Chladenie do izby

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
heker
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: Chladenie do izby

Príspevok od používateľa heker »

Aby si zabranil prenikaniu tepla cez okno, tak potrebujes okno zatemnit z vonkajsej strany. Preto sa s oblubou zacinaju pouzivat vonkajsie hlinikove zaluzie v tvare C alebo Z, ktory tento ucel splnaju. Su lacnejsie varianty s vodiacim lankom a rucnou klukou, ale aj drahsie so skrytou listou vo fasade, s motorom a dialkovym ovladanim. Ak clovek riesi len jedno okno o rozmere 150x150cm, tak tam ho to cenovo vyjde okolo 200 eur.
icefiresr
Addict
Addict

Príspevok od používateľa icefiresr »

No ja som kupoval na izbu 400x170cm klasicke plastaky, s rucnym stahovanim a bolo to 260 Euro s instalaciou (bez papiera). Fakt to velmi pomohlo a je to v podstate super na leto, lacne riesenie, nad tym odporucam len klimu. Cez leto sa aj clovek pekne vyspi, lebo ma uplnu tmu.

Niektori low-cost susedia plosne nasadzuju foliu na varenie a alobal na okna cez leto, ale tak aj to pomaha dost.
Andi_Cibula
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Andi_Cibula »

Nejaký link na konkrétny výrobok prosím. Montuje sa to do fasády, alebo na okná ?

Tiež inak zvažujem, že kým ešte neprišli tie najkokotskejšie teplá, že by som namiesto klímy nahodil alobaly na kartóne. A to som nedávno vyhodil krabice od pizze. :lol:
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

ak clovek nechce aby tie okna s alobalom vyzerali tak otrasne,tak sa daju dat protislnecne folie.
Podobne ako sa davaju/davali na auta, len su svetlejsie. Nemaju samozrejme taku ucinnost ako vonkajsie rolety ale zase clovek aspon normalne vidi von a ma svetlo./su vymyslene tak aby odrazali infra zlozku/ Mam aj take a urcity rozdiel je citit. Napr dnes som mal cely den stiahnute vonk. rolety, pred chvilou som prisiel a v izbe mam prijemnych presne 27st aj bez zapnutej klimy.
icefiresr
Addict
Addict

Príspevok od používateľa icefiresr »

Folie su somarina, ked mi robili cenovu ponuku, tak to stalo ako rolety.
gogo956
Redeemer
Redeemer

ked si to clovek vie natiahnut sam tak folie same o sebe az take drahe nie su. Ale vonkajsie rolety su ovela ucinnejsie to je pravda.
Andi_Cibula
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Andi_Cibula »

Ja som mal samozrejme na mysli montáž fólie zvonka pred okno.
gaaspi
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa gaaspi »

Ano tie plastove zaluzie stoja nejak medzi 200-300 a viaceri aj realne vraveli ze to pomaha. Ale ak su tropicke dni tak sa prehrieva cely cinziak tam uz su aj steny teple tam uz sa nic neda robit len pouzit klimu ale o nich tu je osobitna tema takze to tu rozpisovat nebudeme... Bavime sa o tom ze ako riesit horucavu bez klimy.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Ja som daval hlinikove lebo vnutri maju izolaciu myslim z polystyrenu. Strata tepla pocas zimnych noci ked je najchladnejsie isla viditelne dolu. Apropo tie folie maju taku vlastnost ze spomaluju blednutiu farieb napr nabytku.
mikioko
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa mikioko »

Prijemnych 27C? To by ma asi slahlo, ja som mal zatial max. 26C par rokov do zadu a to sa nedalo spat vobec. Byvam sice na dome, ale slnko prazi cely den. Akurat mam okna cez den zavrete a zaluzie vnutorne zatiahnute. Nezavidim vam teda vobec zit na bytoch.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Mikioko
V zime kurim na 24-25st takze 27st v lete urcite nepocitujem ako nieco hrozne, samozrejme myslene v domacom odeve, v obleku na porade by to samozrejme neslo. Predtym som byval v byte hned pod terasou a tam byvalo v lete cez 30st bezne a to bolo peklo- nikdy viac.
baldorex
Addict
Addict

Príspevok od používateľa baldorex »

Ty vole, mne stačí keď mám v lete 24 a to zomieram, v zime mi kúriť skoro ani netreba, stačí mi 21 a to nosím krátke veci :)
gogo956
Redeemer
Redeemer

Zavisi kde ma clovek byt/dom. Uplne ine teploty su na juhu a ine na severe, vplyv ma aj nadmorska vyska, ci sa nachadza vo vecsom meste alebo mimo, rieka, nadrz atd.
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa guess.whoo »

a samozrejme ako je zaizolovany
gogo956
Redeemer
Redeemer

Prizemie byva najchladnejsie a vrchne poschodie najteplejsie. Tiez orientacia na svetove strany.
Napísať odpoveď