florbalová hokejka

O športe...
terEx
Light Expert
Light Expert
Používateľov profilový obrázok

florbalová hokejka

Príspevok od používateľa terEx »

Hola amigos, prosím vas potrebujem si vybrat florbalovu hokejku a mam vysku 182cm. Prava ruka dole a kedze som obranca tak asi skor tvrdsiu ako maksiu. A vzdy som hral s ovalom ale ak mi poviete naco je dobry gulaty tvar tak by som to zvazil :D
DanielDevil
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Re: florbalová hokejka

Príspevok od používateľa DanielDevil »

veď už na každej stránke máš poradcu, napr. http://www.bsflorbal.sk/a/ako-si-vybrat ... okejku-14/
mirak2
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa mirak2 »

rekreacna hra alebo planujes hravat casto a na vyssej urovni? kolko si ochotny investovat? aku mas vahu? hraval si hokej alebo hokejbal? si skor silovy typ alebo povazujes sa skor za technickeho hraca? preferujes niektoru znacku? ked odpovies na aspon niektore z tychto otazok, tak potom ti mozem skusit poradit. upozornujem vsak, ze skusenosti mam iba s exel hokejkami, takze ked budes chciet vediet nazor pripadne rozdiely medzi modelmi inych znaciek, tak ti neporadim. so vsetkym ostatnym ale ano :)
edit: prispevok cislo 6000 :smt059
DanielDevil
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Či rekreačne alebo súťažne, už by som kupoval iba certifikované hokejky, sú tam aj lacné a kvalitné kúsky. V podstate sa hráči delia na tábory podľa držania - guľa a ovál, guľa je typický tvar pre florbalové hokejky ale najmä v našich končinách sa ujali oválne držania, keďže veľa hokejistov prešlo na florbal a tým to vyhovovalo. Ja som tiež hral s oválom, lepšie sa mi to držali a neprešmykovalo, ale je to skôr o zvyku. Čo sa tvrdosti týka, ide skôr o to aké silné máš ruky, čím silnejšie, tým menšiu tvrdosť by si mal pozerať. Najčastejšie sa využívajú 27čky. Potom ešte dosť ľudí sa delilo na tých, čo hralo s rovnými palicami alebo zahnutými, ako napr. Doublecurve od Exelu, to bolo tiež o preferencií a zvyku, ja som hrával s rovnými, ale mal som kopec spoluhráčov, čo hrali iba so zakrivenými. A značky boli rozhodujúce vlastne najmä kvôli čepeliam, lebo to bola pre mňa najdôležitejšia vec na hokejke. Tam každému vyhovuje niečo iné, mne napríklad nesedeli Salming čepele, ale je to individuálne. Najpopulárnejšia značka u nás asi Exel, tiež som s ňou dlho hral, nakoniec som prešiel na FatPipe a spokojnosť. Každá značka však má ešte apoň 3 druhy čepelí. Najlepšie ak hrávaš s partiou, je požičať si a vyskúšať.
mirak2
Hardcore addict
Hardcore addict

ja som nikdy necertifikovanu hokejku ani nemal... pokial clovek ma v plane to hravat s partiou kamaratov drevorubacov, kde kazdy mesiac nejaky ch*j zlomi hokejku... tak vtedy staci aj prvy shit, co najdes v tescu za 20 eur.
DanielDevil
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

práveže za 20-30€ už sa dajú kúpiť základné certifikované palice, ktoré aj vydržia viac, takže sa noeplatí kupovať noname florbalky
mirak2
Hardcore addict
Hardcore addict

za 20-30 eur si kupis akurat hokejku s flexom 36. nizsie flexy ako 30 zacinaju okolo 40 eur. ak sa bavime normalnych znackach ako fat pipe alebo unihoc a nie lexx alebo necy alebo noname.
DanielDevil
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

ťažko povedať akú potrebuje, neviem ani ako vyzerá, ani koľko má rokov, 32 flex Wooloc (nižšia rada od Oxdogu) sa dá už okolo 21€ kúpiť http://www.florbalstore.sk/florbalove-h ... ice%5D=asc .a 29 flex od Exelu za 33,50€ http://www.florbalstore.sk/florbalove-h ... und-sb-16/ alebo 34€ http://www.florbalstore.sk/florbalove-h ... ice%5D=asc

btw Lexx by som vôbec nebral ako NoName, je to síce pomerne nová značka a u nás ešte nie veľmi populárna, ale kvalitou podobná ostatným, ktoré sa u nás predávajú
terEx
Light Expert
Light Expert

