Typy na novú počítačovú myš

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
vald
Light Star
Light Star

Typy na novú počítačovú myš

Príspevok od používateľa vald »

Zdravím. Potreboval by som vhodný typ na novú počítačovú myš. Nehľadám nič extra - ide mi skôr o spoľahlivosť. Doteraz som mal Logitech M280, ale odišiel mi ľavý klik už po dvoch rokoch. (Kúpiť zase takú istú sa zdráham, kvôli nízkej životnosti, tak hľadám niečo lepšieho).
Teraz mám A4Tech X7 laser, ale príliš mi nesadla. Asi ju niekomu posuniem a kúpim si inú.
Ono by sa možno niekomu zdalo, že je to banalita. Lenže nie je. Kto krátko po sebe vyskúšal viacero myší, vie o čom hovorím. Nejaký čas už hľadám na webe a porovnávam. Ale čo sa týka spoľahlivosti ja to fakt len lotéria. Preto privítam dobré typy. (vopred ďakujem)

Takže ešte nejaké moje predstavy:
Nehľadám vychytávku s množstvom funkcií - ide mi o spoľahlivosť. Je to k stolnému PC, takže sa to bude používať na jednom mieste. Kábel mi až tak nevadí, ale prikláňam sa skôr k bezdrôtovej variante so slušnou výdržou batérií. Prevedenie: 3 spínače s klasickým kolieskom (klasika). Veľkosť preferujem skôr väčšiu. Snímač stačí optický s minimálne 1000 DPI. Mala by byť plug-play, teda pokiaľ možno bez ďalšieho inštalačného softvéru. Je to na bežné veci. T.j. web, multimédiá, sem tam nejaká tá hra, ale nič čo by vyžadovalo veľmi vysoké DPI. Preferujem Logitech, ale nebránim sa ani iným značkám. Cena by sa mohla zmestiť tak do 30€. (+ - nejaké to euro).
Ešte raz ďakujem za všetky relevantné reakcie.
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok

Re: Typy na novú počítačovú myš

Príspevok od používateľa Dreamer »

Mozem ti za seba len NEodporucat Logitech, mne odisiel lavy klik priblizne po dvoch rokoch na dvoch mysiach, obe stali 30-40€, prvu opravili v zarucnej dobe (neskor sa zase pokazila), druha to uz nestihla a nebola mozna ani pozarucna oprava. Pokazili sa mi tiez ine zariadenia od Logitech, tiez kratko po zaruke. Na tomto fore si mozes vyhladat Logitech, aj inym sa tieto mysi kazia, no najdu sa vynimky, ktore mali stastie na dobry model/kus, takze je to na tebe.

Myslim ze garantovat zivotnost viac ako 2 roky ti nemoze nikto, mozno ked si doplatis predlzenu zaruku, ak sa to pri mysi vobec da, ale tiez sa po 2 rokoch moze pokazit a budes musiet reklamovat a cakat.

Zvazil by som teda lacnejsiu mys, vyskusat v obchode ako ti sadne do ruky, to je dolezite - prip. hladat recenzie, uzivatelske recenzie, aj ked bude tazke najst hodnotenie mysi po 3 a viac rokoch, iba ak ti niekto poradi konkretny model, aj vtedy je vsak mozne, ze po rokoch sa uz bud nepredava, alebo sa predava nova verzia, ktora nemusi byt rovnako spolahliva. Pocitaj s tym, ze kazda sa hned po 2 rokoch moze pokazit.
vald
Light Star
Light Star

Presne toto sa mi stalo. Len čo uplynula záruka, myš začala blbnúť. Predtým som mal M325, tiež od Logitechu a tá vydržala podstatne dlhšie. Okrem toho mám aj klávesnicu Logitech a tá je skoro nezničiteľná. Preto som mal za to, že ide o spoľahlivú značku, no myš si od nich už asi nekúpim. Lenže kupovať myš v obchode je ešte horšie než cez Alzu. Všetky myšy sa totiž predávajú v takom tom debilnom plastovom balení, takže chytiť si ju do ruky a vyskúšať priamo v obchode je nemožná vec. Ja som teda aspoň porovnával uvedené rozmery s rozmermi tej čo mám teraz, aby som si urobil aspoň akú takú predstavu. Viem, že to nie je úplne ideálne, ale nič lepšieho mi nenapadlo.
Tá moja terajšia (A4Tech X7) ale tiež nie je ktovie čo. Na to že je to USB a laser som čakal že na tom bude kvalitatívne podstatne lepšie. Lenže skutočnosť je taká, že sa na tú predošlú optickú a navyše bezdrôtovú nechytá ani zďaleka.
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Hegy »

Ja mam od logitechu z mysi:
MX510
MX518
G400
G502

ta najstarsia ma uz takych dobrych 10-12 rokov
najmladsiu aktivne vyuzivam stvrtym rokom
vsetky plne funkcne

xHawk nedavno riesil, ze sa mu hybe senzor na novej logiteche, v ramci zaruky mu poslali novu, staru spat nechceli

Podla mna je logitech legit firma. Cize plynuc zo svojich skusenosti by som ti ju rozhodne odporucil no na druhu stranu, mozem byt naozaj stiastko, kto vie :P
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Riesilo sa to v inej teme, su nekvalitne aj kvalitne mysi, myslim ze tie starsie herne su velmi kvalitne, naopak novsie neherne, no nie low-endove, za 30-40€ odchadzaju pomerne presne po zaruke.

Inak stare mysi Genius, povazovane za lowend, vratane jednej z prvych optickych mysi, ktore boli aj pomerne lacne, sa mi nikdy nepokazili, jednu som pouzival min. 5 rokov, uz nemam ziadnu z nich, ale myslim ze funguju dodnes.

