Mam taky problem na aute. Ide o Superb 2010, vsetko okej, ale po vymene platniciek a kotucov vpredu sa objavil problem. Zacala mi vrzgat lava strana pri brzdeni v pomalej rychlosti. Je to cisto vrzganie od tej brzdy napriklad na parkovisku, ze sa vsetci ludia okolo otacaju. Robi to len ked idem pomaly, cize dake parkovisko, bez ohladu na to ci cuvam alebo idem vpred. Pri vysokej rychlosti to nerobi, tam zrejme ta platnicka je ihned v polohe a sila trenia kotuca jej nedovoli pohnut sa.
Pri vymene platniciek a kotucov, tak mechanik to prebehol dratenou kefou na vrtacke, potom este kefou v rukach, ocistil, utrel, zlozil. Ako keby ta platnicka bola o milimeter mensia, ze tam v tom prasiatku lieta.
Ked mi to nedavno mechanik zhodil a strekol takym striebornym sprejom co sa pouziva na brzdy, tak to prestalo. Ale po mesiaci ako to vyplavila voda, tak to opat zacalo. Nechce sa mi zbytocne kupovat ine platnicky teraz kvoli tomu. Ale tak rozmyslam, ze sa da kupit aj pruzina brzdoveho strmena, nieco taketo: https://www.comco.sk/pruzina-brzdoveho- ... -2-p180603 Myslite, ze by to mohlo pomoct? Alebo skor bude chyba v platnicke, ze je o malicko mensia ako bola ta predchadzajuca? Alebo to moze byt aj strmenom a bolo by treba vymenit cely strmen?
Vrzgajuce brzdy
Re: Vrzgajuce brzdy
V tomto videu sú ukázané všetky najčastejšie dôvody vŕzgajúcich bŕzd, takže by som išiel postupne...
Re: Vrzgajuce brzdy
Tak som si to pozrel. Pevne som dufal, ze to nebude 15 minutove video a veruze bolo:) tych moznosti bolo vo video viacero, od vole platnicky, voditok, cez tu pruzinku, no habadej. Rozmyslam, ze ked kupim pliesky co som uviedol vyssie, ze ci sa mi to oplati, potom su aj opravne sady na strmene pri ktorych sa vymenia pruzinky, sroby, prachovky, namaze sa to a tak podobne. Za jedno dam 10 eur, za druhe 15 az 20 alebo, potom mam moznost rovno novy strmen za cca 70 az 80 eur. A ak to bude fakt to volou platnicky, tak mozno by stacilo vymenit tie platicky. Cize mi to pride hop alebo trop. Pozeral som aj parametre platniciek a skutocne tam byva rozdiel az 1 milimeter a to som porovnaval Bosch, TRW, Zimmermann, ATE a este tusim Meyle ci co to tam bolo. Cize ten milimeter moze sposobit kludne volu a vrzganie.
//autoeditácia príspevku (31 Máj 2017, 14:34)
Tak som skusil tu uplne prvu moznost a vystriekal som to cisticom brzd, nechal posobit a o pol hodinu opat vystriekal. Nic, nepomohlo. Chyba bude asi niekde inde, mozno v tych valcekoch alebo v inych pohyblivych castiach.
//autoeditácia príspevku (31 Máj 2017, 14:34)
Tak som skusil tu uplne prvu moznost a vystriekal som to cisticom brzd, nechal posobit a o pol hodinu opat vystriekal. Nic, nepomohlo. Chyba bude asi niekde inde, mozno v tych valcekoch alebo v inych pohyblivych castiach.