Žiadny prístup do siete

O internete a sieťach, problémoch, nastaveniach...
Chezz666
Novice
Novice

Žiadny prístup do siete

Príspevok od používateľa Chezz666 »

Zdravím, mám problém s windows 7 x64. Po búrke nejde v pc internet, ukazuje žltý trojuholník a píše žiadny prístup do siete, inak router ide bez problémov aj wifi aj iný pc cez ten istý kábel takze reštart routra ani nic podobné nefunguje skusal som aj všelijaké obnovy nastavení aj obnovu systemu a nič viete niekto poradiť niečo za každú radu ďakujem.
4040
Guru wannabe
Guru wannabe

Re: Žiadny prístup do siete

Príspevok od používateľa 4040 »

Pozri Správca zariadení-Sieťové adaptéry, či tam máš všetko v poriadku, prípadne , daj sem screen.Zapni príkazový riadok a vlož tam ipconfig/all.Výsledok môžeš dať sem.
Chezz666
Novice
Novice

Myslel si že to môže byť sietovkov ? Vizera že sa správa normalne aj zo zadu keď zapojim/odpojim kábel bliká oranžovo zelena.
Prílohy
Bez názvu.png
Bez názvu1.png
Gothar
Moderátor
Moderátor
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa Gothar »

IP adresa 169.254... napoveda, ze PC nevidi router v sieti. Skus iny port v routri, pripadne v PC nastav pevnu IP adresu z rozsahu, ktory pouziva tvoj router. Ak nevies, tak sem daj rovnaky screenshot z ineho PC na ktorom to funguje.
4040
Guru wannabe
Guru wannabe

Spusť si príkazový riadok ,ako Správca a zadaj tam netsh winsock reset .Potom to bude chcieť reštart , tak reštartuj PC.
Chezz666
Novice
Novice

Takže ten príkaz netsh ... nefunguje zmena portu v routri taktiež nie a zadanie manualnej IP adresy tiež nič zadal som adresu ktorú má druhý pc cez ten istý kábel screen adresy druheho pc, inač ked odpojím sietový kabel z vadného pc neukaže ani že je kabel odpojený furt len ten hnusný žltý trojuholník.
Prílohy
bez_názvu.JPG
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Adresu nedavaj tu istu, nastav si 192.168.1.50 a ostatne rovnako (maska, brana, atd.). Ak nepomoze, tak v spravcovi zariadeni odinstaluj sietovu kartu (nedavaj odinstalovat ovladac) a potom restartuj pocitac.
4040
Guru wannabe
Guru wannabe

Ináč už si odvtedy skúsil vypnúť a zapnúť router , prípadne v menu routra zvoliť reštart routra ?Môžeš ešte skúsiť tieto príkazy v príkazovom riadku
ipconfig /release
ipconfig /renew
Chezz666
Novice
Novice

Páni ďakujem za rady ale fakt nic z toho zatiaľ nefungovalo uz rozmyslam nad preinštalovaním OS. Ak nemáte nejaké ďalšie napady. Lebo ja som v koncoch.
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Preco su ti screeny z dvoch roznych pc? Jeden s nazvom Intel a je pripojeny sietovym kablom. Druhy screen najskor z WinXP s popisom Acer a Atheros sietovkou.

Ten screen hore z Win7 a popisom Intel, tam je problem zrejme s DHCP, nedokaze pridelit IP. Ja by som najskor restartol router - vypnut ho na 10 sekund z elektrickej zasuvky. Potom v pocitaci vypnut sietovu/wifi kartu a nasledne zapnut - cez spravcu zariadenia. Ak nepomoze, skusit iny kabel alebo zapojit so ineho portu (konektoru) routru. IPv6 mozes tiez vypnut v nastaveni sietovej karty.
4040
Guru wannabe
Guru wannabe

Ináč ako reaguje sieťová karta na vytiahnutie kábla? Skús si nabotovať PC cez nejaké Live CD , či pôjde net.Ak nie tak zrejme po tej búrke Ti odišla sieťová karta.Skúsiť môžeš pridať sieťovú kartu do PCI slotu.
Chezz666
Novice
Novice

Tak problém vyriešený zakúpením novej sieťovej karty za 10€ :D keby som vedel hneď kúpim novu a nekašlem sa s tím :) aj tak ďakujem za rady.
Napísať odpoveď