Lacné kombinácie pre chudobných

Všetko o mobiloch, PDAčkach...
gaaspi
Amateur
Amateur

Lacné kombinácie pre chudobných

Príspevok od používateľa gaaspi »

Sem by sme mohli písať návody a skúsenosti ako nakombinovať čo najlacnejšie služby od mobilných operátorov. Záleží aj čo konkrétne využívate.

Mne ide o praktickosť teda čo najmenší smartfón. Nehrám hry, nefotím takže nemusí mať namakané parametre. Nepozerám online vjdeá a nestreamujem takže rýchlosť nemusí byť extra. Ide hlavne o lacnú komunikáciu, občas si pozrieť spoje, google mapa navigácia... Tie si nevyžadujú rýchly net.

Takže verzia 1:
Kombinácia funfónu so 4-kou spočíva v tom že ak si prenesiete číslo na funfón tam máte na polroka internet zadarmo a to 500MB mesačne a po prečerpaní znížená rýchlosť na 128kbs (kym ostatni operatori znizuju na 64kbs co uz je fakt extremne pomale) ale s tou 128-kou sa este v pohode da messengrovat, chatovat, forumovat, a este aj volat cez IM aplikacie. A ked prejde polrok spravit znova prenos. Operator nijako neobmedzuje pocet prenosom ja to uz tak robim dva roky a nic. Dostanete net za prenos a je tam cely polrok nulovy kredit idu len data a prakticky zadarmo surfujem. Ako druhu sim si zvolit 4-ku kde je vsetko za 4 centy ci sms/volanie do vsetkych sieti aj do EU, komu nechyba EU tak Tesco ma to iste za 3,9 centa bez zahranicia. Ja mam kratke hovory a obvas SMS takze idealna kombinacia za lacny peniaz.

Ak volavate dlho tak bud Easy pecku kde je denny strop 50 centov kde uz do danej siete viac neplatite nieze na konkretne cislo ale uz celkovo do siete daneho operator viac neplatite. Potom prichadza do uvahy to O2 volnost ze hodina hovoru 10 centov kazda siet (neviem ci je tam aj EU).

Ci si zvolite dual sim mobil alebo jeden smartfon na internet a jeden prakticky maly jednoduchy na volanie/sms je na vas. Kde o idealnu kombinaciu simkariet bud 4ka/Tesco & Funfon alebo Pecka/Volnost & funfon a ked chcete byt brutalny tak smartfon s funfonom a jeden malicky dual sim so 4kou a Peckou uz mate komplet vseto s dvomi mobilmi mate kompletku lacno.

Este ostava ten prenos kazdeho polroka aby bol net zdarma tak su sposoby. Vela ludi ma doma stare simkarty co nepouziva tak si stale nejaku prenesiem vzdy sa najde nejaka. Alebo ked pouzivam dvojkombinaciu funfon/swan tak ich iba krizovo prenesiem teda ak skonci polrocny net tak funfon prenesiem na swan a swan na funfon a po polroku opacne takze ani nemusime menit cisla len sa vzdy spravi krizeny prenos.
K-u-b-i-a-k
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Re: Lacné kombinácie pre chudobných

Príspevok od používateľa K-u-b-i-a-k »

Kvôli takým ako ty, tie "výhody" za prenos zrušia.
M&M
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa M&M »

Uz ked sa tu take nieco rozobera.... teraz po zruseni roamingu som zacul v radiu ze je mozne kupit sim kartu rakuskeho operatora a vyuzivat na slovensku na volanie, sms a hlavne internet, kedze tam maju o nieco vyhodnejsie ceny ako tu. Neviete nieko o tom nieco viac?
baldorex
Addict
Addict

Príspevok od používateľa baldorex »

Roaming sa nezrušil, to za 1.
Znížili sa iba poplatky.

2 proti zneužitiu služby (to je to čo chceš urobiť ty) má operátor právo sledovať tvoju prevádzku a ak počas 4 mesiacov bude prevažovať čerpanie služby v roamingu, budú sa ti účtovať príplatky podľa regulácie.

3 môj rakúsky operátor v prípade potreby môže kontrolovať trvalý pobyt - resp môže vyžadovať potvrdenie o trvalom pobyte v Rakúsku....
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa guess.whoo »

1) telekom ho zrusil
tyler91
King
King

Príspevok od používateľa tyler91 »

Telekom roaming nezrušil, ak by tak spravil, tak sa v zahraničí nepripojiš do siete jeho partnera.. Oni iba nastavili v EÚ ceny ako doma, teda že ak voláš, smskuješ, dátuješ tak sa ti to čerpá z voľných jednotiek tvojho programu vrámci ustanoveného FUP
baldorex
Addict
Addict

Presne tak. A pri vyššej spotrebe sa bude účtovať roamingový príplatok.

