Pravicové strany na Slovensku

Diskusie na politické témy...
Solo_Kamen
King
King
Používateľov profilový obrázok

Pravicové strany na Slovensku

Príspevok od používateľa Solo_Kamen »

Ahojte, mám problém.

Aby bolo jasné, o čom vlastne točím, tak tu je definícia pravicovej strany https://sk.wikipedia.org/wiki/Pravica_(politika)

Potreboval by som sa dozvedieť o nejakých pravicových politických stranách alebo hnutiach, ktoré by mi stáli za to aby som im dal hlas v parlamentných alebo iných voľbách. Keďže všetky strany v NRSR stále vymýšlajú ako od občanov vyberú dalšie peniaze, ktoré po tom prerozdelia, tak som sa rozhodol poobzerať sa po mimoparlamentnej scéne. SDKÚ po ich velkom množstve kaúz neberiem v úvahu.

Zatial som našiel toto
http://www.sanca.sk/
http://www.sk-ok.sk/

Ak by ste vedeli o nejakej špine, ktorá sa na tieto subjekty dá vytiahnuť, bol by som velmi vďačný. :plus: Tiež by bolo super, keby ma niekto nasmeroval k nejakej strane o ktorej neviem :plus: :plus:

Prípadný úspech týchto strán vo volbách neriešim. Kotlebovci mali tiež večne v prieskumoch okolo 1-2% a vieme, ako to dopadlo.

Čo by som špecificky od takejto strany chcel je to, aby nebola nábožensky orientovaná a aby sa usilovala o čo najväčšie zoštihlenie štátnej správy a čo najmenšie prerozdelovanie peňazí.
Taktiež mi sem nechodte z návrhmi na strany SaS, LSNS, Sme Rodina a OĽaNO(ak to naozaj chcete riešit, tak to citujte do inej témy). Viem, som velmi náročný a neviem, či vôbec existuje niečo, čo by uspokojilo túto moju, na miestne pomery extravagantnú požiadavku.

Ďakujem za reakcie.
beardie
Redeemer
Redeemer

Re: Pravicové strany na Slovensku

Príspevok od používateľa beardie »

SKOK vznikol ako odstiepenecka frakcia SaSky, pravdepodobne stedro dotovana SMERom alebo inym oligarchistickym odpadom za ucelom znizenia preferencii SaSky
Sanca bola truc-strana sefky radia Expres po tom, co bola odidena z SDKU
dragon883
Expert
Expert

Príspevok od používateľa dragon883 »

Ak mam pravdu povedat, tak nielen u nas, ale ani nikde uz vo svete co sa tak pozeram nieje v sucasnosti klasicka pravicova strana, aku mas vysnivanu podla definicie. Vsetky strany, ktore sa teraz pokladaju za pravicu su max. stredove, kedze je trend, ze sa politicke spektrum posuva do lava. Navyse sa v sucasnosti uz poklada delenie na pravicu/lavicu za zastarane, po novom sa tlacio delenie progresivne/konzervativne. Do buducnosti sa vsak zrejme klasicka pravicova politika vobec zacne vytracat, kedze prichadza era tzv. vseobecneho zakladneho prijmu,(uz buduci rok sa spusta napr. pilotny projekt vo Finsku) a tu je potreba rozsiahlu statnu spravu, ktora bude zaistovat prerozdelovanie penazi. Presny opak toho co by chcel. :-) Ale pokial ostaneme v slovenskych vodach, tak ako uz naznacil Beardy, ani tieto kvazy novodobe pravicove strany niesu vyhra, kedze su zrejme povacsinou prepojene so starymi strukturami a ich agenda a program su nie celkom jasne a vyhranene...
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Solo_Kamen no fakt je, že najbližšie k tvojim preferenciám je SaSka, hentie dve spomenuté strany už boli okomentované a ja pochybujem, že vôbec ešte budú kandidovať.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

Hlavne ide o to aby to bola velka strana inac je to zahodeny hlas a takato strana je aktualne iba Sas.
Solo_Kamen
King
King

Pravicový v SaSke je teraz možno tak Sulík, ale pokial by založil novú stranu, tak by mal môj hlas :) . Stratili môj hlas tým, že slovenský národ sú pre nich ťuťmáci a hlavne tým, že trávia čas v parlamente akurát tak vykrikovaním slov ako fašista, extrémista a nácek a chceli by zákony na obmedzovanie slobody prejavu. Aké pravicové a liberálne :roll: .
A je mi jedno, že je to zahodený hlas, v budúcich volbách si nad tým umyjem ruky a hotovo. :psssst:

Takže zatial sa pozriem, či sú nejaké reálne dôkazy alebo aspoň indície na prepojenie Miškova z miestnou oligarchiou a budem sledovať, čo ponúka trucpodnik zo Šance.
hughito
Redeemer
Redeemer

