zakaz otvorenia obchodov pocas sviatkov
Re: zakaz otvorenia obchodov pocas sviatkov
Publikované v roku 2008. Mzdy som kedysi robil, dobre viem že za 10 rokov sa znenie zákona zmenilo x krát - aktuálne znenie a paragrafy sa mi pozerať teraz naozaj nechce.
Netrep. Ten zakon plati aj dnes. Pisal o tom uz test - post2275603.html#p2275603 Ty "ekspert".
Dačo na tom bude....
Heker ty mega expert, zákon samozrejme platí, ale bol z krát novelizovaný. Hovorí ti to niečo?
-
guess.whoo
Redeemer
- Kontaktovať používateľa:
ale cast o sviatkoch a shiftoch plati stale
-
Fabo
Hardcore addict
Mna by od podporovatelov tohoto zatvarania zaujimalo, preco maju byt prave a len maloobchody.
Preco do toho nie su zahrnute aj pohostinske zariadenia, kaviarne, kina, divadla, bufety? Ti ludia nemaju pravo byt doma? OK, povedzme ze pumpy nech su otvorene. Preco su otvorene aj prilahle predajne? Preco nedat zakaz predaja, okrem PHM? Urcite by im stacilo menej zamestnancov.
Preco mozu byt otvorene predajne pri zariadeniach verejnej dopravy? Je predavacka v Lidli na stanici horsia od predavacky v Lidli na sidlisku?
Mimochodom, ja som bol v stredu na nakupy. v Ikei. v Budapesti.
Inokedy na to fakt nemam cas aby som si bral dovolenku.
Sudruhovia, kadehaci a podobna verbez by asi boli najradsej, keby obchody boli otvorene v pracovne dni 9-5, tak aby vsetci do jedneho pracovali naraz, a to by ma potom zaujimalo, kedy ma ist clovek na nakup, ked je vtedy v praci (ako kazdy, vratane predavacov, ved ako by k tomu prisli, mat inu, horsiu pracovnu dobu)
Preco do toho nie su zahrnute aj pohostinske zariadenia, kaviarne, kina, divadla, bufety? Ti ludia nemaju pravo byt doma? OK, povedzme ze pumpy nech su otvorene. Preco su otvorene aj prilahle predajne? Preco nedat zakaz predaja, okrem PHM? Urcite by im stacilo menej zamestnancov.
Preco mozu byt otvorene predajne pri zariadeniach verejnej dopravy? Je predavacka v Lidli na stanici horsia od predavacky v Lidli na sidlisku?
Mimochodom, ja som bol v stredu na nakupy. v Ikei. v Budapesti.
Inokedy na to fakt nemam cas aby som si bral dovolenku.
Sudruhovia, kadehaci a podobna verbez by asi boli najradsej, keby obchody boli otvorene v pracovne dni 9-5, tak aby vsetci do jedneho pracovali naraz, a to by ma potom zaujimalo, kedy ma ist clovek na nakup, ked je vtedy v praci (ako kazdy, vratane predavacov, ved ako by k tomu prisli, mat inu, horsiu pracovnu dobu)
-
Ryan Giggs
VIP
Nie, uplne mimo si ty s tou tvojou nezmyselnou narazkou. Co to ma s komunizmom?baldorex napísal:
Vetou "snáď nie si komunista aby si druhým diktoval čo robiť" som reagoval na to, že farnelko chce určovať, čo má kto robiť vo svojom voľne. Nie na daný zákon, takže giggsova reakcia bola tiež mimo.
.
Farnell má názory a správanie sa ako člen komunistickej strany za bývalého režimu.
Už si konečne pochopil čo som tým myslel? Alebo stále chýba mozgová kapacita?
Fabo - presne to isté sa pýtam aj ja. Prečo len maloobchod... No obávam sa že je to začiatok salámovej metódy a skúšajú kam až môžu zájsť.
Už si konečne pochopil čo som tým myslel? Alebo stále chýba mozgová kapacita?
Fabo - presne to isté sa pýtam aj ja. Prečo len maloobchod... No obávam sa že je to začiatok salámovej metódy a skúšajú kam až môžu zájsť.
Nie je podstatne kolkokrat bol novelizovany. Navyse si to vies najst kolkokrat to bolo, je to bud na zaciatku alebo na konci pri plnom zneni zakona. Dolezite je kolkokrat bol novelizovany paragraf s pracou cez sviatky a pokial viem, stale to plati rovnako. Cize tvrdim, ze tato konkretna vec ani novelizovana nebola.
-
Solo_Kamen
King
Ryan Giggs napísal:Nie, uplne mimo si ty s tou tvojou nezmyselnou narazkou. Co to ma s komunizmom?
