Spoiler
Podľa mňa tam bolo niekoľko ľudí s oveľa väčším dôvodom na samovraždu (sorry za slová, lebo asi nič nie je podľa mňa dôvod na samovraždu, ale...), napríklad Justin, jediný "kamarát" na ktorého sa mohol (hlavne finančne) spoľahnúť, lebo bol vďaka rodičom v sračkách, mu znásilnil frajerku a nezabránil tomu, ktorá ho kvôli tomu nenávidela a už nikdy ho nechcela vidieť, a jeho vlastná mater sa len pozerala, keď jej nabíjač držal jej syna za krk, a aj tak išla radšej za frajerom, ako za synom - 10x väčší dôvod na žiletky ako celých 13 kaziet od Hanny.
A k tomu koncu, ja som to pochopil tak, že ten psychoš Tyler zastrelil Alex-a, aby to vyzeralo ako samovražda, preto na konci zložil jeho fotku z toho špagátu - a zrejme má v pláne eliminovať všetkých - a o tom zrejme bude tá druhá séria. Prečo ale pred právnikmi priznal tie kazety? Či sa chce zabiť aj sám?
Každopádne až do konca som dúfal, že tá Hannah nejakým spôsobom žije, a všetko bude OK a budú šťastní.
Prekvapilo ma, že niekto písal, že v knihe prežila - takže ako to v knihe dopadlo?