Čaute,
kupil som si D8 kameru, model Sony CCD TRV-740E, ktorý je spätne kompatibilný s Hi8 páskami, ktorých som zatiaľ digitalizoval zhruba 35 zo svojej zbierky, ale mám jeden problém - väčšina pások bežala bez problémov, od začiatku do konca, bez artefaktov, ale u niektorých pások po rôznom čase prehrávania (po 3 ale aj 10 minútach) začne v obraze mierne "sneženie", najprv jeden-dva biele body, čo sa postupne zhoršuje, až je zašumený celý obraz a následne vypadne - blue screen, čiže sa tvári, ako keby páska bola prázdna. Lenže cez REW alebo FF sa dá obraz vidieť, ale hneď ako prejde na PLAY tak zase blue screen. Snažil som sa problém riešiť aspoň čiastočne tak, že som prerušil digitalizáciu, dal STOP na kamere, pretočil video dajme tomu o minútu dozadu a pustil opäť, s tým, že to neskôr zostrihám, ale niektoré pásky začnú blbnúť zase, dajme tomu po 3 minútach, čo takéto riešenie vylučuje. Na internete som našiel viacero zdôvodnení - od zašpinenej hlavy až po chybné nahrávanie na pôvodnej kamere. Riešení bolo takisto viacej od trasenia s kamerou, použitia čistiacej pásky alebo servis. Kamera inak nahráva a prehráva vlastné paśky bez akéhokoľvek problému, takže predpokladám že problém bude v páskach.
Kameru som kúpil hlavne kvôli tomu, aby som to nemusel dávať robiť v štúdiu, keďže celková suma za prevod všetkého materiálu by bola dosť na kúpenie 3 a možno aj 4 kamier. Lenže vidím, že asi sa tomu pri týchto problémových páskach nevyhnem.
Čo si myslíte vy ?
Ďakujem