Ahojte,
rysuje sa mi ponuka práce v IT v CZ ale je to formou kontraktu. Máte s niečím takým skúsenosti? Absolvovali ste už niečo také?
Je to priveľký oprus?
Predpokladaný čas projektu má byť 6 mesiacov. Fungovať to má tak, že ja ako SZČO, teda OSVČ (cz verzia) budem pracovať pre firmu, ktorá má kontrakt s firmou, kde sa rieši ten projekt a potrebujú tam ľudí.
Či počkať najprv na viac informácií? Zatiaľ mi to príde ako zbytočná kopa starostí. Na druhú stranu nevadí mi, že to nie je TPP a teda tam nie sú garancie dlhodobého zamestnania ale že to zatiaľ môže byť bez garancie (po skončení projektu by to potom už bolo akékoľvek, možno by som nakoniec skočil do TPP s tou cieľovou spoločnosťou, neviem).
Práca v CZ - kontrakt v IT
Re: Práca v CZ - kontrakt v IT
tiez som mal jeden pohovor taky, vsetko fajn na oko je to lepsie zaplatene, len musis brat do uvahy, ze si plateny od MD, nemas dovolenky, nemas sickdays, ziadne zamestnanecke vyhody ako TPPckari. Po mne chceli aj vlastny PC, original software na nom a pod.
Keby to planujes robit dlhodobo, tak len rataj s tym ze po roku sa ti zvysia odvody / zdravotka a zrazu ten kontrakt nie je taky super.
Ja som sa rozhodol do toho neist (aj z dovodu, ked mi bolo povedane ze ma beru, tak zrazu plat mal byt o 20k menej), lebo v PH je toho viac, a tu cenu co ti daju na zivnost, ti daju aj inde, bez agentury a so vsetkymi zamestnaneckymi vyhodami.
Keby to planujes robit dlhodobo, tak len rataj s tym ze po roku sa ti zvysia odvody / zdravotka a zrazu ten kontrakt nie je taky super.
Ja som sa rozhodol do toho neist (aj z dovodu, ked mi bolo povedane ze ma beru, tak zrazu plat mal byt o 20k menej), lebo v PH je toho viac, a tu cenu co ti daju na zivnost, ti daju aj inde, bez agentury a so vsetkymi zamestnaneckymi vyhodami.
Rozumiem, dobre vedieť, aspoň si dám záležať na tom, aby som dostal všetky podmienky.
Plus ani neplánujem ostať na živnosť, beriem to ako štart, prvú pozíciu, nemám záujem tak fungovať, nie som developer. Po tom by som živnosť pokojne aj zrušil a hľadal znovu niečo nové.
Plus ani neplánujem ostať na živnosť, beriem to ako štart, prvú pozíciu, nemám záujem tak fungovať, nie som developer. Po tom by som živnosť pokojne aj zrušil a hľadal znovu niečo nové.
Presne tak, pozor na podmienky a zmluvu. V podstate budeš mať skĺbenie nevýhod živnosti a zamestnania bez možnosti užitia si ich výhod.... Tak si dobre zrátaj, od akej sumy sa ti do toho oplatí ísť.