tu slobodu mali ked podpisovali zmluvu, nikto ich do podpisu nenutil.test napísal:A co sloboda pre zamestnancov, aby mohli mat volno a nemuseli chodit do roboty vikend, sviatky a tak podobne, na to sa uz nikto nepozrie?
zakaz otvorenia obchodov pocas sviatkov
Re: zakaz otvorenia obchodov pocas sviatkov
Presne tak.
Ešte že čašníci majú rozum. Tí keby si povedali že víkendy nerobíme, tak všetci komunisti na víkendovom výlete utriete suchú hubu, z domu šnicel medzi chleba a ideš
Ešte že čašníci majú rozum. Tí keby si povedali že víkendy nerobíme, tak všetci komunisti na víkendovom výlete utriete suchú hubu, z domu šnicel medzi chleba a ideš
Rovnako ani vás nik nenútil k podpisu zmluv v zamestnaní kde nemôžete cez týždeň nakúpiť a tak potom okupujete nákupné centrá počas víkendov....
A co je na snicli v chlebe s uhorkou tak zle, alebo omastenom chlebe s cibuľou?
A co je na snicli v chlebe s uhorkou tak zle, alebo omastenom chlebe s cibuľou?
-
guess.whoo
Redeemer
- Kontaktovať používateľa:
podla tvojej stupidnej logiky by sa potom nemalo pracovat ani cez tyzden ani cez vikend, ze?
na snicli a mastenom chlebe nie je nic zle pokial si tuto svacinku spravis doma a nerozbalis si ju na vylete na namesti
na snicli a mastenom chlebe nie je nic zle pokial si tuto svacinku spravis doma a nerozbalis si ju na vylete na namesti
Alebo v kupé vo vlaku ako najväčší sedlák 
-
Andi_Cibula
Addict
Dostal si ma !farnell napísal:Rovnako ani vás nik nenútil k podpisu zmluv v zamestnaní kde nemôžete cez týždeň nakúpiť a tak potom okupujete nákupné centrá počas víkendov....
Akurát s tými úradmi to treba doriešiť. Nariadiť im rozšírené otváracie hodiny cez sviatky. Taktiež bez irónie.
Nič. Zábavné je len to, že veľa zjapačov o zákaze kšeftu cez sviatok sami chodia kšeftovať a žrať do rešt. zariadení. Aj keď už napr. ráno boli v kostole.farnell napísal:A co je na snicli v chlebe s uhorkou tak zle, alebo omastenom chlebe s cibuľou?
Presne bez hanby na námestí. Demokrati sú odchovani na hranolkach s kečupom.
Ja sa za ten chleba s sniclom nehanbím. To len "pani" tak potrebujú s obsluhou.
Ja sa za ten chleba s sniclom nehanbím. To len "pani" tak potrebujú s obsluhou.
-
guess.whoo
Redeemer
no nic, vidno, ze si sa zasekol niekde v 90tych. dalsia diskusia je zbytocna
Ja som sa nezasekol. To iba vy neviete prežiť zatvorené obchody počas sviatkov.
Nemci či Rakusania sa zasekli potom kde?
Vy "europania".
Nemci či Rakusania sa zasekli potom kde?
Vy "europania".
-
Andi_Cibula
Addict
Ale mňa to naozaj inšpirovalo. Dvaja moji kamoši pracujú ako doktori so službami. Obidvaja (nepoznajú sa) si berú schválne služby cez víkendy a sviatky, z dovodov, ktorými som motivovaný aj ja - lepšie vybavovačky a nákupy cez týždeň a jeden z nich si pochvaľuje ľahšiu a plynulejšiu jazdu do/z zamestnania cez víkend.
-
guess.whoo
Redeemer
ja to prezit dokazem a nemam s tym vobec ziadny problem, len by malo byt na rozhodnuti zamestnancov a zamestnavatelov ci budu mat otvorene alebo nie a nie rozhodnutim vlady
Možno malo a nebolo. Ja osobne v tomto problém nevidím. Ak teda tu o tom rozhodla vláda ako to bolo potom inde?
