Chcem kúpiť auto

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
maj.kl
Star
Star
Používateľov profilový obrázok

Re: Chcem kúpiť auto

Príspevok od používateľa maj.kl »

konkrétnejšie prosím :P
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa guess.whoo »

maj.kl
Star
Star

guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa guess.whoo »

ta biela sa mi nepaci :D inak je to rovnake ako auto ako ta seda co som ti sem hodil
maj.kl
Star
Star

mám ju blízko pár KM od domu, takže by som ju možno išiel kuknúť... :P
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

Vie niekto poradit naco si dat specialne pozor pri Alfe 159 3.2 JTS? Resp aj ine benzinove motorizacie. Uz som v podstate rozhodnuty pre toto auto.
Zatial je vo vyhlade tento kusok
https://www.autobazar.eu/alfa-romeo-159 ... 74357.html
Noobsz DJ
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Noobsz DJ »

Pri JTS (1.9, 2.2, 3.2 V6) počítaj hneď po kúpe s tým, že budeš meniť rozvody. Od výroby je problém s napínakom a reťazou. Odporúčam ti kúpiť obe sady reťazí. Jedna sada poháňa sacie a výfukové vačky. Druhá sada zasa vyvažovacie hriadele a vodnú pumpu. Výmenu oleja ti odporúčam robiť každých 10000 km, najneskôr každých 15000 km. Servisný interval pre 2.2 JTS je nastavený na 35000 km, čo ten motor zabíja. Ďalej počítaj s možnou investíciou do prednej (axiálne tiahla, čapy riadenia, tyčky stabilizátora, možno aj vrchné ramená) a zadnej (tyčky stabilizátora) nápravy. Zameraj sa na únik motorového oleja cez čidla teploty oleja a tlaku oleja. Viac ti napíšem, ak ma ešte niečo napadne. Ja mám v mojej AR ten 2.2 JTS, a zatiaľ som riešil len diely prednej (axiálne tiahla, čapy riadenia) a zadnej (tyčky stabilizátora) náprave. Potom som musel meniť rozvody (nefunkčný napínak, no reťaz nepreskočila) a čidlo tlaku oleja. Cez tesnenie na tom čidle, mi unikal motorový olej.
wladas
Redeemer
Redeemer

Diky. Tie rozvody ma troska prekvapili aj ked samozrejme mam fin.rezervu. Akurat som volal tipkovy z toho inzeratu a ze akurat musel menit rozvody a motor ma vonku :D
Co teba stali tie rozvody? Tipek mi tvrdil ze ho to bude stat 1500€ co mi pride troska drahe. Aj ked motor von, robota....
S komplet podvozkom v buducnosti (ci uz v blizkej alebo dalekej) samozrejme ratam.
Noobsz DJ
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Noobsz DJ »

Mňa vyšli na cca 270€ aj s dovozom z Nemecka. Robota ma vyšla na 150€ s tým, že motor nemusel ísť von. Samozrejme, ja nemám 3.2 V6. Ale nemyslím si, že tam bude nejaký extra rozdiel. Ak ešte nemá diely, tak nech pozerá rozvody od výrobcu od FAI Autoparts. Podľa informácií, ktoré mi poskytol jeden človek z Alfa Romeo servisu, to je prvo výrobca pre Fiat a Alfa Romeo.
ozt54
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa ozt54 »

Hello, na leto si chcem zadovazit nejake novsie auto, co by ma bavilo, nebolo by ho na kazdom kroku po 10...
Neviem sa momentalne rozhodnut, co zobrat. paci sa mi vela aut ale hlavne vyberam medzi Audi RS5, RS6, RS7, R8 pripadne Ford Mustang ale len 2017, resp Chevy Camaro, ale aj Corvetta nova sa mi pozdava. Dalej aj Porsche Cayman sa mi pozdava hlavne GT4, 911 sa mi nepaci. Tak isto Nissan GTR ma nieco do seba. Z menej sportovych sa mi paci Maserati QP. Co by ste odporucili na vyblaznenie na toto leto? Vdaka.
deszka3
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa deszka3 »

Urcite Golfa 1.9TDI. Toto vazne niekoho bavi, aby si kazdy mesiac zalozil novy ucet a prispieval tymito blbostami sem alebo do vlakna Ake mate auto? Niekto z adminov prosim potvrdte, ze sa jedna vzdy o toho isteho trolla.
ozt54
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa ozt54 »

