BSOD
BSOD
Caute, mam taky problem ze ked nieco robim na pocitaci nemusi byt vobec v zatazi tak sa mi objavi BSOD. Viem uz som tu raz 1 vlakno zakladal ale teraz mam aj subory s minidump takze budem mat relevantnejsie odpovede. Minidump subory su dostupne na: http://www.uschovna.cz/zasilka/MQHH8K5MX9C4DHCM-9PV/ Stava sa mi to vela krat tak preto su tam az 3 subory. Bol by som velmi keby sa moj problem vyriesil. P.S: Co moze byt pricinou tych BSOD, rozmyslal som nad vymenou zdroja kedze je vacsinou teply. Zostava: PC: MB- asus asrock fm2a55m-dgs, CPU- amd athlon x64 740, GPU- amd radeon hd 5770, RAM- 4GB, Zdroj- nejaky smejd ako eurocase 400w.. Velmi pekne dakujem za kazdu odpoved 
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
Re: BSOD
Jeden dump ma chybu v ntoskrnl.exe - to moze byt hocico, napriklad poskodeny disk, poskodene bootovanie (napr. boot.ini), chyba hardware, chyba klavesnice (kabel), fakticky ten problem je zlozite odhlasit a idealne je to rovno naformatovat a spravit novu, cistu instalaciu. Problemom v tomto pripade by mohol byt aj ten zdroj, ktory je nedostatocny a prave pri zatazeni nema potrebny vykon, takze to skonci BSoD.
V dalsom dumpe je chyba v kombinacii uz ntoskrnl.exe a aswbidsdrivera.sys, ten durhy subor je od antiviraku Avast. To moze byt jednoduchy problem - virus, spyware, malware..., proste sa ti snazi vyradit antivirus z prevadzky. Tam by som spravil komplet aktualizaciu antiviraku Avast, spravil plny scan. Okrem toho by som nainstaloval Malwarebytes Antimalware a preskenoval pocitac. Ak nic nenajde, tak je mozne, ze prave Avast je tym, ktory sposobuje problem a skusil by som ho potom na den ci dva odinstalovat.
V poslednom dumpe je to kombinacia ntoskrnl.exe a usbohci.sys. Ako uz nazov hovori, je to nejaky ovladac/radic pre USB, cize v tomto pripade to moze byt zly/poskodeny ovladac pre chipset dosky alebo USB, pripadne to moze byt chybna doska. Ale aj v tomto pripade ked pozeram Google, tak sa spomina, ze usbohci.sys moze byt infikovany virusom, cize ma to nadvaznot na predchadzajuci odstavec.
V tvojom pripade by som spravil nasledovne:
1. Aktualizoval Avast a spravil cely sken pocitaca.
2. Stiahol a preskenoval pocitac cez Malwarebytes Antimalware.
3. Otestoval RAM cez MemTest86.
4. Otestoval disky cez HD Tune (treba dat plny error scan (nie quick!), moze trvat kludne aj dve ci tri hodiny).
Ak sa nenajde ziadny virus, ziadna chyba v pamati ci disku, tak zial, formatovanie a cista instalacia.
V dalsom dumpe je chyba v kombinacii uz ntoskrnl.exe a aswbidsdrivera.sys, ten durhy subor je od antiviraku Avast. To moze byt jednoduchy problem - virus, spyware, malware..., proste sa ti snazi vyradit antivirus z prevadzky. Tam by som spravil komplet aktualizaciu antiviraku Avast, spravil plny scan. Okrem toho by som nainstaloval Malwarebytes Antimalware a preskenoval pocitac. Ak nic nenajde, tak je mozne, ze prave Avast je tym, ktory sposobuje problem a skusil by som ho potom na den ci dva odinstalovat.
V poslednom dumpe je to kombinacia ntoskrnl.exe a usbohci.sys. Ako uz nazov hovori, je to nejaky ovladac/radic pre USB, cize v tomto pripade to moze byt zly/poskodeny ovladac pre chipset dosky alebo USB, pripadne to moze byt chybna doska. Ale aj v tomto pripade ked pozeram Google, tak sa spomina, ze usbohci.sys moze byt infikovany virusom, cize ma to nadvaznot na predchadzajuci odstavec.
V tvojom pripade by som spravil nasledovne:
1. Aktualizoval Avast a spravil cely sken pocitaca.
2. Stiahol a preskenoval pocitac cez Malwarebytes Antimalware.
3. Otestoval RAM cez MemTest86.
4. Otestoval disky cez HD Tune (treba dat plny error scan (nie quick!), moze trvat kludne aj dve ci tri hodiny).
Ak sa nenajde ziadny virus, ziadna chyba v pamati ci disku, tak zial, formatovanie a cista instalacia.
Takze som urobil test cez HDtune, test cez memtest, potom cistenie cez malwarebytes-nic nepomohlo. tak nasledoval reinstall Windowsu 10 Home, nainstaloval som ovladac grafiky ktory chybal inak bolo vsetko uz nainstalovane a z nicoho nic bsod so suborom ntoskrnl.exe tu je minidump : http://www.uschovna.cz/zasilka/MVW7EG5XDFZYUJEK-GFI/ .Diki 
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
Ten BSoD ti hodi po instalacii, cize este nemas ani ziadne programy nainstalovane??? V tom minidumpe nie je prakticky nic, nech chyba ntoskrnl.exe bez dalsieho popisu s kodom zastavenia. Podla Google som tiez nic nenasiel, len dve diskusie riesili, ze problemom moze byt office, u jedneho to bol Office 2016 a u ineho Office 365. Takze ak tam mas tento predinstalovany trial balik, tak ho skus dat prec. Ak nejde cez ovladaci panel, tak to ide odstranit cez Ccleaner. Skus este aktualizovat rucne ovladace, teda grafiku, ale aj tie dalsie. Mozno aj bios skus: http://www.asrock.com/mb/AMD/FM2A55M-DGS/#BIOS Chipset a grafiku najdes na webe AMD, sietovu kartu Realtek aj zvukovu kartku Realtek zase na webe Realteku.