Antifašizmus je "politický slogan" komunistov, či už "autoritárskych" alebo "anarchistických".
Tak toto samozrejme nemožno rozporovať, ja som to len uviedol na pravú mieru v tom zmysle, že nemožno teraz označiť všetkých antifašistov, za nejakých vyznávačov gulagov alebo pod., ako to často isté skupiny prezentujú.
vidieť aj na tej fotke z 30-tych rokov vyššie
Áno, historicky Antifašistická akcia vznikla ako súčasť komunistickej strany v Nemecku. To, samozrejme, nemožno poprieť. Avšak antifašizmus ako fenomén je širší, aj západne mocnosti boli antifašistické, atď., čiže opakujem, nemožno tvrdiť, že všetci dnešní antifašisti, resp. podporovatelia či členovia antifašistickej akcie, sú komunisti, najmä teda v tom autoritárskom zmysle.
beardie: Ale ja som tam nebol a neprejoval som tam nápisy po stenách, ani som sa nepodieľal na akcii "barikáda." Neviem, prečo odo mňa očakávaš nejaké buržoázne moralizovanie, to zvládaš aj sám.
hej, urcite to bolo tym, ze policajti neboli schopni urobit poriadok, urcite...
mozno by bolo dobre svojich hrdinov neprecenovat
Áno, bolo to tým, samozrejme, je to spôsobené skôr tým, že ak niekto vyjde na strechu, tak policajti musia brať v prvom rade ohľad na bezpečnosť týchto ľudí. Odporúčam si pozrieť aj to, ako sa vysťahovávala pražská Milada, tam nastala podobná situácia len s tým, že tých pár ľudí sa "nevzdalo" a zostali na streche.
Zaujímavý postoj ku squattingu zaujal český ústavný súd:
Ústavní soud na konci května znovu projednával stížnost squattera Marka Ďuriše na rozsudek Obvodního soudu pro Prahu 5 v souvislosti s obsazením chátrajícího zámečku Cibulka a následným policejním zásahem proti squatterům. Ústavní soud vznesl celou řadu pochybností ohledně postupu majitele nemovitosti i obvodního soudu. Zmiňoval také, že paušální označování squatterů za „parazity“ ze strany Obvodního soudu vybízí k otázce, zda soud případ posuzoval skutečně objektivně. O podrobnostech jsme hovořili s právním zástupcem Marka Ďuriše advokátem Pavlem Uhlem.
http://a2larm.cz/2017/06/rozhodnuti-ust ... lsi-kauzy/