AP asus WL-320gE
-
Duressae
Light Star
- Kontaktovať používateľa:
AP asus WL-320gE
Nema niekto skusenosti s tymto AP ? Asus W-320gE
Prestal z nicoho nic fungovat a zaujimave je to ze je nakonfigurovany rovnako ako bol predtym no ked sa pripojim cez mobil pise ze Nemate pristup na Internet.
//autoeditácia príspevku (14 Jún 2017, 13:36)
A + notebook tiez ked sa pripoji tak pise ziaden pristup na internet ... inac internet ide cez kabel aj cez wifi len cez to AP nie ... (Router je na 1 poschodi AP je na 6 poschodi)
Prestal z nicoho nic fungovat a zaujimave je to ze je nakonfigurovany rovnako ako bol predtym no ked sa pripojim cez mobil pise ze Nemate pristup na Internet.
//autoeditácia príspevku (14 Jún 2017, 13:36)
A + notebook tiez ked sa pripoji tak pise ziaden pristup na internet ... inac internet ide cez kabel aj cez wifi len cez to AP nie ... (Router je na 1 poschodi AP je na 6 poschodi)
-
hojko
Site Admin
Re: AP asus WL-320gE
Skusal si restart, pripadne rovno reset a novu konfiguraciu???
-
Duressae
Light Star
Ano to bola hned prva vec.
-
hojko
Site Admin
Cize samotne wifi ide, ale internet uz nie. Ja si myslim, ze je zle nakonfigurovane, resp. ze je chyba niekde medzi routrom a AP. Ked sa pripojis na AP, dokazes sa zrejme normalen dostat do admina a nastavit router. Co tak ping na router, dokazes pingnut ten router alebo sa prihlasit do administracie routra???
-
Duressae
Light Star
Ano ping aj prihlasit sa do administracie dokazem
-
hojko
Site Admin
Co DNS servre, nebude problem tam???
-
Duressae
Light Star
Neviem sa ani dostat k nastaveniu DNS. Ak sa nieco da nakonfigurovat manualne tak je to IP , Maska , Brana a koniec viac kolonky , moznosti niesu ... potom je tam Wireless tam su veci ako SSID , Channel , Authentication Method:
WPA Encryption
WPA Pre-Shared Key
Wireless Mode ( tam je 802.11B , 54g alebo Only )
LAN- tam je nastavene vsetko rucne. Okrem DNS kedze taka moznost tam nieje
predtym som to AP nekonfiguroval ja dlhe roky tu bolo funkcne. prestalo ist z dna na den a nikto nevie preco ... napr ked som konfiguroval AP od Linksys tak tie som podobne konfiguroval a funguju bez problemov.
WPA Encryption
WPA Pre-Shared Key
Wireless Mode ( tam je 802.11B , 54g alebo Only )
LAN- tam je nastavene vsetko rucne. Okrem DNS kedze taka moznost tam nieje
predtym som to AP nekonfiguroval ja dlhe roky tu bolo funkcne. prestalo ist z dna na den a nikto nevie preco ... napr ked som konfiguroval AP od Linksys tak tie som podobne konfiguroval a funguju bez problemov.
Hlavný router ,máš aký ?
-
Duressae
Light Star
Cisco 1921 Router 1900 Series
Takže z neho máš káblom , na ktorom je funkčný net ,pripojený ten Asus ?
-
Duressae
Light Star
Tak z routra ide kabel do switchu ... kedze mam datovu zasuvku ta je na krempovana na patch paneli a od SW ide kabel do portu kde je ta zasuvka. na tej zasuvke je pripojeny jeden stolny PC a toto AP. (na zasuvke su obe vystupy funkcne)
Nepoznám to Cisco ani Asus.Akú IP adresu má to Cisco?Ako si nastavil na Asus Wan ?
-
Duressae
Light Star
preco ti mam pisat IP routra
fungujeme tu takto ze rucne zadavame vsetko IP,Mask,brana,dns.
tak isto ako ine AP aj toto dostalo svoju ip Konkretne 192.168.1.221 pytalo to masku aj branu, DNS vobec preklikal som kazdu moznost a nikde o DNS ani slovo. Divne je mi aj to ze pozeral som manuali po internete a vzdy maju rozdielne tie menu ako ja.
Ide o to ze nastavoval som kopu AP a funguju v pohode a toto nejak nechce spolupracovat vies mozno aj internet by siel keby sa vobec dokazali zariadenia ako ntb alebo mobil nato pripojit. Mobil pise nacitava sa ip adresa potom napise ziaden pristup na internet ale nieje pripojeny neukazuje ani na liste ikonu pripojene k wifi proste skusa dalej vyhladat si IP. to iste notebook pripaja pripaja a zrazu nepodarilo sa pripojit k sieti. Zabespecenie klasicky WPA2 a heslo davam spravne.
fungujeme tu takto ze rucne zadavame vsetko IP,Mask,brana,dns.
tak isto ako ine AP aj toto dostalo svoju ip Konkretne 192.168.1.221 pytalo to masku aj branu, DNS vobec preklikal som kazdu moznost a nikde o DNS ani slovo. Divne je mi aj to ze pozeral som manuali po internete a vzdy maju rozdielne tie menu ako ja.
Ide o to ze nastavoval som kopu AP a funguju v pohode a toto nejak nechce spolupracovat vies mozno aj internet by siel keby sa vobec dokazali zariadenia ako ntb alebo mobil nato pripojit. Mobil pise nacitava sa ip adresa potom napise ziaden pristup na internet ale nieje pripojeny neukazuje ani na liste ikonu pripojene k wifi proste skusa dalej vyhladat si IP. to iste notebook pripaja pripaja a zrazu nepodarilo sa pripojit k sieti. Zabespecenie klasicky WPA2 a heslo davam spravne.
Chce to preto, lebo nepozna tvoju topologiu siete a nastavenie, ze ci nie je chyba tam.
-
Duressae
Light Star
pokial mame riesit to az takto tak radsej cez sukromnu spravu...
OMG
Tak vela stastia.