Zakon na reklamu
Zakon na reklamu
Dobry den,
Chcel by som sa Vas opytat, ci je na Slovensku zakon, ktory mi zakazuje davat na internetovu stranku fotky a popis ich produktov, ked s nimi nemam ziadnu zmluvu.
PS: ide o zahranicne firmy
Dakujem.
Chcel by som sa Vas opytat, ci je na Slovensku zakon, ktory mi zakazuje davat na internetovu stranku fotky a popis ich produktov, ked s nimi nemam ziadnu zmluvu.
PS: ide o zahranicne firmy
Dakujem.
Re: Zakon na reklamu
Menej informácií už dať nemôžeš?
Tie fotky produktu urobíš ty a dáš k nim svoj originálny popis?
Alebo tú fotku stiahneš a popis skopíruješ?
Tie fotky produktu urobíš ty a dáš k nim svoj originálny popis?
Alebo tú fotku stiahneš a popis skopíruješ?
tak v podstate by som pouzil popis aj fotku oficialneho vyrobcu.. typujem ze to bude zakazane takze asi by som potreboval od kazdeho vyrobcu povolenie?
Čiže minimálne autorský zákon a kópia diela bez povolenia. Každá stránka má svoj copyright na text a foto/video.
Otázka je, či bude mať niekto vôľu riešiť ťa...
Predpokladám že si chceš v detskej izbe urobiť eshop, kúpiš niečo zo zahraničia, urobíš kópiu ich obchodu a budeš to tu predávať....
Otázka je, či bude mať niekto vôľu riešiť ťa...
Predpokladám že si chceš v detskej izbe urobiť eshop, kúpiš niečo zo zahraničia, urobíš kópiu ich obchodu a budeš to tu predávať....
V podstate im budeš robiť odbyt, čiže riešiť to z ich strany by bola blbosť. Jedine ak by mal niekto iný exkluzivitu na daný výrobok pre tebou oslovovaný trh. Alebo ak uvádzaš chybné alebo nepravdivé informácie.. minule sme tak pár eshopov naháňali, keďže na svojom webe mali fotky našich produktov so starým vizuálom, na ktorý nám skončila licencia..
tak kebyze dam zdroj fotky aj clanku s tym ze sa na danych veciach neobohacujem ich predajom len informujem o danom vyrobku + ilustracna foto tak v tom pripade by som teoreticky mohol nie aj bez povolenia .
Stále je to šírenie diela bez súhlasu.
Veď si pozri podmienky na stránke, určite tam majú [COPYRIGHT SIGN] a zákaz kópie bez súhlasu.
Buď si pýtaj súhlas, alebo dúfaj že si ťa nevšimnú...
Veď si pozri podmienky na stránke, určite tam majú [COPYRIGHT SIGN] a zákaz kópie bez súhlasu.
Buď si pýtaj súhlas, alebo dúfaj že si ťa nevšimnú...
toto ze vsimnu lebo ide o medzinarodny web ... ten popis by som aj spravil vlastny len ide o fotky stoviek produktov ktore nemozem nafotit.. s tym by ste mi nevedeli rady ? ten zdroj pod fotkou asi nepomoze co?
EDIT: https://creativecommons.org nasiel som takyto druh licencie .. ma ho aj wikipedia dole . dalo by sa s tymto teoreticky kopirovat s tym ze nebudem predavat len informovat?
EDIT: https://creativecommons.org nasiel som takyto druh licencie .. ma ho aj wikipedia dole . dalo by sa s tymto teoreticky kopirovat s tym ze nebudem predavat len informovat?
Šikovný si, áno cc je druh licencie, ale pochybujem že oni na stránke majú tento druh licencie.
Wiki túto licenciu má práve kvôli tomu, aby sa informácie z nej mohli šíriť ďalej...
Btw prečo si to povolenie nevypýtaš?
Wiki túto licenciu má práve kvôli tomu, aby sa informácie z nej mohli šíriť ďalej...
Btw prečo si to povolenie nevypýtaš?
Rozmyslam nad tym len bude to databaza kde bude vela firiem s kt nemam zmluvy ale tak kedze to buse informativny charakter a este "reklama" pre nich mohli by povolit