Sketchup

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
Pheonix
Medium Star
Medium Star

Sketchup

Príspevok od používateľa Pheonix »

Ahojte. Učím sa v sket. a mám taký problém. Občas sa mi stane že keď chcem spraviť dieru a pretlačiť ju cez push pull tak mi to nejde vis obrázok. Inak povedané vrch objektu nejde do vnútra ako na obrázku dva ale zostáva rovný a tým pádom mi to nespavý otvor a neviem ako to napraviť.
Prílohy
sket.jpg
sketup.jpg
Curuj
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Re: Sketchup

Príspevok od používateľa Curuj »

čauko
ako postupuješ presne?
na danej ploche si nakresli kružnicu a cez push tool smeruj k opačnému povrchu, ale ukáž tým nástrojom na nejaký vrchol alebo celú plochu opačnej plochy. aby sa hĺbka diery rovnala hrúbke toho kvádru. alternatívne to môžeš aj pretlačiť hlbšie a potom dať na tú valcovú plochu pravým tlačítkom a tam intersect faces - with model. a potom odmazať jednotlivé prebytočné plochy
Pheonix
Medium Star
Medium Star

No postup je taký že vytvorím pr dosku. Zoberiem kružnicu tú spravím na povrchu a potom sa ju snažím pretlačiť. Problém je ten že vrch kruhu ako vidno na obrázku jedna zostáva. Ako keby som to nerobil do tej dosky alebo vytvoril samostatný objekt. To sa mi potvrdilo aj tým že som chytil tu dosku a pohol ju tak valec zostal na mieste a nehýbe sa s objektom.
Curuj
Addict
Addict

ak sa ti to stáva občas, tak si skontroluj, či máš rovinu kružnice a plochy tej dosky identické
inak, nemáš to ako Group? alebo komponent
Pheonix
Medium Star
Medium Star

Tak som to nahral na video.
Ako môžeš vidieť ide o lavičku a dosky. Dosky sú ako komponenty. Lebo chcem na tom istom mieste spraviť vo všetkých dieru. Možno idem na to zle alebo neviem.

Druhé video je trochu odlišné ale tiež tam mám podobný problém.
Curuj
Addict
Addict

ak to máš ako komponent, tak si ho najskôr musíš rozbaliť (ako v 33s prvého videa) a potom na ňom nakresliť kružnicu a vyrobiť otvor. lebo inak je to separátny objekt. Komponenty sú dobré práve na to, že ich môžeš ukladať na seba, pod seba alebo cez seba a stále sa dajú oddeliť. "normálne" objekty by sa zlepili

k druhému videu - pretlač ten kruh do prvej úrovne ako máš na koci videa, odmaž plkruh, čo je taký modrejší zo spodnej strane a potom pretlač zvyšok do konca. uzáver valca zmizne už sám. Program totiž nevie priamo odčítať takéto komplikované útvary. Na to je moc jednoduchý
Napísať odpoveď