Strana SaS

Diskusie na politické témy...
Solo_Kamen
King
King
Používateľov profilový obrázok

Re: Strana Richarda Sulíka

Príspevok od používateľa Solo_Kamen »

Otázka trochu bokom, ak pracujem ale zároveň mám investované nejaké peniaze(zatial to percentuálne velmi slušne vynáša) tak to znamená, že som zároveň vykorisťovateľ a tiež som vykorisťovaný?

dalšia vec: Predstav si teraz modelovú situáciu. Ako takého lenivého sebca akým ja som donútiš založiť podnik, ktorý nevykorisťuje svojich zamestnancov?

EDIT: inak už sme VELMI DALEKO od pôvodnej témy. Radšej cituj tento príspevok do témy o kapitalizme.
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Solo_Kamen napísal:Otázka trochu bokom, ak pracujem ale zároveň mám investované nejaké peniaze(zatial to percentuálne velmi slušne vynáša) tak to znamená, že som zároveň vykorisťovateľ a tiež som vykorisťovaný?

dalšia vec: Predstav si teraz modelovú situáciu. Ako takého lenivého sebca akým ja som donútiš založiť podnik, ktorý nevykorisťuje svojich zamestnancov?

EDIT: inak už sme VELMI DALEKO od pôvodnej témy. Radšej cituj tento príspevok do témy o kapitalizme.
Neviem kde, v akej oblasti máš investované.

To nejde o to, že si lenivý sebec. Aj nelenivý nesebec musí vykorisťovať zamestnancov, lebo tak funguje kapitalizmus. Vyplýva to z jeho samotnej podstaty, nie je to vec nejakého rozhodovania ani hra na dobrého a zlého kapitalistu. V tejto rovine to nie je morálny problém.
eMPiko
Addict
Addict

Príspevok od používateľa eMPiko »

Dalsie zaujimave blogy tykajuce sa OB:

1) Porovnanie prijmu slabo zarabajucich ludi v sucasnom systeme a v OB. Podla prepoctov si celkom polepsia a je to zaujimavy bod hlavne do diskusie o tom, ze OB je udajne sity na mieru bohatym.
https://dennikn.sk/blog/odvodovy-bonus- ... i-vyrazne/

2) Prepocet dopadov OB na dochodkovy system. Tu autor predpoveda dochodkovu katastrofu, Cmorej slubil najblizsie tyzdne odpoved s ich prepoctami.
https://dennikn.sk/blog/odvodovy-bonus- ... u-vypocty/
hughito
Redeemer
Redeemer

Do OB sa znova pustil aj Kuruc a Cmorejovej jediný argument je, že Kuruca si netreba všímať, je to bývalý člen strany a bla bla. Veľmi silný argument.

https://kuruc.blog.sme.sk/c/459712/suli ... hnuty.html

Kuruc si z neho robí srandu kvôli min. mzde:

Podľa experta SaS na odvodový bonus Petra Cmoreja neruší odvodový bonus minimálnu mzdu. Napriek tomu, že to vyplýva z viacerých pasáží v knihe. Iný odborník na odvodový bonus - Jozef Mihál, ktorý ale je spoluautorom Odvodového bonusu a skutočným expertom na túto problematiku vo svojom blogu explicitne napísal: "Zruší sa minimálna mzda."
Čo myslíte, ktorý expert má pravdu?

http://blogy.hnonline.sk/jozef-mihal/od ... ripomienky
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa javatar »

Ako je to vlastne teraz s tou podporou?
Povedzme ze mam podporu 100€ a zamestnam sa za 200€. Doteraz som bol v tom, ze kedze uz prijem mam tak o prvych 100€ prichadzam, vie mi niekto fudnovanejsi povedat ako to je?
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

javatar - v tomto clanku mas jednoduche realne priklady.
eMPiko napísal:1) Porovnanie prijmu slabo zarabajucich ludi v sucasnom systeme a v OB. Podla prepoctov si celkom polepsia a je to zaujimavy bod hlavne do diskusie o tom, ze OB je udajne sity na mieru bohatym.
eMPiko
Addict
Addict

hughito napísal:Do OB sa znova pustil aj Kuruc a Cmorejovej jediný argument je, že Kuruca si netreba všímať, je to bývalý člen strany a bla bla. Veľmi silný argument.

https://kuruc.blog.sme.sk/c/459712/suli ... hnuty.html
Presne na toto reaguje ten Sulikov blog v mojom predchadzajucom poste. Ukazuje najma to, ze sucasny system je horsi, ako to, co sa navrhuje v OB.