Neviem o com pises, ja to myslim velmi vazne.
Tak poradi niekto k veci?
tacosi
Moderátor
Moderátor
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa tacosi »

ozt54 napísal: Co by ste odporucili na vyblaznenie na toto leto?
Minimalne kokain v kombinacii z liekmi na zdegenerovane mozgove bunky :wink:

Ved uz mas mustanga a mercedesa :lol:
post2271619.html#p2271619
iLoveCurry
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa iLoveCurry »

Zdravím, idem kupovať svoje prvé auto, a bude z bazáru. Na nové nemám peniaze :D Chcel by som vedieť na čo všetko si treba dať pozor pri kúpe auta z bazáru, a ešte, ako zistím či je stav tachometra reálny :roll: dík :)
melonSVK
King
King

Príspevok od používateľa melonSVK »

iLoveCurry napísal:na čo všetko si treba dať pozor pri kúpe auta z bazáru
post1137642.html#p1137642
iLoveCurry napísal:ako zistím či je stav tachometra reálny :roll: dík :)
Tazko. Ries technicky stav, nie cislo na odometri. Ak sa nevyznas, zober so sebou niekoho, kto sa vyzna.
wladas
Redeemer
Redeemer

Vie mi niekto poradit niekoho na dovoz auta z DE alebo AT ? Par firiem som uz nasiel z googla pre predstavu.
japaja
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa japaja »

Kolko KM sa povazuje za "zabehnutie" motora? 80 000? 100 000?
Zaujimaju ma bezne motory ako 1.4 1.6 benziny , CVVT, NIE TSI a uz vobec NIE 1.2TSI

Ked uz spominam negativne 1.2 TSI,

Cca zivotnost nieco takeho ?
redfoxik
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa redfoxik »

Zdravim, rozhodujem sa ake auto kupit na taxikarcenie, rocnik 2014 a novsie , dost ma zaujal Renault Fluence 1.6 benzin + dorobit lpg, necital som v podstate nic zle o tychto motoroch, jednoducha atmosfera. Pripadne som rozmyslal este nad 1.5 dci ale viac sa mi pozdava varianta lpg (kratke trasy, vela studenych startov v zime, jednoduchsi motor, vacsia sanca najst auto s menej KM, lepsia cena...) Auto vypada pekne , je priestranne, pohodlne za tu cenu super vybava...len neviem ako je jeho poruchovostou, podvozok co som cital tak by mal byt dost odolní, hlavne by ma zaujimal motor jak na tom, myslim si ze dizel vydrzi viac ale hadam takych 250000 - 300000 km za mal zvladnut. Celkom sa mi pozdava aj Toyota Corrola len tie su uz troska mimo rozpoctu hlavne este keby to mam prestavat na lpg. Potom Kia Ceed, Hyundai i30 tiez benzin + lpg. O kii som cital ze maly problemi zo spojkov, rychlo sa opotrebovala, ale to mozu byt len famy...aj tak si myslim ze Renault ponuka za tu cenu troska viac, posoby aj troska luxusnejsie a reprezentativne aj v interieri...Hyundai i40 je fajn ale zas uz troska drahsia. Potom klasika Rapid, Octavia, Jetta... myslim si ze dobra volba ale Renault ich zase prekonava v cene + ma atmosfericky motor nie 1.2 tsi. Asi som si na vsetko odpovedal sam(:D), ale ak by sa tu nasiel niekto kto ma skusenosti s tou 1.6i tak by som bol rad, pripadne nejaky iny navrh...
sundevil
VIP
VIP

Príspevok od používateľa sundevil »

Tie 1.6 mali viacero verzii, resp kombinacii (vykon, presuvnik, predovovka). Ja mam v M III 110konovu verziu so 6 stupnovou prevodovkou. Za 7 rokov mam najazdenych necelych 120tkm, z toho takmer 100tkm na lpg. Motor je spolahlivy a spotrebu mam 8-9L lpg s prevahou mesta (BA). Motor netrpi na vela chorob. Presuvnik a cievky su ale typicke problemy. Odporuca sa slabsia verzia (100 koni), ktora nema presuvnik. Avsak tato ma nepresnu 5 stupnovu prevodovku. Jedinu vec ktoru som musel menit je palivove cerpadlo, lebo vraj nizka hladina benzinu ho nedostatocne chladila.
iLoveCurry
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa iLoveCurry »

melonSVK napísal: post1137642.html#p1137642

Tazko. Ries technicky stav, nie cislo na odometri. Ak sa nevyznas, zober so sebou niekoho, kto sa vyzna.
Díky zčeknem to. 8) hej už som rozmýšľal že to nebude dobrý nápad tam ísť sám
Napísať odpoveď