No takze co sa tyka tvojich otazok: hram zatial len za skolu ale planujeme sa prihlasit do regionalnej ligy, ochotny som tak 80 eur cca, vysoky som 182cm, hral som hokej a som skor silovy hrac (typicky obranca), znacku som mal zatial len OxDog takze neviem ci nieco preferujem a vazim +-80 kg. :D Prave to ma zaujima ten oval a gula ze co to je za rozdiel. :D
DanielDevil
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Takže to niečo v rozpätí 96 - 103cm, toto je dosť o preferenciách, niekomu vyhovujú kratšie niekomu dlhšie, keďže silový typ, tak tvrdosť 27 a menej odporúčam. Gula vs ovál o tom som písal vyššie. A keďže si skúsil zatiaľ iba Oxdog, asi nemáš príliš prehľad. Napr. táto Exela vyzerá fajn, s X-blade čepelou začínalo veľa hráčov a viacerí ju ešte dodnes využívajú
http://www.florbalstore.sk/florbalove-h ... ty%5D=desc

prípadne niečo s čepelou AIR, tá je o niečo novšia
http://www.florbalstore.sk/florbalove-h ... ty%5D=desc
mirak2
Hardcore addict
Hardcore addict

ako hokejista urcite chces oval. nad gulou ani nerozmyslaj. povodne som hokejbalista a jednu hokejku som na skus kupil gulu a po polroku som ju predal a kupil si to iste, ale oval. neviem preco niektori preferuju gulu. exel mal niekolko sezon dozadu experiment, ze zacali robit hokejky so square tyckou, proste taky tvar ako ma klasicka hokejova hokejka... skusil som, bolo to este horsie ako gula. vo vseobecnosti sa to tiez neuchytilo a skoro nikto s nimi nehra. toto len, aby si vedel.
urcite nechces tvrdost viac ako 27 (upozornujem, ze s tvrdostami je to tak, ze cim nizsia tvrdost, tym drahsia hokejka)
co sa tyka znaciek, minule leto som si chcel vyskusat a potom kupit oxdog, typek z jedneho nemenovaneho velkeho florbaloveho eshopu povedal, ze nech si necham zajst chut, ked chcem, aby mi hokejka vydrzala aspon 3 mesiace.
odporucil by som ti Exel Force seriu, ma rozne modely podla toho kolko karbonu obsahuje, cim viac karbonu, tym lahsia a drahsia hokejka. F60 zacina okolo 60 eur. zo starsich exeliek nic nepokazis s Nano seriou. osobne som velky fanusik Exel cepele XBlade, je vyborna pre profikov aj zaciatocnikov. momentalne hram s Exel F100 tvrodst 26, striela skoro sama :) cisty aimbot :lol: ale nie je najlacnejsia.
z inych znaciek Unihoc robi zaujimave modely s cool cepelami, ale nemam nic specialne odskusane, co by som vedel odporucit.
terEx
Light Expert
Light Expert

Tu exel XBlade zelenu ma kamarat a par krat som si s nou skusal vystrelit a je pravda ze je to samostrelka :D ale ta AIR rada sa mi paci asi este viac, a co sa tyka inych znaciek neviem, vsetci chvalia hlavne Exel alebo Salming tak neviem velmi sa mi nechce do Unihoc alebo niecoho ineho.
Co ja viem ja s OxDog zatial nemam zlu skusenost aj ked je pravda ze si davam velky pozor ci mi niekto seka po hokejke ci nie
A este mam otazku na rovnu cepel, ako obranca potrebujem celkom casto vyuzivat aj backhandovu stranu tak ci nebude lepsie kupit rovnu cepel, co som si vsimol tak profesionaly vacsinou hraju len s rovnymi
mirak2
Hardcore addict
Hardcore addict

