Chcem kúpiť auto

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
maj.kl
Star
Star
Používateľov profilový obrázok

Re: Chcem kúpiť auto

Príspevok od používateľa maj.kl »

Toyota avensis combi 2.0 85kw D4D 2004 ročník... BRAŤ či NEBRAŤ?? auto je z rodinny, dovezené cca pred 5rokmi z Nemecka. Nájazd 210kkm...
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

japaja napísal:Kolko KM sa povazuje za "zabehnutie" motora? 80 000? 100 000?
Zaujimaju ma bezne motory ako 1.4 1.6 benziny , CVVT, NIE TSI a uz vobec NIE 1.2TSI
1000, 2000... 10000 pre extremistov. 100k uz je zle udrziavany motor pomaly pred smrtou
melonSVK
King
King

Príspevok od používateľa melonSVK »

Co je podla teba zabehnutie? Pokial myslis to, ze si motor "sadne" po vyrobe, tak v dnesnej dobe je to par desiatok kilometrov. Treba si uvedomit, ze v minulosti sa motory zabiehali aj tisicky km kvoli tomu, ze vyroba bola daleko nepresnejsia ako je dnes. Dnes uz neni problem vyrabat diely s presnostou na mikrometre a motory su pripravene na 99% uz pri odchode z fabriky. Pre dobry pocit prvych 1000km striedat otacky v prvych 2/3 pouzitelneho pasma, potom pripadne vymenit olej a jazdit ako normalne.

Pokial myslis zabehnutie ako to, kedy uz motor dava maximalny vykon a spotreba sa ustali, to sa vacsinou deje medzi 10 az 30 tisicami kilometrov. V dnesnej dobe je 100tis. km uz skor druha polovica zivota maleho moderneho motora. "Blbuvzdorne" nepriamovstrekove atmosfery (CVVT, MPI, ...) maju samozrejme ovela lepsi predpoklad na dozitie sa 250-300 tisic kilometrov, ale samozrejme velmi zalezi, ako sa s nim jazdi. Podtacanie neprospieva ziadnemu motoru, rovnako ako dlhsia jazda na obmedzovaci.
spojka13
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa spojka13 »

otázka, ako to funguje pri kúpe nového auta:
mám objednane auto už na neho čakám od mája, a termín je mono október, o to nejde, ale otázky sú:

1. keď si prídem vyzdvihnúť auto, plánujem, že ho hneď zaplatím, ako to funguje? on mi dá faktúru, a ja cez IB spravím prevod? ukážem mu potvrdenie? či sa mam trepať do banky, a vrátiť sa naspať?

2. auto už bude nejak vyplatene, sadnem idem domov, na dalši deň ho treba isť asi prihlásiť, prídem na políciu okukajú ho atď (to mam známeho neriešim)

3. poistenie (PZP, Havarijne a ostatne srandy vybavujem až keď mám auto prihlasene?

Ďakujem :roll:
melonSVK
King
King

Auto dostanes az ked bude mat predajca peniaze, neviem ci ste sa dohodli cash alebo prevodom, ale podstata je rovnaka. (aspon ja mam take skusenosti)

Auto ti daju zrejme na prevoznych znackach, tie potom vratis predajcovi ked budes mat vlastne.

Najprv potrebujes PZP, az potom prihlasit. Naopak to nefunguje.
Syfon
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Syfon »

1. Spolu s predajcom sme šli do banky, zhodou okolností mali účet aj v mojej banke, paradoxne som to aj na pobočke priamo platil cez IB, lebo prevod pri priehradke by mohol trvať dlhšie, takže by sa to dalo vybaviť aj na predajni. Predajca si aj tak overoval či peniaze prišli s účtovníčkou v centrále, pokiaľ by peniaze nemali na účte auto by mi samozrejme nedali aj keď sám predajca bol svedkom prevodu :D
2. Ja som dostal prevozné značky a s nimi jazdil kým mi poštou neprišiel veľký technický, až potom môžeš auto prihlásiť na značky, veľký TP najprv musí poslať importér predajcovi.
3. PZP aj havarijne som si vybavil hneď v deň kúpy, predajca mi dohodil nejakého exota, s ktorým som to riešil. Môžeš si to vybaviť aj sám, máš prevozné značky a tým pádom máš aspoň PZP, pokiaľ ti príde veľký TP vybav si poistky a až potom prihlásiš auto resp. PZP na tvoje meno a nové auto je nutné, bez neho auto neprihlásiš.
CheZteR
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa CheZteR »

samozrejme prevod sa da stornovat tak preto tie overovacky na centrale ci peniaze prisli :)
Syfon
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Syfon »

Jasné, ale ten pocit, prídeš zaplatíš a ešte s napätím čakáš či im prišli peniaze, čo ak sa niekde stratili, čo ak odídem bez auta a podobné haluze :D
japaja
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa japaja »

Fabo napísal:
1000, 2000... 10000 pre extremistov. 100k uz je zle udrziavany motor pomaly pred smrtou

no ja sa pýtam preto že keď kupujem auto tak do koľko KM by som mal pozerať auta s tým že to auto nechcem predať o rok ale si ho nechať dlhodobo
+ môj priemerný ročný nájazd je cca 7000km +-

//autoeditácia príspevku (06 Júl 2017, 11:22)
melonSVK napísal:Co je podla teba zabehnutie? Pokial myslis to, ze si motor "sadne" po vyrobe, tak v dnesnej dobe je to par desiatok kilometrov. Treba si uvedomit, ze v minulosti sa motory zabiehali aj tisicky km kvoli tomu, ze vyroba bola daleko nepresnejsia ako je dnes. Dnes uz neni problem vyrabat diely s presnostou na mikrometre a motory su pripravene na 99% uz pri odchode z fabriky. Pre dobry pocit prvych 1000km striedat otacky v prvych 2/3 pouzitelneho pasma, potom pripadne vymenit olej a jazdit ako normalne.

