Problem s USB
-
Ryan Giggs
VIP
Problem s USB
Riesim taky zvlastny problem s NTB (Asus X53U, win 7) a s pripajanim usb klucov/hdd. Mam 3 usb kluce a 1 HDD, po pripojeni do usb portov (su 3) funguje korektne len jediny kluc.
Ostatne sa pripoja, nainstaluju korektne ovladace, ale v prieskumnikovi sa nezobrazia. Vidim ich len v tlaciarnach a zariadeniach aj v spravcovi zariadeni aj v spravcovi diskov. Napadlo mi ze je to preto, ze nemaju priradene pismeno. Ked ale v spravcovi diskov chcem priradit nejakemu pismeno, tak vyhodi chybovu hlasku.
Podotykam ze kluce aj HDD su v poriadku, v inych zariadeniach funguju normalne. Takisto usb porty vyzeraju byt ok, mys (skusal som 4) na ntb funguje.
Zvlastne je ze ten jeden kluc na tom ntb ide, ale ostatne nie a ani hdd.
Nejaka haved to asi neblokuje, antivirak ani malwarebytes po teste nehlasili nic.
Nenapada niekoho nieco? Dik.
Inak ta chybova hlaska (presne znenie neviem) v spravcovi diskov je cisto text (bez nejakeho kodu chyby), nieco v zmysle ze nemohol priradit pismeno lebo nie je obnoveny. Obnovte spravcu diskov (je tam v nastaveniach moznost obnovit), restartujte ho alebo restartujte pc. To som samozrejme vsetko skusil no furt to dokolecka vyhadzuje.
Ostatne sa pripoja, nainstaluju korektne ovladace, ale v prieskumnikovi sa nezobrazia. Vidim ich len v tlaciarnach a zariadeniach aj v spravcovi zariadeni aj v spravcovi diskov. Napadlo mi ze je to preto, ze nemaju priradene pismeno. Ked ale v spravcovi diskov chcem priradit nejakemu pismeno, tak vyhodi chybovu hlasku.
Podotykam ze kluce aj HDD su v poriadku, v inych zariadeniach funguju normalne. Takisto usb porty vyzeraju byt ok, mys (skusal som 4) na ntb funguje.
Zvlastne je ze ten jeden kluc na tom ntb ide, ale ostatne nie a ani hdd.
Nejaka haved to asi neblokuje, antivirak ani malwarebytes po teste nehlasili nic.
Nenapada niekoho nieco? Dik.
Inak ta chybova hlaska (presne znenie neviem) v spravcovi diskov je cisto text (bez nejakeho kodu chyby), nieco v zmysle ze nemohol priradit pismeno lebo nie je obnoveny. Obnovte spravcu diskov (je tam v nastaveniach moznost obnovit), restartujte ho alebo restartujte pc. To som samozrejme vsetko skusil no furt to dokolecka vyhadzuje.
Re: Problem s USB
To robi na hocijakom usb kluci, usb disku? Skusil by som tym klucom na inom pocitaci odstranit particiu, vytvorit novu a naformatovat. Ak je to problem cislo notebooku, tak by som hladal chybu v radici usb alebo chipsetu dosky. Cize reinstall ovladacov, aktualizacia Windowsu, v najhorsom az format a cista instalacka.
-
Ryan Giggs
VIP
Vyššie to pišem, HDD a 2 kľuče nejdu, jeden ano. Plus jeden (nie môj) nejde. Na inych zariadeniach idu všetky kľuče aj HDD ok. Po pripojeni k desktopu, k androidu (usb otg) či k TV funguju všetky uplne normalne. Len na tomto NTB funguje nejakou zahadou len jeden. Všetky kľuče su formatovane rovnako, na tom istom desktope, všetky NTFS. Jeden som aj skusil odstraniť particiu aj formatovať nanovo a nič.
Keď pichnem ten fungujuci kľuč do NTB, normalne to vyda zvuk, zobrazi sa ikonka pripojeneho disku dole na lište, vybehne okno v čom to chcem otvoriť či prehrať. Normalne ho vidim aj s obsahom v prieskumnikovi aj TC, v sprave diskov ho vidim a ma pridelene pismeno.
Keď tam pichnem "nefungujuci" (ovladače su nainštalovane korektne), vyda to zvuk, na lište sa objavi ikonka (je tam len odkaz do zariadeni a tlačiarni, žiadna ponuka na bezpečne odstranenie), okno s ponukou automatickeho prehravania nevybehne, v TC ani prieskumnikovi sa nezobrazi. Vidim ho len v Zariadeniach a tlačiarňach, aj v Spravcovi zariadeni. Takisto v spravcovi diskov sa zobrazi ako vymeniteľny, a je online, ale nema pridelene pismeno. A keď sa mu snažim priradiť pismeno, tak na mňa vybafne ta chybova hlaška.