Nové strany ako NAJ (http://www.teraz.sk/slovensko/na-sloven ... lanok.html) a Progresívne Slovensko, takisto nebudú tvoja voľba. Ešte sa dá aj nevoliť. :)
gogo956
Redeemer
Redeemer

male strany su o nicom, iba oberaju o hlasy velke strany ktore tak prichadzaju o moznost nieco realne aj zmenit. Umierneny praviciar racionalnejsiu volbu ako Sulika iba tazko najde.
Solo_Kamen
King
King

SaS je pre mna stále jednou z možností... ale pokial tam bude Poliačik, Osuský a podobné existencie a ukáže sa, že stále nič lepšie nie je, tak na protest pôjdem voliť v gumových čižmách, rukaviciach a plynovej maske. :smt017 Jedinou mojou nádejou je, že všetci budú ešte nejaké 4 roky naháňať hlasy ku Kotlebovi a potom sa konečne uvedomia. Dalšia možnosť je Sme rodina ale to by museli prísť s nejakým naozaj dobrým ekonomickým programom. A na to si myslím, zatial nemajú.
beardie
Redeemer
Redeemer

neboj ty nic, do roka budu volby, len chcu, aby sa T(r)oska dostala do povedomia
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Toska? Okrem zakozenia a tlacovky co Rybnicek nezvladol, tak som o nich uz ani nepocul.
beardie
Redeemer
Redeemer

nechaj ho vianocovat :)
Solo_Kamen
King
King

beardie napísal:neboj ty nic, do roka budu volby, len chcu, aby sa T(r)oska dostala do povedomia

No veď práve preto som s touto témou prišiel teraz :D Nechcem konšpirovať ale tá možnosť predčasných volieb sa mi zdá byť reálna
butthead
Darca
Darca

Príspevok od používateľa butthead »

gogo956 napísal:male strany su o nicom, iba oberaju o hlasy velke strany ktore tak prichadzaju o moznost nieco realne aj zmenit. Umierneny praviciar racionalnejsiu volbu ako Sulika iba tazko najde.
Co je mala strana ?

... podfinancovana sponzormi (cize malo medializovana), malo popularna (cize malo financovana), malo financovana (cize malo medializovana), malo "peknych tvari" (cize malo financovana, malo popularna, malo medializovana) a takto mozem uzatvorit kruh, toto je zivna poda pre popularizaciu extremizmu = duplom podme nevolit, lebo problem vyriesime = jednoducho problem :) = podme sa bavit, ktory system, ktory rezim, ktora politicka strana je "nalepsia" :)

Zajtra idem na chatu sa totalne opit, totalne zabavit, zalyzovat, totalne odviazat, blizi sa rok 2017- tak hura sa zabavat/zabudnut na problemy a nasledne sexovat, rodit, pracovat, ponadavat si na politikov a dokolecka dokola :) :smt006 //end sharkazm
-AA-
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa -AA- »

Inak ľavicový podnikateľ z "Progresívneho Slovenska", Ivan Štefunko, v minulosti potvrdil čo som tu už viackrát hovoril,

"Ľavičiari vždy obhajovali proletariát, keď bol svet čiernobiely - keď ľudia žili z práce niekoho iného, alebo zo svojej vlastnej. V 21. storočí existujú desiatky proletariátov, z ktorých každý má iné záujmy. Podľa mňa proletariát 21. storočia sú rôzne väčšie či menšie utláčané menšiny, ktoré sú spoločensky znevýhodnené. Odpoveď pre ľavicu, ktorá by chcela mať dlhodobý a trvalo udržateľný program, by mala byť integrácia týchto novodobých proletariátov do spoločnosti."
hughito
Redeemer
Redeemer

Matovičova strana ako schránková firma. Celkom fajn biznis.

https://www.aktuality.sk/clanok/504259/ ... ionmi-eur/

Žiadna sláva to nie je ani so Sulíkovcami.

https://www.aktuality.sk/clanok/502917/ ... o-sulikom/
gogo956
Redeemer
Redeemer

Podstatne je kolko ludi Sas volilo nie kolko ma clenov.
hughito
Redeemer
Redeemer

Podstatné to nie, keď strany fungujú ako firmy a presadzujú záujmy úzkych vrstiev spoločnosti, to máš pravdu. Na druhú stranu treba objektívne uznať aj to, že taký SMER nezachránia ani tie tisícky členov, detto SNS.

Ak má však byť nejaké hnutie politické autentické, svedčia tomu aj isté čísla.
beardie
Redeemer
Redeemer

ako definujes autenticnost?
gogo956
Redeemer
Redeemer

Ide o to komu sa podari zostavit vladu, vsetko ostatne je vedlajsie. Sas je silna strana a to samozrejme sa radikalnej lavici nepaci..
Napísať odpoveď