filmu, len original je syntetizatorova verzia, ale tato sa mi velmi paci)
Steve Reich
-
TommyHot
Addict
Milujem klasicku hudbu a najradsej mam barok a jeho typickych predstavitelov - Bach, Pachelbel a Vivaldi.
Bachov Air on the G string, Bourree BWV 996 alebo Pachelbelov Canon in D by som mohol pocuvat od rana do vecera. A samozrejme aj vsetkych 12 kompozicii Vivaldiho Styroch rocnych obdobi.
Bachov Air on the G string, Bourree BWV 996 alebo Pachelbelov Canon in D by som mohol pocuvat od rana do vecera. A samozrejme aj vsetkych 12 kompozicii Vivaldiho Styroch rocnych obdobi.
-
Mek
Addict
Pocuvam trance, ktory udajne vychadza z klasiky. Ale aj pre klasiku ako taku mam cit a nemalo skladieb si obcas vypocujem. Mojou srdcovkou je Vltava od Smetanu, ta mi ucarovala este na zakladke ked sme ju preberali na hudobnej 
-
twardykamen
Medium Professional
snad sa ni kto neurazi ked to dam tu.
http://www.zlavadna.sk/zlava_56071_praz ... udby?velmi rad by som siel zial mam tam obedne
http://www.zlavadna.sk/zlava_56071_praz ... udby?velmi rad by som siel zial mam tam obedne
-
seth82
Darca
Ja som sa akurát dnes vrátil z Viedne, kde hral David Newman a James Horner. Nezabudnuteľné. Video, ktoré začína otrasne a furt som mal problém s natáčaním, keďže oni to tam nemajú radi kvalitu berte s rezervou...Treba pozrieť celé video, v niektorých momentoch som to zdvihol a vidno celý orchester a screen
-
twardykamen
Medium Professional
Davam do pozornosti 2 spickove podujatia v nedalekej Viedni
1.koncert Ludovica Einaudiho 9.6.2017. Neuveritelny klavirista.Jeho hudbu ste mohli pocut aj napr v Intouchables,This is england.
2.Koncert Viedenskej filharmonie v Schonbrunne-najvacsi konzert filharmonie pod holym nebom- ZADARMO (ale cca 100 000 ludi..)
1.koncert Ludovica Einaudiho 9.6.2017. Neuveritelny klavirista.Jeho hudbu ste mohli pocut aj napr v Intouchables,This is england.
2.Koncert Viedenskej filharmonie v Schonbrunne-najvacsi konzert filharmonie pod holym nebom- ZADARMO (ale cca 100 000 ludi..)