Strana SaS

Diskusie na politické témy...
hughito
Redeemer
Redeemer

Re: Strana Richarda Sulíka

Príspevok od používateľa hughito »

Treba si pozrieť diskusiu, Cmorej tam pôsobí dosť slabo. Napríklad stále vyčíta Jánošovi, že len kritizuje a neponúka nič vlastné. Smiešne.
beardie
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa beardie »

Janosovu iniciativu vitam, som rad, ze sa na chybu prislo este pred zavedenim, do 2020 bude dost casu implementovat zmeny (ak je to teda mozne)
hughito
Redeemer
Redeemer

No Sulíkovcom už nezostáva nič iné, len to interpretovať takto: no dobre, bola chyba, ale fajn, aspoň sa na to prišlo a my to teraz vyladíme a budeme si ho o to ešte viac priať k Vianociam. Ale je úplne absurdné, že táto strana samozvaných ekonomických expertov, roky rokúce operovala ako so svätým grálom s nejakým OB, ktorý bol úplne zlý. :lol:
beardie
Redeemer
Redeemer

co navrhujes teda miesto toho? zavrhnut celu danovo-odvodovu reformu?
je ti jasne, ze ak by sa OB podarilo spravne implementovat, tak by sa realne zvysili disponibilne prijmy drvivej vacsine ludi?
hughito
Redeemer
Redeemer

Mňa zaujíma napr. to, že v tá pôvodná verzia, ktorá sa priala pod vianočný stromček, by priniesla mnoho negatív a antisociálnych dopadov. Poukázať na to musel bloger. Ale opäť sa ukázalo, že pravicové, resp. neoliberálne strany razia takú politiku a opatrenia, ktoré bežným ľuďom ani zďaleka neprospejú.
beardie
Redeemer
Redeemer

ved sam Sulik tie negativa a antisocialne dopady vysvetlil
OB ako taky by fungoval, len by bol deficitny, na tom treba popracovat, nesuhlasis?
hughito
Redeemer
Redeemer

To je agenda SaSkárovi a keď tak ich voličov, nie moja. ;)
beardie
Redeemer
Redeemer

takze by si nechcel, aby mala drviva vacsina naroda vyssie prijmy?

btw
Záver
Na základe dostupných údajov odhadujeme, že zavedenie odvodového bonusu pri parametroch definovaných v úvode by viedlo k výpadku zdrojov v objeme jednej miliardy eur. Ak sa pozrieme na štruktúru tohto výpadku, tak viac ako tri štvrtiny výpadku (773 mil.) sú spôsobené nedostatkom zdrojov na financovanie súčasných zdravotníckych výdavkov. Zadanie predpokladá sadzbu odvodu 9 % a jeho strop vo výške 198,09 eura, čo vedie k deficitu oproti súčasnému systému, ktorý používa sadzbu 4 % + 10 % a ešte minulý rok uplatňoval strop 4290 eur (dnes je strop zrušený úplne). Na druhej strane systém odvodového bonusu zvyšuje nekonsolidovaný čistý príjem zamestnancov ako aj väčšiny živnostníkov v objeme viac ako 2 mld. eur, preto parametrickými úpravami odvodového bonusu je možné dosiahnuť jeho fiškálne neutrálne zavedenie.
hughito
Redeemer
Redeemer

Tie "väčšie príjmy" sa ukázali v plnej nahote. Nebuď smiešny, Saskári sa ukázali ako totálni diletanti.
beardie
Redeemer
Redeemer

argumentujes tu inessom, pricom ten spomina, ze pri spravnom nastaveni parametrov je mozna fiskalna neutralita

nechaj to tych diletantov prepracovat, budes mat vyssi plat, tvojej mzdy sa to nedotkne ;-)
hughito
Redeemer
Redeemer

Diletanti to roky predstavovali ako spásonosný a úžitkový projekt - pre ľudí. Ukázal sa opak. Každý, kto nie je fanatickým obhajcom SaSky a Sulíka (ako ty), si musí klepať na čelo a myslieť si svoje.

