ale ved samozrejme veď predavači maju tieto dni extra zaplatené žeby im to teraz fico preplacal zo svojho vrecka no asi nie....Gothar napísal:Cely problem je v tom, ze sa to tyka iba obchodov. Pytal sa vobec niekto predavacov ci s tym suhlasia? Zaujimal by ma prieskum cisto medzi zamestnancami obchodov, pretoze mne to pripada tak, ze Ficovi napadlo ze predavacky maju byt s rodinami a hotovo. Zaujimavy je citat predavaca z blogu poslankyne za SaS, urcite nie je jediny co to tak vidi: "Načo bolo toto komu dobré? Zasraní komunisti! Chcú ma ochrániť, aby som cez sviatok nepracoval, tak mi bez príplatku urobia deň predtým zo života peklo, aby som ďalší deň mohol sedieť zadarmo doma. Super! A mne bude chýbať na účty lebo idioti čo netušia čo je to nedostatok peňazí chcú byť sociálni!"
https://jankaciganikova.blog.sme.sk/c/4 ... aneny.html
PS: mne to nerobi problem, viem kedy su sviatky a dokazem si aplanovat nakup, ale vo vseobecnosti mi vadi rozhodovanie "od stola"
zakaz otvorenia obchodov pocas sviatkov
Re: zakaz otvorenia obchodov pocas sviatkov
To nie je az tak pravda. Je rozdiel ked robis smeny, turnusy a tak. Vtedy ak ti vyjde den na sviatok na tvoji smenu, tak sa tam pocitaju priplatky inak, popripade nahradne volno.
-
Ryan Giggs
VIP
Kazdy zakon ti prikazuje a diktuje co mas robit, tak tu nevypisuj nezmysly o komunizme.baldorex napísal:
Alebo aj keby bol nejaký blbec v obchode celý deň, snáď nie si komunista aby si druhým diktoval čo robiť:)
za prve, fakt nevidim dovod aby zakon prikazoval ci zakazoval kedy mozu byt sukromne obchody otvorene a kedy nie. je to uplny nezmysel. keby do zakonniku prace zaviedol povinnu prirazku za pracu cez sviatky a nedelu, kludne 200%, to je uplne v poriadku, lebo to dava ovela vacsiu moznost obchodom aj zamestnancom.
ci cez sviatky obchody zatvoris alebo otvoris, nebude nikdy spokojny kazdy. jeden chce pracovat lebo potrebuje peniaze a nemoze, druhy by radsej stravil sviatok s rodinou ako ini pracujuci ludia a tiez nemoze. keby je to o plate, tak si obchod rozhodne sam ci zaplati predavacom 2x tolko aby mohol byt otvoreny cez sviatok.
za druhe, ludia to beru ako koniec sveta, v utorok bolo v obchodoch totalne peklo, vsetci nakupovali ako keby na 2 mesiace, pritom mali byt obchody otvorene jeden jediny den. vcera som isiel par krat okolo vecierky, ktora bola otvorena a nonstop tam boly rady ludi.
ludia zabudli rozmyslat, alebo dokonca planovat. my sme si tiez zvykli ze neriesime nejake velke nakupne plany, tesco express je 40 metrov od domu, takze aj pocas varenia ked clovek zisti ze nieco nema, tak za 5 minut to uz ma. ale zase bezne potraviny a domace potreby mame doma vzdy. fakt nechapem ci ludia fakt bezne maju doma prazdnu chladnicku ked nie su schopny prezit jeden den bez otvorenych obchodov.
osobne by sa mi to pacilo tak ako je to v rakusku alebo nemecku, ze obchody su v nedelu zatvorene. ta nedela ozaj vyzera ako nedela. ludia maju cas na seba a na rodinu. po cestach jazdi menej aut, viac ludi je na bicykloch ci prechadzkach. ja chapem ze ludia su zvyknuti robit nakupy na cely tyzden, ale to klucove slovo je "zvyknuti", zvykli by si aj na zatvorene obchody.
