Strana SaS
Re: Strana Richarda Sulíka
A Fico a Hrnko?
Ja neviem s kym vsetkym ma Weisenbacher problem a ani ma to uprimne povedane nezaujima, lebo mne osobne pride ako zbytocny clovek, ktoremu sa venuje privela pozornosti na to aky je to dement. Cela ta anketa je uplne scestna, uz len preto ze v parlamente mame fasistov a tu sa niekto odbavuje na politikoch, ktori si to vobec nezasluzia. Lipsic sa napr. vyjadruje ze podla neho je trestne stihanie za kritiku homosexualnych zvazkov obmedzenie slobody prejavu a dostane za to cenu homofob roka. Tym autori tak akurat potvrdzuju jeho vyrok lebo ked si niekto nahodou dovoli povedat svoj nazor na nejaku temu, bez akekolvej nenavisti ci zlomyslenosti, je hned tymito divnymi typkami zjebani. Napr. nechapem ani co tam robi Fico, proste vyjadril svoj nazor ze sa mu zdalo ze sa na zjazde venovalo vela priestoru tymto temam a preto je homofob.
No asi to nebude o politikoch a osobných sporoch, ale o ich výrokoch, ktoré boli ohodnotené ako homofóbne. Zaujímavé, že podaktorí politici sa tak nevyjadrujú. Ale inak máš pravdu, táto záležitosť ta vôbec nemusí zaujímať a nemusíš jej venovať pozornosť.
Hej, v parlamente mame fasistov ale do ankety sa dostanu minimalne 3 ludia ktori mali s autorom ankety politicky sport. Boze to je nahoda. Isto je to o vyrokoch a nie o politikoch.
Čiže: Lipšic, Sulík a Matovič mali spor a len preto sa dostali do ankety.
Fico a Hrnko spor podľa všetkého nemali. Dostali sa tam aj tak.
Žiadni Kotlebovec sa tam nedostal, čo je mimochodom zaujímavý postreh, lebo určite by sa čosi našlo.
Stále však v tvojej teórii nesedia ten Fico s Hrnkom, keďže autorov ankety (neviem, odkiaľ berieš to jednotné číslo) len veľmi ťažko možno spájať s nejakou náklonnosťou voči ĽSNS.
Fico a Hrnko spor podľa všetkého nemali. Dostali sa tam aj tak.
Žiadni Kotlebovec sa tam nedostal, čo je mimochodom zaujímavý postreh, lebo určite by sa čosi našlo.
Stále však v tvojej teórii nesedia ten Fico s Hrnkom, keďže autorov ankety (neviem, odkiaľ berieš to jednotné číslo) len veľmi ťažko možno spájať s nejakou náklonnosťou voči ĽSNS.
Nech je v tej ankete aj celý telefónny zoznam.
Hlasovať za niekoho kvôli takým výrokom - bomba, deklasujete celú anketu, aj pojem homofób...tak ako sa to stalo pri fašistoch. Gratulujem.
Hlasovať za niekoho kvôli takým výrokom - bomba, deklasujete celú anketu, aj pojem homofób...tak ako sa to stalo pri fašistoch. Gratulujem.
Kedze mi beardy napisal, ze co si o tomto myslim ja, tak som sa rozhodol, ze svoju odpoved napisem rovno sem, pre pripad, ze by sa ma na to pytal este niekto iny. A kedze som gej, tak asi som automaticky aj hovorca vsetkych gejov a vsetci mame na to rovnaky nazor alebo co...
Podla mna sa jedna jednoznacne o homofobny vyrok, pretoze Sulik operuje so zakladnou premisou roznych radikalnych katolickych skupin, cize ak bozechran sa gejovia budu moct zosobasit alebo stat nejakym sposobom uzna ich partnerske vztahy, tak heterosexualne manzelstvo zanikne, spermiam heterosexualnych muzov odpadnu bičíky, vajicka heterosexualnych zien zacnu hnit, heterosexualni muzi a zeny prestanu mat chut na sex, ludstvo zanikne a nastane koniec sveta. Unho je to o to vtipnejsie, kedze v podstate na jednej strane hovori, ze je za registrovane partnerstva, ale na druhej strane bude koniec sveta a vedia to aj homosexuali.