neviem teraz aku zelenu myslis, ja mam momentalne toto http://www.exelsports.fi/app/product/view/-/id/385 :) to ci je hokejka samostrelka skor zavisi od tycky ako od cepele. cepel ti pomoze strelu umiestnit, ale to aka bomba to bude zavisi viac od tycky.
Air cepel je tiez super. mna od nej odhovorili len preto, lebo "ked dlho hras s xblade, tak si kup hokejku s xblade, nie ze sa polroka budes ucit vystrelit s air cepelou a dovtedy ti ziadna strela ani nedoleti ku branke" :lol: asi tak no. rovnaky clovek mi povedal, ze Exel Vision je uplna chobotina.
pri oxdog hokejkach nie je taky velky problem s tym, ci ti niekto sekne po hokejke, ale skor s tym, ze vystrelis a polovica hokejky ti ostane v ruke a druhu polovicu pojdes hladat za branku
minimalne xblade su viac menej rovne s miernym zahnutim do tej ktorej strany. je lepsie hrat s cepelami zahnutymi od vyroby, lebo mas aku taku istotu, ze budu zahnute rovnako, ako ked si kazdu sam budes ohybat. o backhand by som sa nebal kvoli zahnutiu. a na vacsine eshopov pri fotkach hokejok zvykne byt fotka zahnutia cepele, ak sa ti nepaci, nezober.
este upozornenie: exel hokejky maju jednu hlavnu nevyhodu a to je, ze exel robi priserne gripy. mesiac dva hrania a sa smyka, nedrzi. strasne smejdy. vacsinou ale maju hokejky s dvojitym gripom, kde ti staci vymenit hornu cast gripu, ktora je problemova. ak je to double grip, tak dolna cast je vacsina celkom trvacna.. zatial som ale neprisiel na to, ze ci si ma clovek kupit cely grip a ho odstrihnut alebo co. pride mi to odveci, hlavne, ked gripy stoja okolo 10 eur. z hokejbalu som zvyknuty kupit si pasku za 2-3 eura a vydrzi mi aj niekolko rokov :lol:
terEx
Light Expert
Light Expert

ale pri tych strelach celkom zalezi aj na presnosti takze ta cepel je celkom dolezit tiez :D
tak co ja viem co ja mam tu Oxdog tak pri tvrdsich strelach kde sa hokejka celkom dost ohyba tak drzi :D zatial sa nerozletela ale tak zatial, hej inak ta Xblade sa mi nezda byt nejako extremne zahnuta to sa asi bude dat prekusnut a snad aj nejaky ten backhand zahram, kazdopadne by ma ale zaujimalo preco profesionaly hraju s totalne rovnymi cepelami
No ako ten grip u Oxdog tiez nie je ziadna vyhra mam ju 4. mesiac teraz a uz som musel menit grip asi pred 3 tyzdnami lebo to uz lietalo v ruke nehorazne a kupoval som cely grip a nic som nestrihal, ale je to celkom drahe no :D
DanielDevil
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Ak si dobre pamätám, Oxdog sú odídenci z Exelu, nie je to až tak populárna značka u nás, ale najmä vo Fínsku s ňou hrajú výborní hráči. Tam skôr záleží aký model si vyberieš. Unihoc veľmi populárna v zahraničí, ale u nás ich vidieť málo, hlavne sú dosť drahé. A ak si dobre pamätám, príliš sa oválom nevenovali a preferovali gule, ale neviem ako je to teraz. Ja pre zmenu nesúhlasím, že je to viac o tyčke ako o čepeli, pretože už som vyskúšal nespočetne veľa čepelí a nie každá mi sedela. Preto je dobré poskúšať od spoluhráčov na tréningu, prípadne niektoré obchody majú maličký priestor, kde sa dá pomiešať loptička a vyskúšať si stely. Síce je pravda, že profesionáli hrajú najmä s rovnými čepeľami, ale tak to sú väčšinou Švédi, Fíni, Švajčiari a ja by som s tým hrať nevedel a veľmi ťažko sa na to zvyká. Uteká ti potom loptička od čepele. V telke to vyzerá v ich podaní jednoducho, ale ja stále nechápem ako to robia :D Gripy sú vec, ktorá sa časom opotrebuje, podobne ako čepel, ale tá nie u každého. Mal som spoluhráča, čo z nich vedel spraviť žiletky po pár mesiacoch ako ich vyšúchal a niekto nezoderie ani jednu za celú kariéru :D Ale gripy sa oplatí meniť, príliš to nevydrží. Ja keď som mal ešte obchod, tak sme brali zo Švédska nejaké noname gripy, ale boli fakt super a predávali sme ich tuším po 5€. A to nebol iba horný grip, ale klasický veľký. Ako sa tu spomínali zlomené hokejky po strelách, ja som to zažil iba jedenkrát a bola to Exela, ale následne to kamošovi vyreklamovali. Inak tie overené značky Exel, Oxdog, Unihoc, Zone, Salming, Fat Pipe.
mirak2
Hardcore addict
Hardcore addict