Ľudia ako ty si robíte srandu z "Ficovoličov," babiek demokratiek a pod. V čom sa líšite? Zaslepenosť a vernosť "vyvolenejL strane je rovnaká.
beardie
Redeemer
Redeemer

ukazujes ideologicku zaslepenost, nie si ochotny priznat mozne pozitiva, lebo je to navrhnute zlym taborom
presne ako SMERaci, ktori nie su ochotni schvalit zakon od opozicie, ale neskor ho nezmeneny sami navrhnu a schvalia

ja si mozne negativa uvedomujem, schvalujem opravnenu kritiku a som rad, ze problemy budu odstranene = vedecky pristup
ty sa len vymedzujes a neprijimas fakty = nabozenska viera
hughito
Redeemer
Redeemer

Už len aby som "veril" neoliberálom zo SaSky, že mi zlepšia podmienky. Navyše po týchto udalostiach. Vtip roka. :wink:
beardie
Redeemer
Redeemer

oni ich nebudu zlepsovat len tebe, ale plosne, aj SMERovolicom
hughito
Redeemer
Redeemer

Jasné. :D Si smiešny, pod. ako trápnučký ekonomický expert Riško. Ale vyžaduje to veľkú odvahu obviňovať iných z viery, po tom, čo tu predvádzaš a aká sa ukázala realita. Zato veľká česť Jánošovi, ktorý sa im pozrel na zúbok a ukázal, že kráľ je nahý.
beardie
Redeemer
Redeemer

v com som smiesny?
ze aj ja som rad za to, ze im tie chyby ukazal?
hughito
Redeemer
Redeemer

Smiešny si v tom, ako nekriticky vnímaš SaS a dianie okolo nich. Úplne iný meter by si zvolil na SMER (ak by sa prišlo na čosi podobné). To je tvoja tragédia a tragédia ľudí, nastavených mentálne a politicky rovnako ako ty. Ale tak zase chápem, opäť si neurobil nič iné, len prebal rétoriku Riška a spol. Sami si uvedomili, akí sú babráci a preto celý čas reagovali veľmi opatrne a teraz to hrajú tak, že vlastne ďakujú za tieto aktivity, lebo im to pomôže ich vianočný darček "vylepšiť." Nič iné im nezostáva. V diskusiách som zaznamenal aj kritické komentáre ľudí, ktorí SaS volili. Od teba ani náznak. Použil si slovné spojenie "náboženská viera." Akurát si ho mal aplikovať na seba.
beardie
Redeemer
Redeemer

myslim, ze na temu OB som sa vyjadril viackrat kriticky, aj k Sulikovi, mam sa vyjadrit aj k niecomu inemu?
eMPiko
Addict
Addict

Príspevok od používateľa eMPiko »

hughito, keď hovoríš o náboženskej viere, ty máš znalosti pomocou ktorých dokážeš zhodnotiť, či má pravdu SaS alebo ten bloger? Ta diskusia je čisté technická a pokiaľ do obvodového systému nevidíš, tak z nej v podstate nič nerozumieš. Aspoň v mojom prípade to tak je. To že si sa rozhodol veriť Janosovi je potom už len tvoja naboženska viera že SaS je zlá a každu kritiku si automaticky osvojuješ.

SaS predstavila ambicióznu reformu a nebojí sa o nej diskutovať na odbornej úrovni s verejnosťou. Ktorá iná strana na Slovensku diskutuje na takejto úrovni o svojich návrhoch? To že sa reforma za 10 rokov vyvíja je úplne prirodzené. 1) nikto netvrdil že ťa reforma je úplne kompletná a mozno ju rovno ako je realizovať, 2) za 10 rokov sa samozrejme zmenia spoločenské podmienky a treba reformu prispôsobiť. Žiadna reforma nemá trvalú platnosť.
hughito
Redeemer
Redeemer

Nie som odborník na túto konkrétnu oblasť, ale dokážem si spraviť záver na základe toho, že čítam jeho články, čítam reakcie a sledujem celý kontext danej problematiky.

SaS neustále "predstavuje" akési nápady a brožúrky, ktoré sa už viackrát ukázali ako čistý fail, resp. zostali len na papieri (vo veľa prípadoch našťastie). Ale aj vyznávači náboženstva meno SaS a Riško Sulík si musia uvedomiť, že hold, nie všetci sú takí. A tým pádom vidia aj ten dvojitý meter. Kritika takmer všetkého z dielne koalície/SMERu, nemôže zostať ani nitka suchá. Ak niečo "dodrbe" SaS, s čistým svedomím a skalopevným presvedčením sa preberá komplet stranícka verzia (toho času sa to nazývalo propagandou) a ešte sa čudujete, ako si to môže dovoliť niekto neakceptovať.
Napísať odpoveď