To este automaticky neznamena, ze Sulik je homofob. Podla mna je to dobrym prikladom toho, co sa s ludmi deje, ked ziju v takej homofobnej spolocnosti, aka na Slovensku panuje. Ze co to z tej homofobie sa moze "nalepit" aj na liberala zijuceho v Bratislave. A vobec si to ani nemusi uvedomovat. Uz som sa s tym velakrat stretol, ze ludia, ktori by dokonca zverili deti parom rovnakeho pohlavia, tak im obcas "ujde" nejaka klasicka stereotypna homofobna poznamka a ani si to sami neuvedomuju. Dokonca je mnozstvo gejov a lesieb, na ktorych sa tieto nalady v spolocnosti tiez odrazaju, vtedy hovorime o tzv. internalizovanej homofobii. Ucinna strategia je "neofučať sa", ale s tym clovekom o tom hovorit, upozornit ho na to, vysvetlit mu to, ze to, co prave povedal, ze moze niekoho dotknut, lebo... Ak ten clovek nie je homofob, tak mu to vacsinou velmi rychlo dojde a pouci sa z toho.
Takym prikladom zo zivota, ktory sa mi viackrat stal, je situacia, ked v noci idem z jedneho baru do druheho so svojimi hetero kamosmi a na ulici stretnu nejakeho ich byvaleho spoluziaka, spoluhraca alebo tak, a ten typek, ked ich zbada, tak zahlasi ze "čaute buze****". Celkovo je to slovo dost casto u nas pouzivane v roznych situaciach a uz som si na to nejako zvykol. Nezvykli si na to ale moji kamosi, ktori vacsinou vtedy maju potrebu tomu pre mna uplne cudziemu cloveku povedat, ze ja som gej a nemal by takto rozpravat. Viackrat som sa priamo tam dockal aj ospravedlnenia, ze to nemysleli na mna, ze sa to tak hovori, ze by to nepovedali keby "videli", ze som gej a podobne vysvetlenia. Ja sa vtedy citim vacsinou dost trapne a tym ludom odporucam, aby miesto slova na B pouzivali radsej slovo na K, ze aj to sa tak hovori a je to rovnako vulgarne a nikoho tym neurazia.
Druhou moznostou je aj to, ze Sulikovi to "neuslo", ale ze to robi cielene, co by bolo v kontexte s jeho politikou v poslednych 2 rokoch. Pripada mi to tak, ze si zacal uvedomovat, ze chce dalej pracovat ako poslanec a politik, tak by preto mal nieco urobit a hrat na obe strany mu prinesie viac hlasov, ako ked zaujme jeden vyhradeny postoj. Navyse vo svojom sukromi si predsa moze mysliet, co chce a nemusi to mat nic spolocne s tym, co verejne prezentuje ako politik. Okrem toho Sulik osobne je uz zopar rokov dost nepopularni medzi gejmi a lesbami, kedze uz viackrat sa stalo, ze "nas", rozumej registrovane partnerstva vymenil za ine agendy a moznost vstupit do koalicie, ci teoreticky spolupracovat s inymi stranami. Vzdy tie registrovane partnerstva idu prve na odstrel a LGBT ludi uz naozaj nebavi volit politikov, ktori to hovoria len tak do vetra, aby im to prihralo nejake hlasy. Podla mna je vacsia sanca, ze registrovane partnerstva pretlaci parlamentom SMER na cele s Ficom, akoby to mala urobit SAS na cele so Sulikom, co je dost smutny vysledok pre liberalnu stranu.
A na zaver ma prekvapuje, ze minulorocnu cenu homofob roka nedostal Kollar. Ak si dobre pamatam, ten viackrat pisal o ritnych dierach, analoch a mal taketo keci na urovni ZŠ pre ziakov so specialnymi potrebami a este sa mu to zdalo velmi vtipne. Tiez rad pisal o ciernych hubach, ktore budu znasilnovat nase biele zeny. Ale to bolo este predtym, nez sa prislo na to, ze pisal 14 rocnemu dievcatu na uteku, ci sa vyšukaju a sprava sa ako klasicky sexualny predator, navyse pedofilny...
Podla mna sa jedna jednoznacne o homofobny vyrok, pretoze Sulik operuje so zakladnou premisou roznych radikalnych katolickych skupin, cize ak bozechran sa gejovia budu moct zosobasit alebo stat nejakym sposobom uzna ich partnerske vztahy, tak heterosexualne manzelstvo zanikne, spermiam heterosexualnych muzov odpadnu bičíky, vajicka heterosexualnych zien zacnu hnit, heterosexualni muzi a zeny prestanu mat chut na sex, ludstvo zanikne a nastane koniec sveta. Unho je to o to vtipnejsie, kedze v podstate na jednej strane hovori, ze je za registrovane partnerstva, ale na druhej strane bude koniec sveta a vedia to aj homosexuali.
