Posilňovanie | Bodybuilding | Gainer | Kreatín | Fitness
Re: Posilňovanie | Bodybuilding | Gainer | Kreatín | Fitness
Som rád že aspoň opravuješ tvrdenie "môžeš jesť koľko chceš do prasknutia"...
Skús si prečítať ešte raz moje príspevky, v niečom sa zhodneme....ale niektoré tvoje tvrdenia sú proste bullshit.
A btw kilo a pol mäsa za deň, z toho by som bol najedený tak akurát ak by som k tomu mal aj prílohu...
Skús si prečítať ešte raz moje príspevky, v niečom sa zhodneme....ale niektoré tvoje tvrdenia sú proste bullshit.
A btw kilo a pol mäsa za deň, z toho by som bol najedený tak akurát ak by som k tomu mal aj prílohu...
ja som ale pisal o normalnych beznych ludoch, ktori trochu sportuju pre radost. Nie o kulturistoch, aktivnych sportovcoch a pod. A bezni ludia urcite kazdy den 1,5kg masa nezjedia,plus tam mas aj tu zeleninu ktora robi pomerne velky objem. To ze ty jes 1,5kg masa je tvoja vec, ale normalnych ludi sa to netyka, Ronnie Coleman uvadzal ze denne je cca 1,3kg masa a to pri mimosutaznej vahe cez 140kg.
Napísal si že z bielkovín sa nepriberá, čo je nezmysel a bodka.
Samozrejme, že aj bielkoviny, resp. ich nadbytok, sa môže po procese "prekonvertovania" uložiť ako tuk. Ďalej sa o tom ani nemusíme baviť.
Čiže žiadne "môžeš jesť koľko chceš do prasknutia" a pod., to sú nezmysly.
Navyše, vo všeobecnosti, tento postup typu "kuracina na vode + zelenine" vedie u väčšiny ľudí akurát k tomu, že takýto spôsob stravovania dlho nevydržia. Nevraviac o tom, že samozrejme nie je dobré jesť stále to isté dookola. Celkovo ide o také názory typu muscle and fitness 90. roky, ktoré sú dávno prekonané. Ale ako vidieť, v mysliach ľudí sa to stále drží.
Čiže žiadne "môžeš jesť koľko chceš do prasknutia" a pod., to sú nezmysly.
Navyše, vo všeobecnosti, tento postup typu "kuracina na vode + zelenine" vedie u väčšiny ľudí akurát k tomu, že takýto spôsob stravovania dlho nevydržia. Nevraviac o tom, že samozrejme nie je dobré jesť stále to isté dookola. Celkovo ide o také názory typu muscle and fitness 90. roky, ktoré sú dávno prekonané. Ale ako vidieť, v mysliach ľudí sa to stále drží.
Kuracie prsia na vode? TO je fakt taka dieta ze pod ma drbat. Po dvoch dnoch by som grcal len z pohladu na ne, nehovoric o kvalite toho masa.
Dnes je na internete tolko vela receptov, jednoduchych a chutnych. Trochu snahy a ide to. Jedine co plati je, ze vydaj musi byt vacsi ako prijem, potom chudnes.
Blbosti ako cas prijmu a zlozenie su hovadiny. Jedine co ma zmysel este brat do uvahy je, ze ak chces zachovat svaly, musis ich pouzivat = cvicit.
Dnes je na internete tolko vela receptov, jednoduchych a chutnych. Trochu snahy a ide to. Jedine co plati je, ze vydaj musi byt vacsi ako prijem, potom chudnes.
Blbosti ako cas prijmu a zlozenie su hovadiny. Jedine co ma zmysel este brat do uvahy je, ze ak chces zachovat svaly, musis ich pouzivat = cvicit.
To je fajn, ale nefetišizoval by som to v tom zmysle, že na ničom nezáleží. Ako dokázal jeden týpek, schudnúť sa dá aj tak, že 80% z príjmu tvorila zmrzlina a 20% proteín. Aj krvné testy mu dopadli fajn. Každopádne, dlhodobo je to nezmysel. Preto treba dbať aj na to, aby bola strava pestrá, komplexná a zdravá. To však neznamená, že = kuracie prsia na vode. Človek si môže dať aj tú zmrzlinu, aj pivo, aj pizzu, ale ak chce držať líniu, musí si sledovať ten celkový príjem/výdaj a samozrejme, tá naozaj zdravá strava má aj mnohé iné benefity: minerály, vitamíny, potrebné pre telo a svaly. Zmrzlina to asi nemá, že?Jedine co plati je, ze vydaj musi byt vacsi ako prijem
O zdravej a rozmanitej strave nepochybujem, o tom sa ani nejdem bavit. Ale cim skor ludia pochopia, ze to nie je o "superpotravinach" a nechnutnych kuracich ceckoch bez chuti na vode, tym lepsie pre nich.
Ale hovorit niekomu, ze jedz zdravo, ono to pride je uz natolko omielany fakt, ze ludia ho prepocuvaju a utiekaju sa k "zarucenym" ko*ot. Potom musi prist typek, ktory tri mesiace zere zmrzlinu alebo pizzu a aj tak schudne 15kg, aby ludia pohli rozumom.