Mali referendum či robili prieskum na "dopad" na trh či notorickych "nakupovacov".
Mali referendum či robili prieskum na "dopad" na trh či notorickych "nakupovacov".
-
Ryan Giggs
VIP
Ocividne si v zivote nevidel Ustavu SR, ani ziadny medzinarodny dokument o ludskych pravach a slobodach. Takze ano, je to strata casu kedze nemas ani len elementarne pravne povedomie a vyjadrujes sa k niecomu o com nielenze nemas ani sajnu, ale nie si schopny si o tom ani nic precitat. O logike nehovoriac. Len tu zo seba robis idiota.baldorex napísal:
Ja posledný príspevok k tebe..... Si strata času
Tak schvalne, v ktorom slovenskom ci medzinarodnom dokumente ci zakone najdem garanciu nonstop otvorenych obchodov, ktora mi zarucuje "slobodu" ist do obchodu kedy sa mi zachce? Ci "slobodu" podnikatela mat otvorene kedy chce? Alebo "slobodu" pracovat u zamestnavatela kedy chces? Mozes mi to odcitovat? Prosim, prosim...
O tom ze pracovny cas ti urcuje zamestnavatel si uz pocul? On ti neobmedzuje "slobodu" ked chces robit v noci a mas len ranne smeny, lebo v noci sa v tej firme nerobi? Vtedy spravis co? Das podnet na Ustavny sud alebo zalobu do Strasburgu ci rovno Haagu, ze si obmedzeny na slobode? Si sa uz nacisto zblaznil?
Ktory zakon ti nieco nezakazuje, neprikazuje, neuklada povinnost alebo v niecom neobmedzuje? Mozes prosim, prosim odcitovat nejaky?
Rozumies ty vobec pojmu zakon?
Takisto zamestnanci, ktori chcu pracovat vo sviatky mozu slobodne zmenit zamestnanie aby v tie sviatky pracovat mohli. To je presne rovnaky argument.aacid napísal: tu slobodu mali ked podpisovali zmluvu, nikto ich do podpisu nenutil.
Tie logické kotrmelce čo dávaš, nemôžem z teba 
Ryan
To je tak. Dáš ľuďom slobodu a hneď si myslia ,že môžu 3,14covat do všetkého, pretože ich obmedzili na "slobode"
To je tak. Dáš ľuďom slobodu a hneď si myslia ,že môžu 3,14covat do všetkého, pretože ich obmedzili na "slobode"
je to posun k horsiemu, nie k lepsiemuRyan Giggs napísal:Takisto zamestnanci, ktori chcu pracovat vo sviatky mozu slobodne zmenit zamestnanie aby v tie sviatky pracovat mohli. To je presne rovnaky argument.
Ma vobec zamestnanec v praci moznost odmient pracovat v predajni nakupneho centra pocas vikendu? Podla mna nema a preto dosiel taky krok zo strany vlady.
odmietne to neprijatim takej pozicie
To je moznost? Vsak to je o tom, ze ci nastupi do tej prace alebo nenastupi (alebo da vypoved). Cize da sa povedat, ze nemas moznost odmietnut, ze v nedelu nejdes do predajne.
nie, ale ratas s tym od zaciatkuheker napísal:To je moznost? Vsak to je o tom, ze ci nastupi do tej prace alebo nenastupi (alebo da vypoved). Cize da sa povedat, ze nemas moznost odmietnut, ze v nedelu nejdes do predajne.
vdaka tomu zakonu bola odobrata moznost 1 benefitu
farnell:
ale stale existovala moznost privyrobit si, ta zanikla, pre vsetkych, aj pre tych, ktori to chcu, aj pre tych, ktori nieA ako mi dcéra povedala,že práve vedúci su tí prví ktorí cez víkend či sviatok robiť nebudú a nazenu tam matku s dieťaťom.
Že má otca je fajn. Ale prečo by aj ona nemohla s dieťaťom byť doma?
Lebo mohla zmeniť zamestnanie ?
To je tak trápne debilný argument až ma z toho v zadku stipe.