Elektricka kolobezka vs skuter

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
dunno
Star
Star

Elektricka kolobezka vs skuter

Príspevok od používateľa dunno »

Ahojte. Rozmyslam nad kupou nejakeho maleho motoroveho priblizovadla do mesta. Dost ma zaujala elektricka kolobezka od Xiaomi http://www.xiaomiphone.sk/2017/05/elekt ... -lacnejsia (nerobim reklamu)

Vedel by som si predstavit chodit na takej kolobezke do prace a potom ju v praci nabijat. Takze by som nemal v podstate takmer ziadne naklady na elektrinu navyse.

Otazne je, ci to ma vyznam, a ci nie je lepsie zaobstarat si nejaky skuter, na ktory mi staci vodicak dodavany s B-ckom. Predsa len, skutrom sa clovek dopravi aj do nejakeho blizkeho mesta/dediny a vezme aj 2 osoby a nezerie vela benzinu. No cena je vyssia.

Aky mate na to nazor ? Riesili ste niekto podobnu situaciu, pripadne vlastnite nejaku elektricku kolobezku ?
Chcel by som to hlavne na presun do prace a domov. Teraz mi trva cesta peso 20-25 minut. Usetril by som aspon nejaky cas a aj by ma to bavilo sa na niecom takom vozit.

Od skutra ma kus odradza to, ze neviem kde by som ho parkoval. Byvam v panelaku a nemam garaz. Pred panelakom neviem ako dlho by vydrzal, kym by zmnizol.
japaja
Guru wannabe
Guru wannabe

Re: Elektricka kolobezka vs skuter

Príspevok od používateľa japaja »

myslím si že kolobežka sa ti oplatí skrz mesto ale skúter má väčší potenciál , taka honda pcx 125

ak by si mal nejakú čínu napr. adamoto nemyslím si že by to zmizlo , a teda aj u nás na sídlisku parkuje pár skutrov a stále su tam :D
jojo1996
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa jojo1996 »

Skúter nemôžeš nechávať v paneláku v pivnici, "kočikárni"?
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Ak mas do pivnice schody bez rampy, tak tam tazko budes davat skuter.
baldorex
Addict
Addict

Príspevok od používateľa baldorex »

Ja mám skúter, ale v tvojej situácii by som volil tú xiaomi kolobežku...na druhej strane, každý pohyb je fajn, čo tak bicykel?

Skúter má určite výhody a aj väčší rádius, na druhej strane musíš riešiť servis, bezpečné parkovanie atď...
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

baldorex - lepsi radius? Sak kolobezku chyti do ruky a otoci na mieste :D
baldorex
Addict
Addict

Pozri si slovník, to slovo nemá len ten jeden význam...
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Skuter je bez garaze len zbytocna zataz. Navyse je mnohonasobne drahsi. Inak ma oproti kolobezke samozrejme vela vyhod.
Prevadzka vsak nie je zadarmo, musis pocitat aj servis a poistku, mne pri PCX 125 vychadzaju naklady po 4ch rokoch na 7 €/100 km. vela z toho je dane servisovanim v autorizovanom servise, ale aj tak je to viac ako das za prevadzku tej kolobezky.
dunno
Star
Star

parkovat skuter v pivnici sa neda, je to zakazane. Navyse, idu mi tam schody takze by to bolo tazke dostat dolu.

Hladal som este nejake info o tej kolobezke, a trapi ma este par zasadnych veci:

1. Mam vysku 185cm a neviem do akej vysky sa daju nastavit riaditka, teda ci mi nebudu nizko a tym padom to bude nepohodlne pre mna lebo budem musiet byt ohnuty dopredu aby som sa vedel drzat riaditok
2. Otazna je zivotnost baterie. Nasiel som viacero reklamacii, kde sa ludia stazovali, ze z nicoho nic im kolobezka nejde zapnut
3. Dalsia otazna vec je, ci to zvladne ist na elektromotor aj do kopca, pretoze z prace domov to mam do kopca, aj ked strmy je len na kratkej casti

Cize stale nie som rozhodnuty. idealne by bolo najst niekoho kto taku kolobezku vlastni, co bude asi problem.