Problem pri hernych, ktore by mali vydrzat viac, je chybajuce naklananie kolieska, na ktore som si zvykol a pouzivam ho na rozne funkcie, nie na posuvanie stranky horizontalne.

Inak dobrym prikladom vysokej kvality a velmi nizkej rovnakej znacky su gamepady od Microsoft, konkretne biely kablovy XBOX 360, ma vyse 7 rokov, velakrat uz spadol, bol dost zatazovany, dodnes funguje bezchybne. Naproti tomu XBOX One, ma citlivejsie analogy aj triggery, uz po tyzdni zacal vrzgat, aj tlacidla pri stlacani, teraz ma asi 2 a pol roka a uplne sa rozhodila deadzone na pravom analogu, skusal som prekalibrovat, nepomohlo, vychyluje sa aj o 80%, v hrach bez moznosti nastavenia deadzone nepouzitelny, nedavno sa pokazil stisk tlacidla A, sice funguje, ale neda sa klasicky stlacit, tak som zacal pouzivat XBOX 360. Cena XBOX One bola pritom takmer dvojnasobna oproti XBOX 360. Sorry za OT.
vald
Light Star
Light Star

Na Logitech som doteraz nedal ani dopustiť. Klávesnica od nich je takmer nezničiteľná. Predtým som mal K360 a novú som kúpil iba preto lebo na tej starej boli zodraté písmenká na klávesoch. (funkčná je ešte doteraz).
Ale čo sa myší týka, sťažností som na ne počul/čítal už viacero. A to nielen tie 30-40€. Pomerne vysokú mieru reklamovateľnosti majú aj tie drahšie. (Napríklad M720 Maraton, čo už je položka okolo 70€). A pritom by stačilo vybaviť ich kvalitnejšími mikro spínačmi.

//autoeditácia príspevku (07 Jún 2017, 19:34)
Mal by som jeden typ:
https://www.alza.sk/asus-wt425-cierna-d ... .htm#popis
Čo vy na to?

//autoeditácia príspevku (07 Jún 2017, 20:54)
Alebo:
https://www.alza.sk/hp-wireless-mouse-x ... 00#recenze
Ktorú by ste brali vy?
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Klavesnice su neznicitelne aj tie najlacnejsie noname, nikdy sa mi ziadna nepokazila.

Ta HP nema bocne tlacidla a to koliesko vyzera tak divne. No konkretne ti neviem poradit, len necakaj ze ked kupis mys so super hodnotenim, ze ti aj dlho vydrzi, recenzie a hodnotenia pise takmer kazdy kratko po zakupeni a takmer nikto nezmeni hodnotenie ked sa mu po 2 rokoch pokazi.

Pozri sa aj na Heureku, Genius ma v top 5 az 3 mysky, ale daj si filter na bezdrotove:
https://mysi.heureka.sk/
vald
Light Star
Light Star

Takže niečo som našiel. Píšem to sem pre prípad keby ešte niekto iný riešil podobnú dilemu. Myš Je od značky Canyon. Konkrétne táto:
https://www.alza.sk/canyon-cmsw6bl-cier ... d=18849200
Je trochu menšia než som čakal, ale snáď si zvyknem. Tlačidlá sú trošku viac počuť, no priamo hlučnými by som ich zase nenazval, hoci úplne tiché nie sú. No a ďalšia vec je tá spomínaná veľkosť. Bol som zvyknutý na Logitech M280. Bola o dosť širšia a mala aj dobrý výrez na palec. (škoda), Toľko nevýhody. Všetko ostatné by som hodnotil skôr pozitívne. Myš síce úplne perfektne do ruky nepadne, ale ani sa nedrží zle. Senzor ja presný, reakcie sú dobré, stredné tlačidlo aj koliesko fungujú ako majú. Tlačidlá majú nízky zdvih a sú dosť citlivé. (snáď to nebude na úkor kvality). Funkciu na zmenu DPI asi nevyužijem, ale jeden nikdy nevie. Skôr mi išlo o režim uspatia pri dlhodobej nečinnosti. To našťastie funguje. K spoľahlivosti značky sa vyjadriť moc neviem. Zopár vecičiek som od nich mal a vôbec neboli zlé. Tak snáď vydrží aj táto myška. Predĺženú záruku k nej neponúkali, ale to ešte nič neznamená. Trvácnosť a spoľahlivosť preverí už len čas.
Ďakujem za všetky vaše reakcie, snáď tento môj typ niekomu pomôže.
Spixy
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Spixy »

mám už asi rok A4tech Bloody V7 a zatiaľ spokojnosť
(predtým som mal Bloody V5 asi 3 roky kým neodišlo scrolovacie koliečko alebo tlačítko, už neviem)
balthier
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa balthier »

Netusim ci to plati o mysiach ale ja mam s Logitechom velmi zle skusenosti.Bezdrotova klavesnica K400plus.Sama o sebe je velmi dobra ale ten Unifying prijímač mi odpalil 2 usb porty pritom prestal fungovat a ked som ho vyberal este sa aj rozsypal :D Kupil som si druhy z amazonu stalo to okolo 12€ odpalil mi dalsi usb port a teraz sa modlim aby mi neodpalil dalsi lebo uz ich moc volnych nemam :D Dosah to ma az 10 metrov no ak sa vzdialim na 2 metre od prijimaca vynechaval aj jeden aj druhy prijmac.Toto male zlo sa pouziva tusim na vsetky periferie od Logitechu takze bezdrotovu mys by som urcite nekupil od Logišrotu.
Napísať odpoveď