Spoľahlivosť VPN
Spoľahlivosť VPN
Ahojte, ako veľmi je spoľahlivé pripojenie na server cez VPN ? Môže daný server na ktorý sa pripájam nejak zistiť že sa nenachádzam v danej krajine ako mám IP ? Napr dana IP nebude fungovať a zrazu ma prepne na tú moju alebo podobne
Re: Spoľahlivosť VPN
Pocas VPN spojenia budes pristupovat na vonkajsiu siet iba cez siet hostovskeho zariadenia VPN, tzn. ze uzivatelsky nedostopovatelne ale provider VPN by mohol spristupnit logy napr. policii, v pripade nejakej trestnej cinnosti.
To s tou krajinou nechapem, ked si cez VPN na vonok ides s IP VPNky, krajinu bude ukazovat tu, kde sa VPN hosťuje.
Ked ides mimo VPN svojou IP von, plati to iste, ukazuje lokalitu zaradenu tvojej IP.
Cez IP sa uzivatelsky nikdy nedostanes k presnej fyzickej adrese, kde sa IP pouziva.
Ak ta to zrazu prepne, odpoji sa ti siet, vsetky spojenia sa prerusia cize na to prides + software ktory pouzivas ti hodi popup ze pripojenie sa prerusilo.
To s tou krajinou nechapem, ked si cez VPN na vonok ides s IP VPNky, krajinu bude ukazovat tu, kde sa VPN hosťuje.
Ked ides mimo VPN svojou IP von, plati to iste, ukazuje lokalitu zaradenu tvojej IP.
Cez IP sa uzivatelsky nikdy nedostanes k presnej fyzickej adrese, kde sa IP pouziva.
Ak ta to zrazu prepne, odpoji sa ti siet, vsetky spojenia sa prerusia cize na to prides + software ktory pouzivas ti hodi popup ze pripojenie sa prerusilo.
Myslene to bolo tak že sa budem prihlasovat do služby ktora nieje povolena na našom uzemi ale cez VPN budem mat IP krajiny v ktorej to povolene je tak ma zaujimalo či toto je nejak zistitelne že v tej krajine niesom fyzicky. A nie nejde, o trestnu cinost. Ďakujem však za podrobne vysvetlenie
nie je to vystopovatelne. jediny problem moze nastat ak sa pokusis za takuto sluzbu platit kartou ktora nepochadza z tej krajiny. rozumej ak chces vpn na sledovanie hulu tak ti to pojde bez problemov, ak ale casom budes chciet zaplatit hulu plus, mozno to nepojde.