Tinnitus

Ak neviete kam zaradiť Váš príspevok, použite túto kategóriu...
LukasqoO
King
King

Tinnitus

Príspevok od používateľa LukasqoO »

Ahojte.
Trpi tu niekto z vas tinnitom (usnym selestom)? Ak ano, co vam ho pomohlo/pomaha zmiernit? Ja trpim chronickym od septembra minuleho roka - prekonal som vtedy 2 zapaly stredneho ucha (prvy nebol asi dobre prelieceny a vratil sa mi dalsi 2 dni po prvom). Intenzitu tinnitu mam 3000Hz 10 dB. Bral som kortikoidy, ktore mi zial nepomohli a len som sa z nich vyhadzal. Sluch poskodeny nemam na zaklade audiogramu, mam ho dokonca lepsi, ako druhi ludia. Uzivam zinok, magnezium, vitamin A, D, precvicujem krcnu chrbticu, sportujem, pijem rozne caje (ak by niekto chcel, mozem rozpisat ake), dodrziavam pitny rezim, no zatial mi nic vyrazne nepomohlo. MR mozgu dopadlo v pohode. Nosnu sliznicu si precistujem vincentkou. Snazim sa vyhybat stresu, hlasnej hudbe, vyrazne som obmedzil cukor v strave, ziaden kofein a vynimocne alkohol. Co ho urcite zhorsuje je fajcenie a pitie alkoholu. Niekedy pocitujem zmenu tlaku v uchu a obcas sa intenzita vyrazne zvysi a na zhruba 10 sekund prestanem pocut na to ucho... potom sa to vrati do 'normalu'. Cim mam viac zalahnute v uchu, tym viac to pocujem/vnimam.
Mate nejake skusenosti?
Andi_Cibula
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Tinnitus

Príspevok od používateľa Andi_Cibula »

Pomoc neexistuje. Zmieriť sa s tým.
Niekedy je mäkkší, niekedy je ostrejší.

Betaserc + Tebokan. Účinok otázny, dám vedieť s odstupom času :)
mirak2
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa mirak2 »

byvala spoluziacka z vysky nim trpi od nejakeho koncertu, na ktorom bola, ze vraj stala prilis blizko reproduktora. dlhsie som s nou nebol v kontakte, ale dievca ma tym poriadne posratu kvalitu zivota, v noci kvoli tomu nespi, nevie sa sustredit, ma uplne rozhodeny biorytmus a ani po niekolkych rokoch sa jej to nijako nezlepsuje. myslim, ze ziaden vseobecny liek na to nie je, ak nieco niekomu funguje, u druheho to nemusi. drzim palce, ja mat toto, asi by som si :aasmile10: az dokym by som :samovrazda:
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

Tebokan ak si dobre pamatam je vytazok z ginkga a ten vraj pola literatury na to nefunguje, ale za pokus to stoji.A betaserc je liek na predpis.
LukasqoO
King
King

vdaka za odpovede
je to na nervy, nedokazem sa poriadne na nic sustredit, vyrusuje to vo dne v noci ... je to fakt psychycky tazke, ale cim menej na to clovek mysli, tym je to lepsie
o ginku som tiez cital, ze to nepomaha, ale ja uz sa chytam aj slamky, takze skusam co sa len da :) aktualne pijem caje z ginka, ale asi si zadovazim aj Tebokan, ako spomenul Andi
rochedo
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa rochedo »

Mam to tiez niekolko rokov ked som schytal na Jiu Jitsu fajnu bombu do hlavy. Musis sa s tym naucit zit. Zatial nic neexistuje. Len dufat ze sa snad niekedy objavi na to nejake riesenie.
ArAsHiD
Professional
Professional

Príspevok od používateľa ArAsHiD »

Rovnako tým trpím od 7/16. Prišlo to z ničoho nič počas dosť stresujúceho obdobia, proste v jednej chvíli to začalo... Bol som následne asi týždeň prechľadnutý, tak aj to mohlo mať súvis.
Absolvoval som ORL, ortopédiu, neurológiu, MRI mozgu, nosohltanu a krčnej chrbtice a na nič sa neprišlo. Našťastie sa mi to ale cca posledné 3-4 mesiace dosť zlepšilo a možno počas 9/10 dní to už vôbec nepočujem, jedine večer pred spaním a aj to už oveľa slabšie. Celkovo by som povedal, že také 50-60% zlepšenie.
Mám skúsenosti, že to výrazne zhoršuje alkohol, hluk a štupľové slúchadlá.
Ja osobne odporúčam magnézium chelát 400-600mg večer, zinok chelát 30mg večer a ginko bilobu, toto mne pomohlo...
A nevzdávaj sa, časom to buď prejde úplne, alebo sa to aspoň výrazne zlepší :)
Nehovoriac, že už určite nebude dlho trvať kým na to nájdu liek :wink:
LukasqoO
King
King