Obmedzovanie slobody jednotlivca, čo je tak ťažké na tom pochopiť?
-
Ryan Giggs
VIP
Ako ti to obmedzuje slobodu?! Netrep sprostosti.
-
Andi_Cibula
Addict
Obmedzuje to tak, že keby bol majitelom obchodu a sám by v nom chcel predávat cez sviatok, tak nesmie.
Na tento prípad sa vzťahuje výnimka. Teda ak je majiteľ živnostník a bude vo sviatok v obchode, môže mať otvorené.
Obmedzuje to slobodu majiteľa, že nemôže mať otvorené kedy chce, obmedzuje to slobodu zákazníka, že do obchodu môže ísť ako mu povolí štát, obmedzuje to zamestnanca, ktorý vo sviatok robiť chce.
Ale nepredpokladám že to giggs pochopí...
Obmedzuje to slobodu majiteľa, že nemôže mať otvorené kedy chce, obmedzuje to slobodu zákazníka, že do obchodu môže ísť ako mu povolí štát, obmedzuje to zamestnanca, ktorý vo sviatok robiť chce.
Ale nepredpokladám že to giggs pochopí...
semafor ti tiez obmedzuje slobodu?
Semafor je na verejnej ceste, ktorá patrí štátu, mestu, obci.
Obchod je zväčša súkromný majetok.
Aj ty máš problém s chápaním?
Obchod je zväčša súkromný majetok.
Aj ty máš problém s chápaním?
-
Andi_Cibula
Addict
Aha výnimka je aj na SR ? OK, mal som za to že len v ČR.
Koncept striktného delenia času na pracovný a nepracovný je prekonaný. Z rýdzo praktického hľadiska ma regulácie rozčuľujú kvoli tomu, že keď chcem spraviť nejaký veľký nákup položiek najroznejšieho druhu a typov tovarov nepotravinového charakteru, tak to znamená, že si musím zobrať dovolenku.
Ja to nazývam výrazom "boľševické otváracie hodiny".
Niektoré obchody niektorých tovarov alebo služieb to už pochopili a nastavia si otváracie hodiny tak, aby sa prekryli s nepracovným časom zákazníkov. K čomu je dobré mať otvorené od rána, keď aj tak nikto nepríde a najvačší nájazd je medzi 16 až 18h ?
Niektorí šikovnejší prevádzkovatelia niektorých služieb to pochopili ešte ďalej a pracovné dni majú zavrené a otvárajú až na víkend.
Veľmi by sa to hodilo pre štátne inštitúcie a úrady, cez sviatky a víkendy povinne otvorené s predĺženými úradnými hodinami.
Koncept striktného delenia času na pracovný a nepracovný je prekonaný. Z rýdzo praktického hľadiska ma regulácie rozčuľujú kvoli tomu, že keď chcem spraviť nejaký veľký nákup položiek najroznejšieho druhu a typov tovarov nepotravinového charakteru, tak to znamená, že si musím zobrať dovolenku.
Ja to nazývam výrazom "boľševické otváracie hodiny".
Niektoré obchody niektorých tovarov alebo služieb to už pochopili a nastavia si otváracie hodiny tak, aby sa prekryli s nepracovným časom zákazníkov. K čomu je dobré mať otvorené od rána, keď aj tak nikto nepríde a najvačší nájazd je medzi 16 až 18h ?
Niektorí šikovnejší prevádzkovatelia niektorých služieb to pochopili ešte ďalej a pracovné dni majú zavrené a otvárajú až na víkend.
Veľmi by sa to hodilo pre štátne inštitúcie a úrady, cez sviatky a víkendy povinne otvorené s predĺženými úradnými hodinami.
ako som sa uz vyjadril, povinne zatvaranie mi pride ako blbost, kedze varianta s 100+% priplatkom za vikend/sviatok by to vyriesila sama a vsetci takto pracujuci ludia by si vyraznejsie pomohli...
spominam na svoje zaciatky vo firme, ked za vikend bol priplatok 50 %, za sviatok 50 % a za nocnu 50 % navyse, vtedy som chodil do prace velmi rad, kedze aj prace bolo minimum...
spominam na svoje zaciatky vo firme, ked za vikend bol priplatok 50 %, za sviatok 50 % a za nocnu 50 % navyse, vtedy som chodil do prace velmi rad, kedze aj prace bolo minimum...
-
Ryan Giggs
VIP
Nezmysly. Obmedzuje to mozno nejakym sposobom (velmi jemne) trh, ale slobodu tu preboha neplette.baldorex napísal:
Nemate o tom ani sajnu. So ziadnou slobodou to nema absolutne nic spolocne.
-
Andi_Cibula
Addict
Rozviň. Buď konkrétnejší.