Takže NTB vie, že je tam niečo pripojene, aj to spozna (napiše nazov), ovladače nainštalovane, ale nedostanem sa k obsahu lebo nema pridelene pismeno.
Zvlaštne na tom je prave to, že jeden kľuč funguje. A funguje vo všetkych 3 portoch. Otazka je prečo ostatne nie.
//autoeditácia príspevku (19 Jún 2017, 16:49)
Odinstaloval som vsetky ovladace usb a aj diskov. Po reinstale ziadna zmena. Takze zrada bude niekde hlbsie v systeme. Ten co isiel ide, ostatne nie.
Keď pichnem ten fungujuci kľuč do NTB, normalne to vyda zvuk, zobrazi sa ikonka pripojeneho disku dole na lište, vybehne okno v čom to chcem otvoriť či prehrať. Normalne ho vidim aj s obsahom v prieskumnikovi aj TC, v sprave diskov ho vidim a ma pridelene pismeno.
Keď tam pichnem "nefungujuci" (ovladače su nainštalovane korektne), vyda to zvuk, na lište sa objavi ikonka (je tam len odkaz do zariadeni a tlačiarni, žiadna ponuka na bezpečne odstranenie), okno s ponukou automatickeho prehravania nevybehne, v TC ani prieskumnikovi sa nezobrazi. Vidim ho len v Zariadeniach a tlačiarňach, aj v Spravcovi zariadeni. Takisto v spravcovi diskov sa zobrazi ako vymeniteľny, a je online, ale nema pridelene pismeno. A keď sa mu snažim priradiť pismeno, tak na mňa vybafne ta chybova hlaška.
Keď to vykonam, samozrejme nenastane žiadna zmena, zas vyskoči ta hlaška.Operaciu sa nepodarilo dokončiť, pretože zobrazenie konzoly spravy diskov nie je aktualne. Obnovte zobrazenie pomocou ulohy obnovenia. Ak problem pretrvava, zavrite spravu diskov a reštartujte ju alebo reštartujte PC.
Takže NTB vie, že je tam niečo pripojene, aj to spozna (napiše nazov), ovladače nainštalovane, ale nedostanem sa k obsahu lebo nema pridelene pismeno.
Zvlaštne na tom je prave to, že jeden kľuč funguje. A funguje vo všetkych 3 portoch. Otazka je prečo ostatne nie.
//autoeditácia príspevku (19 Jún 2017, 16:49)
Odinstaloval som vsetky ovladace usb a aj diskov. Po reinstale ziadna zmena. Takze zrada bude niekde hlbsie v systeme. Ten co isiel ide, ostatne nie.
Skusal si ci to ide v nudzovom rezime? Skusal si odstranit partiecie nefunkcnych USB na druhom pc a nasledne vytvorit+formatnut?
Skús mu priradiť písmeno cez jeden z tých programov na Správu diskov
http://www.disk-partition.com/free-part ... nager.html
https://www.partitionwizard.com/free-pa ... nager.html
Skúsiť môžeš formát cez :https://www.slunecnice.cz/sw/hp-usb-dis ... rmat-tool/
http://www.disk-partition.com/free-part ... nager.html
https://www.partitionwizard.com/free-pa ... nager.html
Skúsiť môžeš formát cez :https://www.slunecnice.cz/sw/hp-usb-dis ... rmat-tool/
-
Ryan Giggs
VIP
Cital si vyssie ze skusal?heker napísal:Skusal si odstranit partiecie nefunkcnych USB na druhom pc a nasledne vytvorit+formatnut?
//autoeditácia príspevku (19 Jún 2017, 18:36)
nudzovy rezim nepomohol, ani tie programy. Napise to ze akcia prebehla uspesne, ale pismeno nikde.
Tak by som skúsil ,jeden z tých kľúčov na FAT32
Skús si spraviť boot USB Slax , ako sa budú správať tam.https://www.slax.org/sk/download.php
Zrejme ,by som si pozrel aj aká je aktuálna verzia biosu na NTB.
Skús si spraviť boot USB Slax , ako sa budú správať tam.https://www.slax.org/sk/download.php
Zrejme ,by som si pozrel aj aká je aktuálna verzia biosu na NTB.
-
Ryan Giggs
VIP
Fat32 som mal tiez. Skusim ten Slax.
//autoeditácia príspevku (25 Jún 2017, 8:18)
Tak nakoniec zlyhali vsetky pokusy, tak som preinstaloval cely win. Uz to funguje, tak dik obidvom za pomoc.
//autoeditácia príspevku (25 Jún 2017, 8:18)
Tak nakoniec zlyhali vsetky pokusy, tak som preinstaloval cely win. Uz to funguje, tak dik obidvom za pomoc.
Kto vie, zrejme daka chyba chipset+usb+Windows. Aspon sa vylucila chybna doska.
-
Ryan Giggs
VIP
Vadna doska by to asi byť aj tak nemohla. To by tam nefungovalo nič.