To este automaticky neznamena, ze Sulik je homofob. Podla mna je to dobrym prikladom toho, co sa s ludmi deje, ked ziju v takej homofobnej spolocnosti, aka na Slovensku panuje. Ze co to z tej homofobie sa moze "nalepit" aj na liberala zijuceho v Bratislave. A vobec si to ani nemusi uvedomovat. Uz som sa s tym velakrat stretol, ze ludia, ktori by dokonca zverili deti parom rovnakeho pohlavia, tak im obcas "ujde" nejaka klasicka stereotypna homofobna poznamka a ani si to sami neuvedomuju. Dokonca je mnozstvo gejov a lesieb, na ktorych sa tieto nalady v spolocnosti tiez odrazaju, vtedy hovorime o tzv. internalizovanej homofobii. Ucinna strategia je "neofučať sa", ale s tym clovekom o tom hovorit, upozornit ho na to, vysvetlit mu to, ze to, co prave povedal, ze moze niekoho dotknut, lebo... Ak ten clovek nie je homofob, tak mu to vacsinou velmi rychlo dojde a pouci sa z toho.
Takym prikladom zo zivota, ktory sa mi viackrat stal, je situacia, ked v noci idem z jedneho baru do druheho so svojimi hetero kamosmi a na ulici stretnu nejakeho ich byvaleho spoluziaka, spoluhraca alebo tak, a ten typek, ked ich zbada, tak zahlasi ze "čaute buze****". Celkovo je to slovo dost casto u nas pouzivane v roznych situaciach a uz som si na to nejako zvykol. Nezvykli si na to ale moji kamosi, ktori vacsinou vtedy maju potrebu tomu pre mna uplne cudziemu cloveku povedat, ze ja som gej a nemal by takto rozpravat. Viackrat som sa priamo tam dockal aj ospravedlnenia, ze to nemysleli na mna, ze sa to tak hovori, ze by to nepovedali keby "videli", ze som gej a podobne vysvetlenia. Ja sa vtedy citim vacsinou dost trapne a tym ludom odporucam, aby miesto slova na B pouzivali radsej slovo na K, ze aj to sa tak hovori a je to rovnako vulgarne a nikoho tym neurazia.
Druhou moznostou je aj to, ze Sulikovi to "neuslo", ale ze to robi cielene, co by bolo v kontexte s jeho politikou v poslednych 2 rokoch. Pripada mi to tak, ze si zacal uvedomovat, ze chce dalej pracovat ako poslanec a politik, tak by preto mal nieco urobit a hrat na obe strany mu prinesie viac hlasov, ako ked zaujme jeden vyhradeny postoj. Navyse vo svojom sukromi si predsa moze mysliet, co chce a nemusi to mat nic spolocne s tym, co verejne prezentuje ako politik. Okrem toho Sulik osobne je uz zopar rokov dost nepopularni medzi gejmi a lesbami, kedze uz viackrat sa stalo, ze "nas", rozumej registrovane partnerstva vymenil za ine agendy a moznost vstupit do koalicie, ci teoreticky spolupracovat s inymi stranami. Vzdy tie registrovane partnerstva idu prve na odstrel a LGBT ludi uz naozaj nebavi volit politikov, ktori to hovoria len tak do vetra, aby im to prihralo nejake hlasy. Podla mna je vacsia sanca, ze registrovane partnerstva pretlaci parlamentom SMER na cele s Ficom, akoby to mala urobit SAS na cele so Sulikom, co je dost smutny vysledok pre liberalnu stranu.
A na zaver ma prekvapuje, ze minulorocnu cenu homofob roka nedostal Kollar. Ak si dobre pamatam, ten viackrat pisal o ritnych dierach, analoch a mal taketo keci na urovni ZŠ pre ziakov so specialnymi potrebami a este sa mu to zdalo velmi vtipne. Tiez rad pisal o ciernych hubach, ktore budu znasilnovat nase biele zeny. Ale to bolo este predtym, nez sa prislo na to, ze pisal 14 rocnemu dievcatu na uteku, ci sa vyšukaju a sprava sa ako klasicky sexualny predator, navyse pedofilny...