//autoeditácia príspevku (18 Júl 2017, 15:42)
hughito napísal: Kuruc si z neho robí srandu kvôli min. mzde:

Podľa experta SaS na odvodový bonus Petra Cmoreja neruší odvodový bonus minimálnu mzdu. Napriek tomu, že to vyplýva z viacerých pasáží v knihe. Iný odborník na odvodový bonus - Jozef Mihál, ktorý ale je spoluautorom Odvodového bonusu a skutočným expertom na túto problematiku vo svojom blogu explicitne napísal: "Zruší sa minimálna mzda."
Čo myslíte, ktorý expert má pravdu?
Mimochodom Kuruc aj napriek tomu ze ich sluboval, nebol schopny v diskusii dodat pasaze z knizky OBIII, ktore by potvrdzovali jeho vyrok, ze sa v nej pise o zruseni minimalnej mzdy :smt006
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa javatar »

wladas - dik, existuje niekde verzia vo forme vzorcov?
ak je zakladna premisa OB, ze ak pracujem za lubovolnu sumu tak budem mat vyssi prijem ako ked nepracujem tak vazne nechapem s cim maju ludia problemy

//autoeditácia príspevku (18 Júl 2017, 15:55)
k zruseniu minimalnej mzdy - pokial spravne chapem OB ju nerusi - len sposobuje, ze bude prakticky bezpredmetna
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

javatar napísal:Ako je to vlastne teraz s tou podporou?
Povedzme ze mam podporu 100€ a zamestnam sa za 200€. Doteraz som bol v tom, ze kedze uz prijem mam tak o prvych 100€ prichadzam, vie mi niekto fudnovanejsi povedat ako to je?

v cistom ti zostane nieco cez polovicu z dodatocnej prace, viz Sulikove cisla
hughito
Redeemer
Redeemer

Píše sa tam: Navrhovaný systém OB mení zmysel kategórie „minimálna mzda.“ Kúsok vyššie je aj to o tej "bezpredmetnosti." Ako si to má človek vyložiť v kontexte strany ako SaS, ktorá sa netají tým, že inštitút minimálnej mzdy považuje za zlo?

//autoeditácia príspevku (18 Júl 2017, 19:14)
Píše sa tam: Navrhovaný systém OB mení zmysel kategórie „minimálna mzda.“ Kúsok vyššie je aj to o tej "bezpredmetnosti." Ako si to má človek vyložiť v kontexte strany ako SaS, ktorá sa netají tým, že inštitút minimálnej mzdy považuje za zlo?
eMPiko
Addict
Addict

Vsak to mas napisane v tom blogu od Mihala. "Ak doteraz minimálna mzda plnila určitý sociálny faktor garancie ako tak slušného čistého príjmu, po zavedení Odvodového bonusu bude tým garantom štátna sociálna dávka, ktorú bude vyplácať štát." Minimalnu mzdu vsak nie je potrebne automaticky zrusit, aj ked je to logickym vyustenim OB a ak by bol OB zavedeny tak zrejme zrusena casom bude.
kladiemotazky
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa kladiemotazky »

Kto vie kolko gumiprasku si davaju predtym nez Galko Kakalko a Risko Pisko zacnu posielat kazdeho do basy. :lol:

Prosim Vas, prestanme uz s tou SaS maniou. Nie len ze su to babraci, ale este ani sami sa nevedia identifikovat ze co su, nech mozu skakat od jedneho stanu k druhemu! Od liberalom ku xenofobom, od proeuropanov k euroskeptikom, od globalistov k nacionalistom.. A ze Bugar je prezliekac kabatov? Prosim Vas.... :roll:
TK1991
Star
Star

Príspevok od používateľa TK1991 »

@kladiemotazky: ponúkni alternatívu
butthead
Darca
Darca

Príspevok od používateľa butthead »

kladiemotazky - SAS sa prezentuje ako slobodna strana, cize roznorodost nazorov v strane je u nich vitana a nema z toho nikto postih, ale samozrejme v skutocnosti to realitu nemusi odrazat, kedze pri koryte este poriadne neboli.
Andi_Cibula
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Andi_Cibula »