Pokial myslis zabehnutie ako to, kedy uz motor dava maximalny vykon a spotreba sa ustali, to sa vacsinou deje medzi 10 az 30 tisicami kilometrov. V dnesnej dobe je 100tis. km uz skor druha polovica zivota maleho moderneho motora. "Blbuvzdorne" nepriamovstrekove atmosfery (CVVT, MPI, ...) maju samozrejme ovela lepsi predpoklad na dozitie sa 250-300 tisic kilometrov, ale samozrejme velmi zalezi, ako sa s nim jazdi. Podtacanie neprospieva ziadnemu motoru, rovnako ako dlhsia jazda na obmedzovaci.

presne to ma zaujíma že do koľko KM pozerať auto keď chcem kúpiť jazdené a koľko je schopné ešte ísť pri normálnom bežnom jazdení
spojka13
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Ďakujem chlapci... takže to budem potrebovať aj týždeň voľna :D :D kedže žijem v BA, a auto som objednával v Michalovciach, a prihlásiť ho potrebujem v Snine :D
čiže keď to budem mat na prevozných, tak mam vyriešiť si PZP a Havarijnú, správne chápem? A až keď budem mať velky techničak v ruke idem na políciu.
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

spojka13.. ak chceš ušetriť dovolenku, môžeš sa dohodnúť, že si auto prídeš vyzdvihnúť, až keď budú mať veľký techničák, tým pádom môžeš hneď v ten deň ísť na políciu riešiť značku. PZP + HP si určite vybavuj na čas prevzatia auta. Predajca určite bude mať nejakého makléra, s ktorým môžeš podpísať zmluvy hneď pri odovzdávaní auta, prípadne si dohodni stretko s vlastným maklérom tak, aby si v čase prevzatia auta mal všetky poistky vybavené. Bez PZP aj tak nemôžeš vyjsť na cestu, pričom zmluvu o PZP musíš tiež ukázať na polícii pri prihlasovaní. No a bez HP by som na novom aute tiež nespravil ani meter!

Taktiež sa môžeš opýtať predajcu, či ti nevedia auto rovno prihlásiť na polícii, čiže auto vyzdvihneš už aj so značkou. Určite to robia všetky predajne za nejaký symbolický poplatok (mne to ponúkali za nejakých 20€), avšak neviem, či budú ochotní to vybavovať aj mimo svoj okres. Za opýtanie nič nedáš.
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

japaja napísal:
presne to ma zaujíma že do koľko KM pozerať auto keď chcem kúpiť jazdené a koľko je schopné ešte ísť pri normálnom bežnom jazdení
Zle udrziavane auto, starsie, s mensim priemernym najazdom, moze byt kratko po 100k uz kasicka, len hadzat peniaze. Dobre udrziavane auto s rozumnym najazdom, vydrzi pol miliona.

Zalezi od konkretneho auta, od stavu, nie od cisla na budikoch.
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa guess.whoo »

vsak poistku v pohodicke uzavrie online na zaklade vin cisla auta, ktore uz bude mat aj tyzden pred tym ako ho pojde vyzdvihnut. Staci zadat datum poistenia od toho dna
mulatt
Darca
Darca

Príspevok od používateľa mulatt »

Nemame niekto na predaj nieco do 6k?Sedan, hatch, benzin, 100kw +, 2003+ :)
matoa
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa matoa »

spojka13 napísal:otázka, ako to funguje pri kúpe nového auta:

3. poistenie (PZP, Havarijne a ostatne srandy vybavujem až keď mám auto prihlasene?
Teraz nedávno som bol s ujom pre auto. Ak to kupuješ nové, tak bez PZP ti ho ani nedajú. Aspoň tak tam ten ujček mudroval.
robo1152
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa robo1152 »

Prosim vas nemate nahodou niekto skusenost s Dodge Nitro v nafte? Rozmyslam o tom ako o druhom aute do takeho lahsieho terenu pripadne na vylety so psom...
spojka13
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Dakujem chlapci, ale zatial to je v pase, dealer mi povedal, že auta sa dočkam možno (ak budu hviezdy priať) v novembri-decembri... objednavane v máji... :D
deszka3
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa deszka3 »

A ake auto si si zobral nakoniec? Vitaru? Inak kebyze mam cakat 6-7 mesiacov na dodanie auta, tak by som asi vyzeral ako tvoj avatar :D
melonSVK
King
King

Co si to preboha objednal, Maserati Ghibli? :lol: Ja som cakal tri dni na pripisanie penazi na ucet a pripravenie skladovky a skoro som nespal :D
spojka13
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

jooo, Vitaru S... Oranžovú, čierna strecha... prvý termín bol polovica augusta, druhy; prelom septembra-októbra a teraz november-december... vraj to nestihaju vyrábať, pre celu europu...
Napísať odpoveď