PC pripojenie z 5m

Ak ste si nevybrali z kategórií vyššie, môžete použiť túto časť.
Roiko
Expert
Expert
Používateľov profilový obrázok

PC pripojenie z 5m

Príspevok od používateľa Roiko »

Ahojte,

Rozmyslal som nad pripojenim PC z 5metrov vzdialenosti,pozeral som rozne fotky a videa,ale nikde som nic podobne nenasiel a kazdy to ma hned vedla pri stole a taak..

Otazka je ci ked predlzim usb na myske/klavesnici,HDMI na monitore dam dlhsie 5m a jack u reproduktorov predlzim tam moze byt nejaka vacsia odozva,pripadne ci podla niekoho moze vzniknut nejaky iny problem.

Vopred vdaka za kazdu radu. :wink:
heker
Redeemer
Redeemer

Re: PC pripojenie z 5m

Príspevok od používateľa heker »

HDMI kupis dlhsi kabel, aj na USB su predlzovacky. V najhorsom pripade kupis USB aj so zosilovacom. Pripadne mys a klavesnica bezdrotova.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

podla toho na co to chces, ak na hranie FPS tak potom to nie je dobry napad /odozva/.Tiez ak robis s grafikou ci vyzadujes "top obraz" tak 5m HDMI ma citelne straty signalu /predpokladam/
DropDead
Addict
Addict

Príspevok od používateľa DropDead »

Takže:
- USB káble - bez problémov
- HDMI - 5m? V pohode - 10m by už mohlo byť horšie - o aké rozlíšenie ide? tu treba dávať trošku pozor, ak by šlo o 4k alebo 1440p a viac Hz ako 60, tak by som už pozeral po kábloch, ktoré majú uvedené bandwith pre HDMI 2.0 - ja by som bral napríklad https://www.alza.sk/premiumcord-hdmi-2- ... 673025.htm
- reproduktorové - tipujem, že sa bavíme o nejakom cinch<>3,5mm jack - niečo na štýl ako v muzikeri, prípadne na alze

Inak klasika - pri všetkých týchto kábloch - tienené (síce tienení je milón druhov ale to pri týchto off-the-shelf kábloch aj tak nezistíme, ak je uvedené dvojité/trojité, tak je to dobrá info a zíde sa) a pozlátené konektory.

Hlavne nech si s tým sám spokojný a nepremenilo sa to na haldu nepraktického nábytku.
Roiko
Expert
Expert

Rozlisenie zatial 1080 a 60Hz a dalej zatial nechcem ist - mozno do buducna,ale ak hovoris,ze to riesi len lepsi kabel tak to je OK.
Repro - 3,5 jack,ale to som cakal,ze bude najmensi problem.
Najviac som sa bal toho USB pre mysku a klavesnicu,aby nebol lag kvoli hraniu,ale skusim zohnat nejaky kvalitny 3m na predlzenie uz toho ktory ma samotne zariadenie.-Pripadne som rozmyslal co by spravilo ak by som mysku/klavesnicu pripojil k monitoru,ktory ma dve aktivne USB.

Vdaka za vsetky reakcie. :)
Ryan Giggs
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Ryan Giggs »

5 m je v pohode pre akykolvek HDMI kabel.
mystique
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa mystique »

pokial ma niekto pc 5 metrov od klavesnice a mysy, asi nebude hravat csko na tom.....

co sa tyka pohodlia, tak mys a klavesnicu jednoznacne bezdrat,...

5m hdmi kabel je jednoznacne najlacnejsia a zaroven nejlepsia forma prenosu... mal som 10metrovy HDMI a stale to bolo v pohode...
rozne wifi hdmi prenasace, su pomerne drahe...

a na zaver, aj ked to mozno nebude tvoj pripad, dnesne hry, alebo vacsina z nich, a vsetky co su zaroven na xbox/ps 4 maju krasne spraveny xbox conrtroler setup, v podstate iba zapojis
ovladac do usb a ides, a zaroven bezkabel

https://www.alza.sk/microsoft-xbox-360- ... toChange=1
Roiko
Expert
Expert

Tak som to vyriesil tak,ze som vzal 2x activ repeater 5m - usb predlzenie,nejaky super kvalitny HDMI 7,5m od clicktronic a to aj 3,5 jack od tej znacky..

Praveze to CSko na tom obcas hrat budem :),ale zatial odozva vyzera fajn.Pokial ide o gamepad tak to nieje nic premna.

Nad bezdratom som tiez velmi rozmyslal,ale zatial sa kazdy v hodnoteniach bezdrat mysiek na nieco stazuje - avsak do buducna ked to mozno lepsie vyladia,to nieje vylucene,akurat ja som mal bezdrat mysku od logitechu hernu 10rokov dozadu co sa zda byt az nepredstavitelne,ale fakt uz vtedy bola a nebolo to bohvieco.Prave preto ked som teraz cital tie hodnotenia,prislo mi to trochu ako take dejavu..:p
heker
Redeemer
Redeemer

Aka uz len bude odozva v CS, aj ked tam mas napriklad 150 fps, ked to pripojis na 60 Hz LCD? :roll:
Roiko
Expert
Expert

Tak viac HZ je samozrejme lepsie,ale su to vacsinou TN a IPS ak nejake su,urcite nebudu lacne.Ja mam teraz Eizo monitor IPS gaming radu a tie farby ked som prechadzal z TN na to Eizo su uplne niekde inde.Najprv som si myslel,ze to TN je super a naco nieco ine,ale potom ked som uvidel rozdiel som pochopil uplne vsetko..:)

Pokial ide o fps,ja si vacsinou aj tak davam vertical sync kvoli triesteniu obrazu ku ktoremu dochadza ak to mam vypnute a fps mi vystreluju..
heker
Redeemer
Redeemer

Nepisem nic o TN ci IPS. Pisem o frekvencii LCD a pocte fps v hte. Nic viac a nic menej. Absolutne netusim co s tym maju spolocne reci o farbach na Eizo monitoroch a tak podobne.
Roiko
Expert
Expert

Pises o fps a Hz,ale ak by som chcel mat monitor s viac Hz napriklad 144 a tym padom by mali zmysel aj vacsie fps,aby bol obraz rychlejsi a plynulejsi a zaroven by som chcel zostat na tom farebnom podani a kvalite monitoru na ktory som zvyknuty pokial ide o farby musel by som volit: https://www.alza.sk/27-eizo-foris-fs273 ... 035756.htm a to je uz drahe riesenie..

-ale mozno som ta len zle pochopil..
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

ta cena ze to Eizo je totalne prehnana, parametrami za to nestoji.
Ryan Giggs
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Ryan Giggs »

Roiko napísal: zaroven by som chcel zostat na tom farebnom podani a kvalite monitoru na ktory som zvyknuty pokial ide o farby musel by som volit...
Nie nemusel. Netrep. Presnejsie farby ma kdejaky lacny IPS ci VA monitor. To Eizo ma neskalibrovane naopak farby trochu mimo. A aj na pomery IPS uplne mizernu ciernu. To je taky zakoreneny mytus, ze drahe Eizo je najlepsi monitor. To platilo mozno pred 20 rokmi. Nie, nie je. Len je predrazeny.
Napísať odpoveď