Aj libertariáni o sebe tvrdia, že najvačším nepriateľom libertariána je druhý libertarián.
skjerp-deg
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa skjerp-deg »

Radšej rôznorodosť názorov a ich vzájomná vnútrostranová kritika ako diktát Führerov v SMER či SNS.
butthead
Darca
Darca

Na druhej strane ma to nevyhodu, u mnohych ludoch to moze vzbudzovat nestabilitu a nedoveru.
skjerp-deg
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa skjerp-deg »

Nemyslím si že je tam nejaká veľká nestabilita názorov. Iste, človek raz za čas zmení názor, ale nebude to tak časté u ľudí, ktorých názory boli vystavované kritike niekoľko rokov. Najideálnejšie v tom prípade je, samozrejme, prekrúžkovávať ľudí s mojou dôverou hore.

Veľa ľudí sa zvykne sťažovať, že veľká diverzita je zlá, nič sa neurobí, bla bla bla, ale vôbec to nie je tak. Práveže keď koalícia nemá nadpolovičnú väčšinu, musí spolupracovať aj s opozíciou, ktorá im odklepne nejaké zákony za to, že koalícia ich podporí v nejakých ich návrhoch. Napr. z tých najfungujúcejších demokracií majú bežne v parlamente 8-9 strán, také Dánsko má až 12 + nezávislých, Holandsko až 13
butthead
Darca
Darca

To zial niektorym ludom nevysvetlis, ani keby sa na hlavu postavis.
kladiemotazky
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa kladiemotazky »

butthead napísal:kladiemotazky - SAS sa prezentuje ako slobodna strana, cize roznorodost nazorov v strane je u nich vitana a nema z toho nikto postih, ale samozrejme v skutocnosti to realitu nemusi odrazat, kedze pri koryte este poriadne neboli.

ahaha, ty si v rovnakej pozicii ako ja pocas parlamentnych volieb. Volil som ich s tymto nazorom, ale na tom nie je nic pravdy. Vnutrostranicka demokracia v SaS neexistuje. Pluralita nazorov neexistuje. Ak sa niekto snazi kandidovat v demokratickych volbach na miesto predsedu strany, tak to Sulik oznazi za problem (Mihal)!! :shock: Demokraticke vnutrostranicke volby oznaci za problem.. Ak niekto prejavi iny nazor na utececku krizu ako on, tak ho skritizuje a odvola z jeho funkcie v strane aj ked robil skvelu pracu (Poliacik).

Toto fakt nie su blaboly politickych komentatorov snaziacich sa o dobry titulok, toto su veci, ktore si vsima liberalnejsia cast SaSky a ktore si vsimaju intelektuali podporujuci SaSku, vratane mna.

V SaSke vladne uplna autokracia Richarda Sulika. Som presvedceny, ze SaSka by uz dnes neexistovala, nakolko liberalna polovica SaSky bola pripravena na odchod. Na cas ich zastavilo menovanie Poliacika na post podpredsedu strany (co Sulik urobil presne preto, aby aspon do dalsich volieb upokojil liberalnu cast SaSky), ale ak sa nieco nezmeni, najlepsie vedenie strany, tak pride nova vnutrostranicka kriza a SaSka na cele s tym balonikom ju uz nevydrzi.

----

A k tej lepsej alternative.. Do dalsich volieb pridu nove strany. Strany, ktore budu mat snad ideologiu ujasnenu a strany, v ktorych budu plne respektovane nazorova pluralita a hodnoty liberalnej demokracie. A je zrejme, ze tieto strany budu do velkej miery spolupracovat, mozno to vyusti az do spolocnej kandidatky, kedze tieto strany su postavene na rovnakych hodnotach a cieloch (liberalna demokracia, europanizmus, progresivizmus, centrizmus). Som si isty, ze uz viete o akych stranach hovorim. Ak sa spoja, tak maju sancu na vladu a ja im velmi drzim prsty..

Ved pozrime sa na vyvoj v inych europskych krajinach, napriklad vo Francuzsku. Dlho sa tam natahovali rozne strany z roznych spektrier. Potom prisli strany, ktore dokazali zjednotit nadanych ludi z lavicoveho aj pravicoveho spektra pod ideou europanizmu, progresivizmu, liberalizmu, centrizmu a dokazali uplne zmiatnut vsetko ostatne vo volbach. Takyto vyvoj ocakavam aj na Slovensku, ak vsetko pojde tak ako ma.
Napísať odpoveď