ci cez sviatky obchody zatvoris alebo otvoris, nebude nikdy spokojny kazdy. jeden chce pracovat lebo potrebuje peniaze a nemoze, druhy by radsej stravil sviatok s rodinou ako ini pracujuci ludia a tiez nemoze. keby je to o plate, tak si obchod rozhodne sam ci zaplati predavacom 2x tolko aby mohol byt otvoreny cez sviatok.
za druhe, ludia to beru ako koniec sveta, v utorok bolo v obchodoch totalne peklo, vsetci nakupovali ako keby na 2 mesiace, pritom mali byt obchody otvorene jeden jediny den. vcera som isiel par krat okolo vecierky, ktora bola otvorena a nonstop tam boly rady ludi.
ludia zabudli rozmyslat, alebo dokonca planovat. my sme si tiez zvykli ze neriesime nejake velke nakupne plany, tesco express je 40 metrov od domu, takze aj pocas varenia ked clovek zisti ze nieco nema, tak za 5 minut to uz ma. ale zase bezne potraviny a domace potreby mame doma vzdy. fakt nechapem ci ludia fakt bezne maju doma prazdnu chladnicku ked nie su schopny prezit jeden den bez otvorenych obchodov.
osobne by sa mi to pacilo tak ako je to v rakusku alebo nemecku, ze obchody su v nedelu zatvorene. ta nedela ozaj vyzera ako nedela. ludia maju cas na seba a na rodinu. po cestach jazdi menej aut, viac ludi je na bicykloch ci prechadzkach. ja chapem ze ludia su zvyknuti robit nakupy na cely tyzden, ale to klucove slovo je "zvyknuti", zvykli by si aj na zatvorene obchody.
Nádherne si nepochopil o čom som písal
. Čo už, čítať síce vieš, ale pochopiť text ti už dopriate nebolo...
Farnell "A len zas dakto nezačnite tou trapnou frázou " veď ich tam nik nenúti robiť"...
Potom sa zas ja opýtam " kto vám bude potom predávať"?
A nakoniec by ma zaujímalo, že kolki z vás komunizmus či ako to nazývate socializmus zažili."
No predávať mi budú predsa tí, ktorým taký systém vyhovuje. Je ich plno, ver mi.
Komunizmus som si zažil v plnej kráse.
Potom sa zas ja opýtam " kto vám bude potom predávať"?
A nakoniec by ma zaujímalo, že kolki z vás komunizmus či ako to nazývate socializmus zažili."
No predávať mi budú predsa tí, ktorým taký systém vyhovuje. Je ich plno, ver mi.
Komunizmus som si zažil v plnej kráse.
Naposledy upravil/-a Gothar v 06 júl 2017, 10:03, upravené celkom 1 krát.
Dôvod: odstranene urazky
Dôvod: odstranene urazky
aacid
Prvý odstavec nesúhlasím, ale na to mám právo a tak to ani zdôvodňovať nebudem.
Druhý a tretí odstavec je to s čím vo všetkom s tebou do bodky súhlasím.
Prvý odstavec nesúhlasím, ale na to mám právo a tak to ani zdôvodňovať nebudem.
Druhý a tretí odstavec je to s čím vo všetkom s tebou do bodky súhlasím.
V utorok v košíkoch 10 chlebov, 10 balení minerálok atď. (obrazne povedané) ako keby mala prísť apokalypsa..
Človek si ide kúpiť 4 rožky a nemá ani kde zaparkovať.. Následne sa predierať cez tých "nakupujúcich" ľudí a 15 minút stáť v rade pri pokladni.
Ľuďom drbe... a to bolo zatvorené len jeden deň.
Človek si ide kúpiť 4 rožky a nemá ani kde zaparkovať.. Následne sa predierať cez tých "nakupujúcich" ľudí a 15 minút stáť v rade pri pokladni.
Ľuďom drbe... a to bolo zatvorené len jeden deň.
sa divim, ze ma niekto cas napisat taku kravinu
//"sam si kravina"
karmista, keby si cital aspon nieco zmysluplne 
//"sam si kravina"
Autor je ekonomický a politický komentátor.
Takže to má v náplni práce
.
Ty sa v živote divíš veľa veciam však
.
-
guess.whoo
Redeemer
- Kontaktovať používateľa:
a este tie davy v rakusku..ludom uz uplne z toho konzumu prepina.
