Cena zivota v BA

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Cena zivota v BA

Príspevok od používateľa Pilifo »

Za mňa bolo bývanie s cudzími ľuďmi skúsenosť, ktorú by som si už nerád zopakoval. Za prvé sme si nijako extra nesadli a za ďalšie to môžu byť extrémne prípady ľudí - na jednej strane úplní humusáci a na druhej totálni puntičkári, ktorí ťa budú buzerovať aj za úplné maličkosti. Zato bývanie s dlhoročnými kamošmi mi prišlo úplne v pohode, ale nie je podľa mňa nad to mať absolútne súkromie a nemusieť sa deliť o byt s ďalšou osobou, ak to nie je partner(ka).
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

Idem tam cez tyzden na pohovor, tak potom dam vediet. :lol: Na Ilave a okoli sa mi paci to, ze tam mensi byt stoji okolo 25.000, zatial co v BA taky isty byt stoji 125.000. Pripadne som este rozmyslal, ze by som byval v Dubnici alebo Trencine a denne vlakom/busom dochadzal do Ilavy. Ako to je v kraji s kvalitou tychto sluzieb? Uz som si celkom zvykol na klimatizovane eurofondove busy/vlaky v Senci-Bratislave, kedy si vacsinou ani nemusim pozerat, kedy mi nieco ide a staci len prist na stanicu a do par minut nieco pride, kedze vacsina ludi z SC robi v BA.
Co som si pozeral, tak mensi byt v TN do 40.000. Ceny najmov mensich bytov ma prekvapili, lebo sa tiez pohybuju okolo 400, rovnako ako v Bratislave. Zjavne v tomto kraji sa oplati ist do kratkodobej hypoteky na 5-10 rokov, a neplatit prenajom.

A mozno by som bol aj kapitan. :lol: :lol:

K tym prenajmom a spolubyvajucim v BA, tak rozhodne obhliadku bytu beriem aj ako obhliadku spolubyvajucich. Idealne je ak su to nejaki kamarati mojho kamarata alebo podobne, pripadne ked je to ponukane cez FB a mozete si hned pozriet, kto su ti ludia, co robia, ako travia cas a ake maju nazory. Uplne najhorsie je, ked izbu ponuka majitel alebo realitka s tym, ze dalsich spolubyvajucich ani nevidite... Najradsej by som byval s 1-2 chalanmi, ci uz hetero alebo nehetero. Najlepsie ak by sme mali nieco spolocne a vedeli ma aj niekam vytiahnut, nech sa kazdy neizoluje vo svojej izbe. To potom fakt mozem byvat sam v malom byte.
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

v DCA je zeleznicna stanica mimo centrum, v IL detto, ale autobusove linky su na vysokej urovni, medzi Ilavou a Dubnicou to jazdi kazdy chvilu, lebo to potom pokracuje do okolitych dedin

basa je v IL ale zase hned vedla stanice, co je vyhoda

osobne vlaky su tie 3-segmentove poschodove jednotky, vsetko nove vratane klimy a wifi
jane124
Novice
Novice

Príspevok od používateľa jane124 »

Ja som ako zena byvala s dvoma chalanmi, ktori ma brali ako taky bic na poriadok. Vzdy si hladali do podnajmu zenu, lebo inak by sa vraj tolko nekontrolovali a boli by humusaci :D Pomahali mi, ked sa nieco pokazilo alebo ked som sa trepala s velkym nakupom, takze spolubyvanie za mna super :) Ale asi treba mat stastie na normalnych ludi.
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa guess.whoo »

ja robim teraz tiez v Ilave :) moc tu toho veru nie je, aj ked sa tu nezdrzujem mimo prace ale mam odtialto vela kolegov. Mas vsak blizko Trencin a tam je vyzitie na lepsej urovni. Popripade ZA je 20 minut po dialnici
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

Ilava je také terno v poslednej dobe? :)
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa guess.whoo »

ma tu zavod firma pre ktoru pracujem a relokovali ma z trencina sem. ci je to terno alebo nie zalezi samozrejme od firmy.
ci sa tu dobre zije alebo nie zalezi od uhla pohladu a co od zivota ocakavas
Napísať odpoveď