Ale hovorit niekomu, ze jedz zdravo, ono to pride je uz natolko omielany fakt, ze ludia ho prepocuvaju a utiekaju sa k "zarucenym" ko*ot. Potom musi prist typek, ktory tri mesiace zere zmrzlinu alebo pizzu a aj tak schudne 15kg, aby ludia pohli rozumom.
skusim to napisat sem.
od pondelka zacinam v novej praci, kde budem pravidelne robit aj nocne zmeny. v tej starej robim vecerne, takze sa najem poobede a do rana uz nejem nic. tak som schudol na takmer cielenu hmotnost.
no teraz sa otoci cely rezim, kedze budem robit 3 ranne, 3 poobedne a potom tri nocne. a to napriek tomu, ze je to v oblasti IT, takze budem mat minimum pohybu. a pri to rezime asi na posilku, alebo cvicenie doma nebude cas.
takze, aky produkt by ste odporucili, aby zasytil, no nemal negativny dopad na hmotnost?
od pondelka zacinam v novej praci, kde budem pravidelne robit aj nocne zmeny. v tej starej robim vecerne, takze sa najem poobede a do rana uz nejem nic. tak som schudol na takmer cielenu hmotnost.
no teraz sa otoci cely rezim, kedze budem robit 3 ranne, 3 poobedne a potom tri nocne. a to napriek tomu, ze je to v oblasti IT, takze budem mat minimum pohybu. a pri to rezime asi na posilku, alebo cvicenie doma nebude cas.
takze, aky produkt by ste odporucili, aby zasytil, no nemal negativny dopad na hmotnost?
Za celý deň si pri tomto režime nenájdeš čas na cvičenie? Po rannej máš čas poobede, pred poobednou máš čas zase ráno. Pred prvou nočnou môžeš cvičiť a po tretej takisto. Medzi nočnými si dáš voľno. Čo sa týka stravy, tak sa stravuješ úplne normálne. Na rannej a poobednej sa vieš stravovať normálne raňajky, obed, večera. Po nočnej sa naješ ráno, keď prídeš domov, potom pospíš, dáš si obed, pred nočnou alebo až v práci večeru a celý deň máš v pohode. Nevidím v tom problém. Ja robím tiež na zmeny a čas sa vždy nájde. To sú väčšinou len výhovorky, že nie je čas. Sám ich občas aplikujem, aby som sa vnútorne uspokojil, prečo som nebol schopný ísť cvičiť.
@jackb robim v IT no na 4 zmeny a stiham popri tom cvicit, ucit sa a este aj behat s kamosmi kade tade. Vsetko sa da 
vdaka. tym "casom" som myslel skor "cvicit kazdy den v konkretnu hodinu".
no podla pocasia sa pokusim do prace bicyklovat, co pri vzdialenosti okolo 8km pomoze co-to spalit. v starej praci som sa nabehal, takze tam nevadilo, ze som mal pracovisko minutu od miesta bydliska...
no podla pocasia sa pokusim do prace bicyklovat, co pri vzdialenosti okolo 8km pomoze co-to spalit. v starej praci som sa nabehal, takze tam nevadilo, ze som mal pracovisko minutu od miesta bydliska...
ja cvicim ked sa mi da
nikdy nie v rovnaky cas (neplanujem, cvicim spontanne)
Ja takisto. Keď mám dennú, tak idem cvičiť po práci okolo 7. Pred nočnou idem buď hneď ráno okolo 9, alebo pred robotou okolo 3. Keď mám voľno, tak kedykoľvek počas dňa. Nemám to nastavené na presnú hodinu. Nechcem byť obmedzovaný tým, že proste, ja neviem, je 7 hodín, tak nemôžem ísť nikde, lebo musím ísť cvičiť. Chodím cvičiť pravidelne, ale čas si určujem podľa toho, ako mi to vyhovuje.
ok. dakujem.
tak som vcera na krst ohnom vyskusal bicyklovanie co je 10km na jednu stranu v celkom vlnitom terene. uvidim ako to tu bude s pocasim. ale chcem sa prestahovat niekde blizsie ku praci.
tak som vcera na krst ohnom vyskusal bicyklovanie co je 10km na jednu stranu v celkom vlnitom terene. uvidim ako to tu bude s pocasim. ale chcem sa prestahovat niekde blizsie ku praci.
Chalani dlhšie diskutujeme s známimy či sa dá dosiahnuť vypracovaná postava pomocou crossfitu? Či sa to dá dosiahnuť na takú úroveň ako nejaký tipek čo chodí do posilky.
Prečo by sa nedalo dať? Crossfit je aj tak len taký mačkopes, čo kombinuje v podstate viaceré silové športy.
Tak v posilke cvičíš určitú časť tela a máš aj predsa ťažšie váhy. A na crossfite cvičíš skoro celé telo a máš menšie váhy a hlavne väčšiu intenzitu.
V posilke takisto cvičíš celé telo a váhy záležia len od typu tréningu. Crossfit je v podstate len marketingový nezmysel, nič špecifického. Čo priniesol, je prznenie techník a veľa zranení, keďže v rámci intenzity (resp. počtu opakovaní) a nezmyselnej rýchlosti sa prirodzene isté komplexné cviky nedajú 100% vykonávať. Preto si z neho robí srandu celý internet.
uplne suhlasim s hughitom
//autoeditácia príspevku (28 Jún 2017, 8:33)
musim povedat, ze konstatne udrziavanie nizkeho percenta tuku a pomale naberanie mi viac vyhovuje ako objemovka a potom nasledne rysovacka ... byval som uplne vypluty po tom co som zacal s rysovanim... ako ste na tom vy?
//autoeditácia príspevku (28 Jún 2017, 8:33)
musim povedat, ze konstatne udrziavanie nizkeho percenta tuku a pomale naberanie mi viac vyhovuje ako objemovka a potom nasledne rysovacka ... byval som uplne vypluty po tom co som zacal s rysovanim... ako ste na tom vy?
Pre mňa objem a potom rysovanie... naberanie čistej svalovej hmoty bez tuku mi nešlo nech som robil čokoľvek ..šlo to velmi pomaly a nejak sa mi nepáčila predstava ísť za mohutnosťou dlhe roky...Či vôbec aj niekedy v tomto živote