Je to jeho názor... Nič viac nič menej.baldorex napísal:Autor je ekonomický a politický komentátor.
.
Máme svoj pohľad na vec a rovnako aj názor na vec.
A je len na nás čím sa budeme riadiť.
Ja s ním nesúhlasím a rovnako sa nebudem riadiť podľa neho len preto, že je politický a ekonomický komentátor.
https://www.aktuality.sk/clanok/503276/ ... ale-zijem/
Tiež len názor, ale nie dogma.
Veď je to len komentár, nie návod ako sa správať. Ja som sa na tom pobavil.
Chlapec sa ale diví, že kto má čas také veci písať.... Tak mu ukazujem že je za to dokonca platený
.
Avšak vidím tu práve u vás tendenciu diktovať druhému čo robiť vo voľnom čase... Už sme to tu raz mali súdruhovia.
Mne je skutočne ukradnuté či ide Jožko vo sviatok na nákup alebo do prírody... Je to jeho vec, zatiaľ.
Chlapec sa ale diví, že kto má čas také veci písať.... Tak mu ukazujem že je za to dokonca platený
Avšak vidím tu práve u vás tendenciu diktovať druhému čo robiť vo voľnom čase... Už sme to tu raz mali súdruhovia.
Mne je skutočne ukradnuté či ide Jožko vo sviatok na nákup alebo do prírody... Je to jeho vec, zatiaľ.
Hlavne je smiešne si myslieť, že niekto kto nechce stráviť sviatok s rodinou a detmi to teraz spraví len preto, že mu zavreli Kaufland.
To nikto netvrdí.
Ale....
Zmysel tejto úpravy nie je dostať ľudí bližšie k sebe.
Takže asi si dačo nepochopil.
Čo ostatne väčšina.
A preto vytvorenie rovnakych podmienok pre všetkých, je podľa Vás najskôr "komunistické".
Ale....
Zmysel tejto úpravy nie je dostať ľudí bližšie k sebe.
Takže asi si dačo nepochopil.
Čo ostatne väčšina.
A preto vytvorenie rovnakych podmienok pre všetkých, je podľa Vás najskôr "komunistické".
farnell: čo je zmysel tejto úpravy??
Cigániková, Ižip a pod. pravicovi fanatici, sú naozaj obrovské autority na túto tému. Robiť z niečoho, čo je bežným štandardom takmer všade na západe (a v oveľa väčšej miere), akýsi "návrat socializmu," je na diagnózu.
Rovnoprávnosť.
Ak je raz sviatok dňom pracovného pokoja tak by mal bez rozdielu platit pre každého .
V zmysle tohto zákona sú však prípustné výnimky.
Pracovať môže majiteľ no nesmie do toho nútiť svojho zamestnanca v pracovnom pomere.
Ďalej benzínky či drobné prevádzky maju v zmysle tohto zákona takisto povolené mať otvorené. Čiže tie ktoré poskytujú služby obyvatelstvu a tam rozhodne nepatrí predaj tvárnic či lcd.
A navyše prečo by som Vám to mal ja osobne zdôvodňovať či citovať.
Na webe sa to dá dohľadať.
@Hughito
Absolútny súhlas... K tomuto niet čo dodat
Ak je raz sviatok dňom pracovného pokoja tak by mal bez rozdielu platit pre každého .
V zmysle tohto zákona sú však prípustné výnimky.
Pracovať môže majiteľ no nesmie do toho nútiť svojho zamestnanca v pracovnom pomere.
Ďalej benzínky či drobné prevádzky maju v zmysle tohto zákona takisto povolené mať otvorené. Čiže tie ktoré poskytujú služby obyvatelstvu a tam rozhodne nepatrí predaj tvárnic či lcd.
A navyše prečo by som Vám to mal ja osobne zdôvodňovať či citovať.
Na webe sa to dá dohľadať.
@Hughito
Absolútny súhlas... K tomuto niet čo dodat
-
Ryan Giggs
VIP
Hlavne ani drviva vacsina nema sajnu co to slovo znamena.farnell napísal: A preto vytvorenie rovnakych podmienok pre všetkých, je podľa Vás najskôr "komunistické".