Bohužiaľ, všetky médiá, aj tie čo by sa v tom mali vyznať to prezentujú ako "roaming v eú sa zrušil"..."novinári" :)
ado130
Expert
Expert

Príspevok od používateľa ado130 »

baldorex: prosím ťa, ohľadom bodu 2 čo si písal, čo ak idem zrovna na 4 mesiace do zahraničia, dá sa to nejakým spôsobom zaistiť, resp. čokoľvek? Nerád by som sa vrátil a zistil nepríjemnosť pri platení.
tyler91
King
King

Ak v zahraničí prekročíš limit tak ťa budú informovať SMS správou,že ti budú k dátam,hovorom,SMS učtovať príplatok ktorý stanovila EÚ
baldorex
Addict
Addict

No ak ideš naozaj na 4 mesiace, asi by som preferoval lokálnu sim.
ado130
Expert
Expert

Príspevok od používateľa ado130 »

Budú to presne 4 mesiace a zopár dní. Pravdepodobne to nebude 4 mesiace nepretržite, tzn. na napr. 3-4 dni budem v inej kraje, ale taktiež mimo aktuálneho operátora. Telefón a SMS moc neplánujem, skôr mi ide o data kvôli mapám a podobne. V podstate môžem používať, a ak mi príde daná SMS obmedziť to a nemalo by sa nič stať - resp. bude tam cena za akú mi to bude účtované. Po návrate späť bude všetko v poriadku?
baldorex
Addict
Addict

V prvom rade si zisti, koľko dát zo svojej aktívnej služby môžeš využiť v roamingu. Každý operátor to má inak, netuším koho máš ty, takže zisti si to.

Napríklad telekom a easy pecka má denný internet 200 mb za 50 centov. V roamingu môžeš ale využiť iba 110 mb, všetko naviac platíš.

O2 má tiež denný internet za 50 centov, ale za každý minutý mb platíš príplatok...
gaaspi
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa gaaspi »

M&M napísal:Uz ked sa tu take nieco rozobera.... teraz po zruseni roamingu som zacul v radiu ze je mozne kupit sim kartu rakuskeho operatora a vyuzivat na slovensku na volanie, sms a hlavne internet, kedze tam maju o nieco vyhodnejsie ceny ako tu. Neviete nieko o tom nieco viac?
Tak toto zaujalo aj mna. Keby fakt neexistoval riaming tak vlastne by bola aj konkurencia lebo by mohol hocikto pouzivat hocijakeho zahranicneho operatora. Myslim ze s ten pobyt na ich uzemi nevgzaduju lebo vsetci znami co robia v zahranici (anglicko, nemecko, rakusko) maju tamojsie simkarty a ked su doma tak ich pouzivaju tak isto bezohladu na roaming.

baldorex napísal:Roaming sa nezrušil, to za 1.
Znížili sa iba poplatky.

2 proti zneužitiu služby (to je to čo chceš urobiť ty) má operátor právo sledovať tvoju prevádzku a ak počas 4 mesiacov bude prevažovať čerpanie služby v roamingu, budú sa ti účtovať príplatky podľa regulácie.

3 môj rakúsky operátor v prípade potreby môže kontrolovať trvalý pobyt - resp môže vyžadovať potvrdenie o trvalom pobyte v Rakúsku....
1. Zaujimali by ma teda podrobnosti co ta "regulacia roamingu" naozaj znamena.

2. Ja som sa tomu vyhol tak ze som narovinu povedal u operatora ze ten funfon pouzivam len na internet a ze si kazdy polrok prenasam dokriza cislo a ci im to nevadi a oni ze nie. Neni to "zneuzivanie" nijako limitovane a uz asi druhy rok (odkedy zacala ta funfon webofka) taham subezne v modeme aj v mobile... Sinpredstavte ak by mi to dali spatne vsetko zacvakat...

3. Odpoved je vyssie. Reakcia na MM
ob3l1x
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa ob3l1x »

baldorex napísal:Roaming sa nezrušil, to za 1.
Znížili sa iba poplatky.

ukaz mi k tomu tvojmu bodu 2 zmienku v obchodnych podmienkach u akehokolvek operatora ...
rad by som si pozrel ako ti operator bude kontrolovat kde sa nachadzas vacsinu roka ... (hlavne by ma to zaujimalo v pohranicnych oblastiach kde nie je problem chytit siet zahranicneho operatora skor ako domaceho ...
tyler91
King
King

ob3l1x napísal: ukaz mi k tomu tvojmu bodu 2 zmienku v obchodnych podmienkach u akehokolvek operatora ...
rad by som si pozrel ako ti operator bude kontrolovat kde sa nachadzas vacsinu roka ... (hlavne by ma to zaujimalo v pohranicnych oblastiach kde nie je problem chytit siet zahranicneho operatora skor ako domaceho ...
Podla mna uz maju nastaveny nejaky automatizovany system ktory sleduje tvoju prevadzku,operatorovi je jedno kde sa budes pohybovat,ale ak za posledne 4 mesiace vyuzijes viac ako 50% volnych jednotiek vo svojom programe v roamingu,tak ta bude informovat sms spravu,ze ti uz zacina k domacim cenam uctovat priplatky,ktore urcila EU
baldorex
Addict
Addict

Pozri si podmienky regulácie eú, tam je to napísané, presné podmienky aj možnosti pre operátora ako účtovať príplatky.
Adela2410
Novice
Novice

Príspevok od používateľa Adela2410 »

Aj ja to tak pouzivam. Funfon je zadarmo internet a preco by som platila ked nemusim. A orange ma dobry signal vsade. Vzdy nam priatel spravi dva funfon karty a tak vlastne volame piseme zadarmo cely polrok a potom to spravime z nova. Orange ma take podmienky ze to neni obmedzene kolkokrat moze ten isty clovek vyuzit akciu. Som sa pytala na to a povedali ze je to v poriadku im to neprekaza.
M&M
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa M&M »

teraz ponuka 4ka neobmedzeny internet zdarma na celkom slovensku na cele leto do 15.9.2017. Podmienkou je,a by sim karta bola zakupena v termine od 21.7.2017.

ak by niekto chcel :)
Napísať odpoveď