ArAsHiD - vies sem hodit linky na tvoje doplnky? Dufam, ze sa to casom zlepsi, no doktori su dost pesimisti, lebo mi hned povedali ze mi uz nic nepomoze :| Preto sa snazim robit vsetko preto, aby bol opak pravdou :)
U mna to zacalo vlastne chripkou - chripka ustupila no virus sa presunul do ucha a vznikol zapal :?
Este som sa vas chcel chlani spytat, ako to mate s potapanim sa, lietanim, chodenim na koncerty a pod? Mavate pri tom bolesti ucha? Lebo jedine co som sa docital (zabudol som sa opytat doktorov), tak potapat sa mozem, ale vzdy si treba potom poriadne vysusit ucho, aby tam neostala voda a nevznikol znova zapal. A lietanie zevraj niekomu pomoze ale aj zhorsi. Na koncerty by som si chcel zadovazit ochranne stuple do usi (EarPeace HD Earplugs alebo Alpine Party Plug) na znizenie dB. Taktiez aj na lietanie a potapanie sa daju kupit stuple do usi. Mate s niecim skusenosti? Vdaka
ArAsHiD
Professional
Professional

Príspevok od používateľa ArAsHiD »

Poslal som Ti to do správy, nechcem tu robiť reklamu :)
Boccaccio
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa Boccaccio »

Posli prosim aj mne, dakujem.
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Hegy »

Kks pozeram ze koniec minuleho roku bol uspesny pre Tinnitus, takze sa pridavam (10/2016).
Akt. som uz treti mesiac na menserc ziadna zmena alebo len tazko badatelna.
Hlasitost mam nizsiu, okolo 5db, vysoka frekvencia. Sluch dobry, krcna chrb. dobra, orl tiez neg.
Cim som si v tom obdobii presiel je extremny stres a starosti so zubami. Neviem to na 100% ale myslim si, ze mne zacal kratko po vytrhnuti osmicky, kt. bola uz pokazena, zapalilo sa mi okolie a bolo to kua bolestive. Teraz uz zuby ok ale T je tam stale, bez zmeny. Niekde na internete som sa docital ze casto prichadza T po neajkej zubnej "operacii", ja mam aj predkus a sice mi aj stomatochirurg povedal ze neexistuje aby bola pricina v chrupe stale si myslim, ze mi zan moze klb sanky, ktory na 100% neni uplne ok hoci vraj ano - obcas sa mi zasekne sanka, obcas citim ako by sa mi v sanke premielal piesok, skus mam casto zo dna na den zly (zatnes zuby a nepasuju ako by mali) moj zubar (nie stomatochirurg) tiez povedal, ze by som bol prvy taky ale nejak som sa namotal na to ze je to z toho a neviem sa toho pocitu zbavit.
user27
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa user27 »

Ja mam tiez Tinnitus, uz to budu aj 3 roky. Zozaciatku som bol z toho hotovy. Hned na druhy den som bol v nemocnici a bral som infuzie cely tyzden. Nepomohlo. Strasne som sa na to sustredil.

Vzniklo mi to asi tak, ze som hral na el. gitaru dost hlasno - mal som to na sluchatkach, ale dost hlasno. Rano zvonenie v usiach.

Treba sa s tym zmierit. ja to uz vobec nevnimam, ze nejaky tinnitus mam. Vobec to neovplyvnuje kvalitu mojho zivota. Takze hlavu hore.
Old Dirty Bastard
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Old Dirty Bastard »

tak to mas ten tinnitus asi dost slaby :) ja nim trpim dobrych 5-6 rokov a hoc som sa s tym zmieril, registrujem to kedykolvek. najviac v noci, kedy je ticho. neda sa to neregistrovat. muselo by byt vela sumu v okoli, aby som si to nevsimol.. mne pricinu nikto nenasiel.. dostal som to vo veku asi 22 rokov. bol som na magneticku rezonanciu, na krcnom, na usnom.. momentalne sa snazi nieco zriesit ustny ortoped. prisli na to, ze mam prasknuty klbovy uchyt sanky alebo ako to volaju na tej strane, na ktorej mi piska v uchu.. vyhotovili mi taku nasadu na zuby, ktora by casom mala dopomoct k zregenerovaniu chrupavky/klbu. neverim ale tomu, ze to piskanie niekedy prestane..

Hegy: ked tak nad tym rozmyslam, tiez som si presiel chirurgickym odstranenim vsetkych 4 osmiciek prave okolo toho veku 22 rokov. lenze viem urcite, ze ten tennitus sa neprejavil v rovnakom obdobi ako operacia. a po operacii som nemal ziadne komplikacie, okrem masivneho opuchu, kt. ale po par dnoch presiel.
Napísať odpoveď