mam spoluhraca zo Svedska a vzdy, ked ide do Svedska donesie hromadu gripov Klubbhuset. ak je toto ten tvoj noname, tak Klubbhuset je najvacsi florbalovy shop na svete ktory je taky velky, ze maju od niektorych znaciek specialne limitovane serie roznych veci. a grip od nich je mega. http://klubbhuset.com/klubbhuset-kh-grip-svart samozrejme gripy sa opotrebuvaju, ale neexistuje, ze grip nevydrzi ani tri mesiace. este som mal grip od fatpipu, ten bol tiez pecka, momentalne pouzivam iba klubbhusset https://www.eflorbal.sk/p/1521/omotavka ... -sticky-16
to s tyckami viac dolezitymi ako cepel - musia ti sediet obe. ako vravim, s xblade hram roky, mal som viacero xplay nano a teraz v januari som kupil F100, stale rovnaka cepel, ale tycka je nenormalny upgrade a moje strely ako priklepom, tak aj zapastim aj sweeperom su ovela, ovela prudsie. ak chces samostrelku, tycka je dolezitejsia ako cepel. ale ak ti nesedi cepel, tak to tycka nevyriesi :D
DanielDevil
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

samozrejme som nemyslel Klubbhuset, ich poznám :D a nemyslím si, že by mali gripy za také dobré ceny, aj tento keď som si to prepočítal stojí cez 15€. FatPipe mám teraz a ten ich grip mi tiež vyhovuje, ale už hrávam len rekreačne. S X-blade som začínal a dlho som s ňou hral, jediné čo mi vadilo, že pomerne často praskala v tom X-ku :D a presne ako píšeš, ak ti nesedí čepeľ, tyčka to nevyrieši :D
terEx
Light Expert
Light Expert

No tak teraz fakt neviem ako si mam vybrat hokejku :D Na treningu som v pondelok skusal kamaratovu unihoc s rovnou cepelou https://www.florbal.com/florbalove-hole ... smu-16-17/ myslim ze je to tato, a strelly fajn celkom to malo rychlost ale ako som zvyknuty na zahnutie cepele tak nejaka presnost striel bola skor nahoda ako umenie :D a o vedeni lopticky ani nehovorim, takze videl by som to asi na zahnutu pravdepodobne tu exelu
Inak kolko stoji ta omotavka na tom klubbhuset ? nejde mi otvorit ta stranka a chcem vediet ci je to rozdiel velky oproti cz/sk :D
mirak2
Hardcore addict
Hardcore addict

na novu cepel si clovek musi zvyknut, o to je to horsie, ked uplne zmenis znacku. klubbhuset sa ti neoplati brat cez eshop v malom, v prepocte to vychadza 15 eur. maju mnozstevne zlavy, ked zoberies viac naraz, mas nizsiu cenu za jeden (ak beries min. 5, jeden grip stoji okolo 7 eur), stale vsak platis postovne, cca 5 eur. grip ti staci aj tento https://www.florbal.com/doplnky/omotavk ... -omotavka/
terEx
Light Expert
Light Expert

No tak do uzsieho vyberu sa dostali tieto 3 : http://sk.florbal.com/florbalove-hokejk ... %5B0%5D=31
http://sk.florbal.com/florbalove-hokejk ... x%5D=188.9
http://sk.florbal.com/florbalove-hokejk ... x%5D=188.9
2 su tam na druhu stranu ale tak hadam sa bude z nejakeho shopu dat objednat aj opacna varianta, brali by ste nieco z toho ?
Napísať odpoveď