-
javatar
Hardcore addict
Vnimam to ako neuvazeny politicky vyrok, kedze to bol rozhovor pre konzervativne medium a podla mna za tym nic ine hladat netreba.
https://www.noviny.sk/komentare/226331- ... zeny-nacek
Richard Sulík sa definitívne obhájil. Nad všetky pochybnosti dokázal, že nie je trápnučký fašista. Napísať, že „nechceme, aby sa rodilo šieste či siedme dieťa Rómky, ktorá nikdy nepracovala,“ nie je ani trápne, ani fašistické. Neznie to dokonca ani politicky nekorektne, ako sa domnieva autor výroku. Znie to príšerne hlúpo. A znie to ako neonacizmus. Len Sulík vie, čím sa sám cíti byť, no takto zvonku vyzerá ako obmedzený neonacista.
mal volit ine slova
Sulík je príliš euroskeptický a tým všetko pokazil.
Na západe ho vidia ako by bol slovenskou verziou Nigel Farage alebo Viktora Orbána, pravicový extrémista, rozbíjač EU, Eurozóny, nezdieľa hodnoty EU, nie je solidárny s nikým.
My to tak nevidíme a možno to tak ani nie je ale pár krát sa predstavil ako člen prvej ligy nepriateľov EU.
Na západe ho vidia ako by bol slovenskou verziou Nigel Farage alebo Viktora Orbána, pravicový extrémista, rozbíjač EU, Eurozóny, nezdieľa hodnoty EU, nie je solidárny s nikým.
My to tak nevidíme a možno to tak ani nie je ale pár krát sa predstavil ako člen prvej ligy nepriateľov EU.
Dnešná debata na TA3 stála za to. Sulík a Kotleba. 
Sulik hned na zaciatku povedal ze LSNS povazuje za fasisticku stranu a tym sa jasne voici nim vymedzil
To bolo z jeho strany veľmi sľabučké, moc si nedal námahu s tým, aby to tvrdenie aj podložil. Inak tam mali aj názorové prieniky, celkom si rozumeli. Sulík sa rozohnil až na konci, keď sa bavili o ekonomických opatreniach.
no pocul som z toho 2/3 celeho casu a nevsimol som si ze by si rozumeli ani nahodou
Myslim si, ze sulik totalne pohorel a hlavne isiel proti svojmu presvedceniu, ked ako liberal vzdy tvrdil, ze ako liberalna strana respektuje roznorodost nazorov medzi jednotlivymi clenmi.
Kotleba sice ma Ing. z ekonomie ale to je tak cele. rozhorcenie bolo na mieste.hughito napísal:Sulík sa rozohnil až na konci, keď sa bavili o ekonomických opatreniach.
Podla mna si kazdy odohral svoju rolu, Sulik rozpraval k veci, pragmaticky, fakticky, Kotleba s kamennym ksichtom dristal uplne nezmysly. Ak su tieto jeho nezmysly vsetko, co staci na to aby sa LSNS dostala do parlamentu, tak je slovensky volic este vacsi dement ako som si povodne myslel.butthead napísal:Myslim si, ze sulik totalne pohorel a hlavne isiel proti svojmu presvedceniu, ked ako liberal vzdy tvrdil, ze ako liberalna strana respektuje roznorodost nazorov medzi jednotlivymi clenmi.
-
Solo_Kamen
King
Je možné, že Kotleba získal také momentum, že sa z neho stane LenOn III a až potom jeho voličov bude čakať dlhé a trpké vytriezvenie. Ja osobne začínam dúfať v to, že nás jedného dňa asimilujú číňani.
Podľa mňa Sulík predviedol veľmi slabý výkon. Veď vie sa, že Sulík vie byť silný súper do diskusie, ale proste tu mu bol Kotleba (odhliadnuc od jeho nezmyslov) relatívne solídny súper, miestami mal zdanlivo až navrch.eMPiko napísal: Podla mna si kazdy odohral svoju rolu, Sulik rozpraval k veci, pragmaticky, fakticky, Kotleba s kamennym ksichtom dristal uplne nezmysly. Ak su tieto jeho nezmysly vsetko, co staci na to aby sa LSNS dostala do parlamentu, tak je slovensky volic este vacsi dement ako som si povodne myslel.
Keď vtedy raz Galko dodrbal Uhríka, že je fašista a ĽSNS fašistická strana, poriadne mu naložil. Tuto Sulík vyrukovl s ťažkým obvínením (hoci pravdivým), že ĽSNS je fašistická strana, ale jeho argumenty ZA boli chabé. Tomuto neviem pochopiť. Dokázal by som napísať minimálne dve A4 odrážok dôvodov, prečo je ĽSNS fašistická strana.