Co sa tyka skutra, obstaravacei naklady su vyssie a tiez naklady na prevadzku. Je to ale lepsie, no skoda ze ho nemam kde parkova. Na zimu ho mam kde uskladnit, ale bojim sa kradeze, ked bude denno denne parkovany vonku na verejnom parkovisku.
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Tak potom ti ostava uz len bicykel, naklady na nakup su rovnake ako pri kolobezke a spolahlivost bude urcite vyssia. A namakas sa asi rovnako ako na elektro kolobezke.
baldorex
Addict
Addict

Do kopca vieš kolobežke predsa pomôcť.
No ale ak sa bojíš závad bez praktickej možnosti reklamácie, tak ti naozaj ostava ten bicykel.
iLoveCurry
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa iLoveCurry »

si pisal že na nej chceš jazdiť každy deň do práce a preto by som sa veľmi bál tej životnsti baterky, takým častým používanim sa to určite veľmi rýchlo opotrebuje
baldorex
Addict
Addict

To je snáď spotrebná vec nie?
Aj gumy na aute sa viac opotrebujú keď ho používaš každý deň :)
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

idealny kompromis medzi elektrokolobezkou a skutrom je elektrobicykel, nie?

v robote mame par nadsencov do kolobeziek a vsetci su z tej xiaomi uplne potentovany, ze ake je to super. treba si ale uvedomit ze je to strasne jednoucelova vec. ozaj len na chodenie z roboty do roboty. vsetci maju aj bicykle na dlhsie vylety a auta na seriozne cestovanie.

takze pokial chces nieco univerzalnejsie, tak urcite aspon ten bicykel. samozrejme kolobezka ma tu vyhodu ze ked treba tak ju jednoducho zlozis a mozes naskocit na autobus, to s bicyklom neurobis.
vsetko ma svoje vyhody a nevyhody, idealne je mat aj bicykel aj skuter aj kolobezku :)
baldorex
Addict
Addict

Na tých pár km je elektrobicykel zase drahá sranda nie?

Nepoviem ak by aktívne makal a chcel na tom chodiť ďalej, tak samozrejme ok...to už by mohol byť v hre opäť aj skúter...ale keď sa držíme pôvodneho účelu, bude tá kolobežka optimálna voľba.
wladas
Redeemer
Redeemer

eletrobike ale stoji ako ten skuter, ak nie viac
baldorex
Addict
Addict

No veď áno. Ale niekto si kúpi skúter lebo sa chce voziť.
Druhý si kúpi elektrobike, lebo sa chce voziť a aj makať na kondičke.

Keďže skúter nemá kam dať a elektrobicykel je imho zbytočná investícia keď ho nevyužije, tak mi ostáva na tých pár km čo ma do roboty - obyčajný bicykel alebo tá kolobežka.
Kolobežka má okrem iného výhodu v tom, že keď pôjde domov a bude pršať, tak ju zoberie pod pazuchu a pôjde MHD, ale ju hodí do kufra taxi.
wladas
Redeemer
Redeemer

Aj s bikom sa da ist do MHD
dunno
Star
Star

Bicykel aj auto mam. Autom chodit do prace kazdy den je ale zbytocne nakladne a casto sa stava, ze 10 minut hladam miesto na parkovanie. Takze autom uz chodim do prace len ked velmi silno prsi.
Bicykel som zatial vyuzival len na dlhsie trasy ako volnocasovu aktivity. Kolobezku som chcel prave kvoli tej skladnosti. Bicykel musim ist zakazdym vybrat dolu z pivnice a kebyze pojdem rano do prace a poobede ked chcem ist domov bude prsat, tak je to trosku problematickejsie.

Ale tak zatial asi skusim ten bicylel pouzit aj do prace. Je pravda, ze ktovie ako dlho by vydrzala ta baterka v kolobezke keby som ku nabijal kazdy den. A ci by nebol problem potom zohnat nahradnu baterku.
baldorex
Addict
Addict

Ukáž mi ako dostaneš ráno o 8 s bikom do autobusu. Rád si niečo také pozriem :).

Prečo by si to mal nabíjať každý deň? Bude stačiť obdeň a podľa popisu sú tam kvalitné batérie.

Na tvojom mieste by som ale ostal pri tom biku
Napísať odpoveď