Strana SaS
Re: Strana Richarda Sulíka
Podla mna Sulik toto nechcel ani velmi rozmazavat a nie je to od neho zla taktika. Volicov hadky kto je a kto nie je fasista/homofob/eskimak nezaujimaju. Aj kvoli "kaviarni", ktora aktivne pracuje na vyprazdnovani tych pojmov. Natahovat sa o facebookovych statusoch a starych fotkach nikoho nezaujme. Sulik sa snazil ukazat ze LSNS su diletanti, co sa mu aj celkom darilo. Kotleba je ale skuseny demagog a dokaze s pokojom anglicana ignorovat priamu otazku (napr. ked ho Sulik chcel pritlacit s tymi poistovnami).
-
t0m4s3
Admin
- Kontaktovať používateľa:
Kotleba melie uz 4 roky v kazdej diskusii to iste. Obcas ako argument na to, ze generalny prokurator podal podnet na sud rozpustit jeho stranu, to, ze poslanec SAS bije ludi na ulici. Velmi vtipne
Sulik to na konci dobre zhrnul, ze program LS-NS su uplne nezmysly, pretoze vie, ze ich nikdy nebude musiet realizovat.
Kotleba na to ide jednoducho, tak ako sa na jednoduchych ludi patri. Rovnaka propagacna taktika, ktoru pouziva aj Fico, predtym Dzurinda, aj Meciar.
Servirovat ludom kadejake zlozite ekonomicke vypocty, prognozy, nie je zrovna efektivne, to by tu kazdy musel byt vysokoskolsky vzdelany aby sa na to dal namotat.
Servirovat ludom kadejake zlozite ekonomicke vypocty, prognozy, nie je zrovna efektivne, to by tu kazdy musel byt vysokoskolsky vzdelany aby sa na to dal namotat.
Dokedy ešte bude existovať ten mýtus o Sulíkovi a SaS ako strane ekonomických expertov, ktorých vláda by pozdvihla životy ľudí na Slovensku?
Jeden bloger v pár blogoch zrušil základný kameň Sulíkovcov ako nič.
https://dennikn.sk/blog/sulikova-sociopaticka-reforma/
Jeden bloger v pár blogoch zrušil základný kameň Sulíkovcov ako nič.
https://dennikn.sk/blog/sulikova-sociopaticka-reforma/
s Janosovou iniciativou suhlasim a sledujem ju uz dlhsie, tesim sa, ze vyjde 4. verzia OB, ktora odstrani zmienene nedostatky
mozno by nebolo od veci sa zamysliet, ci aj tymto sposobom nie je riesena motivacia mat dokoncenu aspon strednu skolu...
mozno by nebolo od veci sa zamysliet, ci aj tymto sposobom nie je riesena motivacia mat dokoncenu aspon strednu skolu...
Tento Janos je jediny, ktory ako tak poukazal chybu v odvodovom bonuse. A ak sa nemylim, tak Sulik ciastocne chybu priznal a mal sa potom k tomu dalej vyjadrit a prepocitat, ale to som uz nesledoval ako to dopadlo. Ked si ale vezmem, ze fakticky je to jedina alebo jedna z mala veci, ktoru mala SaS zle spravenu, tak je to aj tak mizive percento toho zleho/chybneho v porovnani s inymi stranami.
Sulik slubil ze do konca juna zverejni odpoved s novymi udajmi.
Ten slub som zachytil este na zaciatku jari, ale odpoved som nenasiel, teraz som hladal.
Odpovedal v komentaroch k tomuto najnovsiemu blogu.
Áno, stále sľubuje nejakú odpoveď a odvoláva sa na dostupnosť istých dát.. ale ten týpek ho zrušil aj pri týchto vykrúcačkách.
Prave v tomto bode sa mi zacalo zdat ze ten Janos kritizuje len preto ze chce kritizovat. Data zo statistickeho uradu su zbierane podla isteho medzinarodneho standardu (EU SILC), ktori sa bezne pouziva na to, na co to chcu aj pri ratani pouzit. Aj ked naozaj su tvorene statisticky z mensej vzorky, obsahuju niektore informacie ktore sa z udajov od socialnej poistovne alebo danoveho uradu proste nedaju ziskat.
