navigacia Mio m400 update?
navigacia Mio m400 update?
Zdravim,
mam starsiu navigaciu Mio m400 http://us.mio.com/products-car-navigati ... ations.htm
ako sa tam aktualizuju mapy alebo celkovo software ?
Daju sa tam dat natvrdo ine mapy?
mam starsiu navigaciu Mio m400 http://us.mio.com/products-car-navigati ... ations.htm
ako sa tam aktualizuju mapy alebo celkovo software ?
Daju sa tam dat natvrdo ine mapy?
Re: navigacia Mio m400 update?
Skús pozrieť na podporu pre Mio. Minulý týždeň som jedno Mio aktualizoval a na toto slúži ich aplikácia. Je však pravda,že to zariadenie bolo novšie a dali sa unho ešte aktivovať mapy priamo od výrobcu.
Teda zariadenie šlo registrovať.
Dakde som čítal ,že po roku už to bol u Mio zariadenia problém.
A pokiaľ som hľadal tak sa mi nepodarilo nájsť alternatívne mapy ktoré nahras iba na SD kartu ako je to napr. u Garmin.
Ale možno som zle hľadal.
Neviem či je nutnosť Mio registrovať. Mapy to sťahovalo aj bez toho.
No nakoľko to išlo tak som to dáko neriešil a ešte som to regol kvôli doživotným mapam. Možno free pôjdu...
Teda zariadenie šlo registrovať.
Dakde som čítal ,že po roku už to bol u Mio zariadenia problém.
A pokiaľ som hľadal tak sa mi nepodarilo nájsť alternatívne mapy ktoré nahras iba na SD kartu ako je to napr. u Garmin.
Ale možno som zle hľadal.
Neviem či je nutnosť Mio registrovať. Mapy to sťahovalo aj bez toho.
No nakoľko to išlo tak som to dáko neriešil a ešte som to regol kvôli doživotným mapam. Možno free pôjdu...
Diky za dake tipy ... Skusim sa este potrapit alebo ju hodim do kosa a hotovo ... funguje dobre, len mapy su neaktulane.
Kablom sa napojim do nej, vidim tam aj ten program aj ten priecinok mapy, ale nikde som nenasiel tu podporu na aktualizaciu alebo stiahnut nove mapy...
Kablom sa napojim do nej, vidim tam aj ten program aj ten priecinok mapy, ale nikde som nenasiel tu podporu na aktualizaciu alebo stiahnut nove mapy...
Tak potom to už bude neskoro... Skúsim pozrieť či nemám tie mapy dakde v Pc. Viem ,že sa ukladali dakde do priecinku. Možno by s tým šlo dačo spraviť. Alebo poprípade pogoogli či sa nedá dačo s tým urobiť. Škoda aby si to vyhadzoval.
Mapy su zamknute, nepojdu. Jedina moznost je spravit unlock a potom tam skusit dat iGO s novymi napami. Ja by som to vsak rovno hodil do kosa a pozrel sa po inej navigacii, taky Garmin neni problem aktualizovat aj 8 rokov stare zariadenia.
Súhlasím. Do Garmin nie je problém na kartu uložiť najnovšie mapy ktoré sú už odomknuté a to bez nutnosti dáko extra zasahovať do samotného zariadenia.
Navyše aktualizácia samotného zariadenia je aj na starom zariadeni bez problému, nehovorím o mapách.
Navyše Mio server sa chová dosť divne. Neustále sa download stráca a kolíše značne rýchlosť. Ja osobne som sa s Mio Spirit 6900 LM bavil takmer 2 hodiny.
Ale našťastie toto zariadenie bolo unlock a zároveň som ho hneď registroval na doživotný download máp.
Pokiaľ ide o Garmin tak som naposledy aktualizoval Garmin Nüvi 40
Navyše aktualizácia samotného zariadenia je aj na starom zariadeni bez problému, nehovorím o mapách.
Navyše Mio server sa chová dosť divne. Neustále sa download stráca a kolíše značne rýchlosť. Ja osobne som sa s Mio Spirit 6900 LM bavil takmer 2 hodiny.
Ale našťastie toto zariadenie bolo unlock a zároveň som ho hneď registroval na doživotný download máp.
Pokiaľ ide o Garmin tak som naposledy aktualizoval Garmin Nüvi 40
No ved mam v mobile navigaciu, ale je to otrava, zere to baterku, neda sa dobre bolat, pisat atd... odpajat to furt atd.
A tieto mio mam 3 ks
... no 2 su vadne asi
A tieto mio mam 3 ks
Aha a čo máš potom za mobil?
Pretože ja som s navigáciou v mobile nikdy nepozoroval dáko výrazne úbytok batérie.
A mimochodom, čo ti bráni kúpiť si k mobilu daku auto nabíjačku?
Pretože ja som s navigáciou v mobile nikdy nepozoroval dáko výrazne úbytok batérie.
A mimochodom, čo ti bráni kúpiť si k mobilu daku auto nabíjačku?
sony m5... ale na kazdom mobile mi to zralo dost baterku - sygic , ved display je furt zapnuty, tak ten zere najviac. Auto nabijacku mam, len mobil s navigaciou je neprakticky
No ako ktorý. Osobne si nemôžem sťažovať. Na 50 km mi to zoberie približne 10% z batérie.
Odskúšané na dvoch zariadeniach.
Ja som však kúpil U-blox 7 usb gps modul a v aute som používal 10" tablet s Windows 10 a navigaciu s free mapami Mapfactor. A môžem povedať,že ma navigácia navigovala skvele.
Odskúšané na dvoch zariadeniach.
Ja som však kúpil U-blox 7 usb gps modul a v aute som používal 10" tablet s Windows 10 a navigaciu s free mapami Mapfactor. A môžem povedať,že ma navigácia navigovala skvele.
hh na 50km
... ja ked cestujem s GPS, tak idem 500-1000 a hned naspat... to nabijam na 2x. a medzi tym telefonaty atd.
Nuž čo dodať.
Ja mám mobil na nabíjačke a BT v aute. Takže riešiť kapacitu batérie nemusím.
A tablet mi na 500 km vydržal v pohode a ešte stále bol dostatočne nabitý.
Ak teda najazdis toľko km tak investuj do poriadnej navigácie alebo mobilu.
Obe mnou testované zariadenia majú displej 5.2 a 5.5 palca.
Čo sa už blíži takmer navigacii.
Samozrejme je len na tebe pre čo a pre aké zariadenie sa rozhodnes
Navyše ak som našiel správne údaje tak M400 ma 4.3" displej čo už je v prípade mobilu s 5" a viac komfort.
Alebo ako píše heker urob unlock a natrep tam iGO. Na internete určite návod nájdeš.
Ja mám mobil na nabíjačke a BT v aute. Takže riešiť kapacitu batérie nemusím.
A tablet mi na 500 km vydržal v pohode a ešte stále bol dostatočne nabitý.
Ak teda najazdis toľko km tak investuj do poriadnej navigácie alebo mobilu.
Obe mnou testované zariadenia majú displej 5.2 a 5.5 palca.
Čo sa už blíži takmer navigacii.
Samozrejme je len na tebe pre čo a pre aké zariadenie sa rozhodnes
Navyše ak som našiel správne údaje tak M400 ma 4.3" displej čo už je v prípade mobilu s 5" a viac komfort.
Alebo ako píše heker urob unlock a natrep tam iGO. Na internete určite návod nájdeš.