je dolezita pre cloveka,ktory sa chysta pracovat ako napr. robotnik,vodic dodavky,taxikar? Ci len strata casu? BTW Sulik by rad podla tabulky 15 vsetko rusil,len ci by to mal aj odvahu realizovat ak by bol pri moci.beardie napísal:s Janosovou iniciativou suhlasim a sledujem ju uz dlhsie, tesim sa, ze vyjde 4. verzia OB, ktora odstrani zmienene nedostatky
ano, maturita je v tejto dobe absolutny zaklad
Sulik nechce vsetko rusit, ale nahradit tak, aby bolo rozdelenie prijmov z roznych davok vyrazne jednoduchsie, co by malo za nasledok nizsie naklady v podobe vyhadzania nepotrebnych uradnikov
Sulik nechce vsetko rusit, ale nahradit tak, aby bolo rozdelenie prijmov z roznych davok vyrazne jednoduchsie, co by malo za nasledok nizsie naklady v podobe vyhadzania nepotrebnych uradnikov
Absolutny zaklad na vodica taxisluzby? Pre pracovnika stavby,alebo vypomocnej do kuchyne? narazal som an takych ludi,ktori uz napr. vedia ze chcu robit hned toto a su si vedomi,ze im je skola aj tak nanic. Stravi tam 4 roky,aby bol viac deprimovany z toho,ze naco ma maturitu,ked na lepsiu pracu aj tak nema/nemal. Mohol tie 4 roky makat. Su ludia ktorym to je jedno,chcu makat,alebo si uvedomuju , ze na to hlavu aj tak nemaju,to by bola zo strany sulika sikana. Ten sulikov navrh by sa mal vztahovat na vsetkych ludi,myslene napr aj pre 40-50 rocnych,alebo by sa to vztahovalo na cerstvych pracujucich?
40 a viacrocni nemaju deti...
Obrazne,mal som na mysli,ci by sa zakon/novelizacia mala vztahovat na vsetkych,alebo na novo pracujucich. Nechapem kde si na to prisiel, ze 40 rocnemu nemoze chodit dieta do skoly,alebo ako si to myslel?
je to specificky pripad, kde ide o ludi na materskej alebo rodicovskej dovolenke, ktori nepracovali a ktori nemaju ukoncene stredoskolske vzdelanie
cize ide o mlade romske mamicky a zopar dalsich individui, desatiny z promile vacsinovej populacie => zanedbatelne cisla, na ktore sa moze zamerat treti sektor
staci takto?
cize ide o mlade romske mamicky a zopar dalsich individui, desatiny z promile vacsinovej populacie => zanedbatelne cisla, na ktore sa moze zamerat treti sektor
staci takto?
platilo by to pre vsetkych. nenechaj sa ale zmiast tym ze v tej tabulke sa vsetko rusi, ide o dost velku reformu a tie peniaze by sa k ludom nejako dostali, len podla ineho kluca. je to udajne navrhnute tak, ze by si najviac polepsili rodiny s detmi a pracujucimi rodicmi.
Ja by som bol zvedavy, ked su ekonomia taki zhrozeni, ze co to teda znamena patrit do europskeho jadra? Pretoze co oni hovoria:
Ale aky je toto argument? Ked sa v tom jadre budu diat veci, ktore su pre Slovensko nevyhodne, treba tam ist za kazdu cenu? Lebo ten argument co citujem mi pride ako blabol z nejakeho EU think tanku, ktory nema oporu vo faktoch. V suvislosti s jadrom sa napriklad hovori o danovej harmonizacii ku ktorej sa vyjadril aj analytik v clanku:Faktom je, že Slovenská republika získala a stále získava z členstva v EÚ, v eurozóne a v Schengene obrovské výhody v mnohých oblastiach. Vždy bude pre nás lepšie byť v centre diania ako na jeho okraji
Cize mame zrusit opatrenie, vdaka ktoremu Slovensko doteraz prosperovalo (napr. automobilky), pretoze to nie je spravodlive? Voci komu to nie je spravodlive, voci tym ludom, ktori si vdaka tomuto opatreniu nasli pracu? Ved o tomto Sulik hovori, my mame uplne inu ekonomiku ako napr. Nemecko. Nemozeme preto prijimat rovnake opatrenia ako oni.Skutočne nízke dane v porovnaní so západnou Európou platia skôr firmy, ich manažéri a bohatší podnikatelia. Je to dané tým, že Slovensko sa za posledných 15 rokov snažilo lákať investície nízkymi daňami pre kapitál. V tom zmysle táto politika bola úspešná, ale podľa môjho názoru je otázne, či je dlhodobo udržateľné a spravodlivé, aby bohatší platili nižšie dane ako chudobní.