zakaz otvorenia obchodov pocas sviatkov
Re: zakaz otvorenia obchodov pocas sviatkov
Moznost akeho benefitu? Ze ti vysla smena, tym padom nemas priplatok, toto je ten benefit?
Čašník má takú možnosť?heker napísal:Ma vobec zamestnanec v praci moznost odmient pracovat v predajni nakupneho centra pocas vikendu? Podla mna nema a preto dosiel taky krok zo strany vlady.
Pracovnú dobu akceptoval podpisom pracovnej zmluvy.
Obmedzí vláda aj reštaurácie?
mozes sa vymenit s kolegom, ktory chce byt s rodinou a ty chces zarobitheker napísal:Moznost akeho benefitu? Ze ti vysla smena, tym padom nemas priplatok, toto je ten benefit?
aktualny navrh upiera sa moznost volby, SaSankarsky protinavrh by mal vacsi prinos
Mam k tomuto neutralny nazor ale akonahle je predavacka na zmeny tak za sviatok nema zaplatene navyse. Cize ziadne blokovanie privirobenia sa nekona.
su aj ine zamestnania
baldorex - Toto je tema o zatvorenych obchodoch, nie restauraciach. To iste sa da napisat o lekaroch, bezinkach, letiskach, hasicoch a co ja viem co dalsie.
beardie - Mas zaujimavy protiargument - ine zamestnanie. To je vlastne taky protiargument, ako by som na tvoju kritiku politiky napisal, ze sa mas odstahovat. Alebo na pumpe ti natankuju diesel do benzinu ci opacne a obsluha stanice ti povie - vsak si kup auto s motorom ako som ti natankoval. Alebo ides v piatok vecer na pohotovost a tam ti lekar povie - ja ta nevezmem, pockaj si do pondelka a chod k svojmu lekarovi. Alebo na zeleznicnej stanici si kupujes v Trenicne listok do Bratislavy a predavac ti preda listok do Mikulasa so slovami, ze ved sa prevezies a mozes sa ist pozriet do Mikulasa.
beardie - Mas zaujimavy protiargument - ine zamestnanie. To je vlastne taky protiargument, ako by som na tvoju kritiku politiky napisal, ze sa mas odstahovat. Alebo na pumpe ti natankuju diesel do benzinu ci opacne a obsluha stanice ti povie - vsak si kup auto s motorom ako som ti natankoval. Alebo ides v piatok vecer na pohotovost a tam ti lekar povie - ja ta nevezmem, pockaj si do pondelka a chod k svojmu lekarovi. Alebo na zeleznicnej stanici si kupujes v Trenicne listok do Bratislavy a predavac ti preda listok do Mikulasa so slovami, ze ved sa prevezies a mozes sa ist pozriet do Mikulasa.
to je neporovnatelne, ked nastupujes do prace, tak mas presne dane podmienky, ktore mozes alebo nemusis akceptovat
som si isty, ze vela ludi si danu pracu vybralo aj prave preto, aby mali priplatky, co sa teraz zmenilo
argumentovat teda nejakym volnom pre ludi je nezmyselne, ak by na danej pozicii pracovat nechceli, tak by nemuseli, hlavne pri aktualnej nezamestnanosti
som si isty, ze vela ludi si danu pracu vybralo aj prave preto, aby mali priplatky, co sa teraz zmenilo
argumentovat teda nejakym volnom pre ludi je nezmyselne, ak by na danej pozicii pracovat nechceli, tak by nemuseli, hlavne pri aktualnej nezamestnanosti
Zaujimavy by bol priezkum medzi dotknutych ludi ci sa im to paci alebo nie. Verim tomu ze tych co sa im to nepaci je vela ale podla mna prevladaju spokojni.
Stále argument nejakých príplatkov.. miestnych pravičiarov v ich mentálnom svete vôbec nenapadne, aby sa radšej zvýšili platy na takú mieru, že by sa vôbec nemuselo uvažovať v rovine: pôjdem do práce aj cez sviatok, lebo je tam príplatok. Určite by zvýšenie platov položili mega-reťazce ako Kaufland, Lidl, Tesco atď. do kolien. Keby boli vyššie platy, nikto by na takýto variant, ktorý je vyjadrením núdze, ani nepomyslel. Naopak, tešil by sa z voľného dňa, ktorý by mohol stráviť ľubovoľne (ale nie v práci).
Beardie ale chapes tomu, ze ked robis na smeny, teda dlhy a kratky napeiklad, tak ziadne priplatky za vikend nemas? Neviem ako sviatok, ale to tiez s oblubou nepreplacaju (napriklad casnikom).
tiez si myslimwladas napísal:Zaujimavy by bol priezkum medzi dotknutych ludi ci sa im to paci alebo nie. Verim tomu ze tych co sa im to nepaci je vela ale podla mna prevladaju spokojni.
hughito napísal:kecy o praviciaroch, mentalnom svete a priplatkoch
beardie napísal:ako som sa uz vyjadril, povinne zatvaranie mi pride ako blbost, kedze varianta s 100+% priplatkom za vikend/sviatok by to vyriesila sama a vsetci takto pracujuci ludia by si vyraznejsie pomohli...
ale chapes tomu, ze su pozicie, kde to s oblubou preplacaju?heker napísal:Beardie ale chapes tomu, ze ked robis na smeny, teda dlhy a kratky napeiklad, tak ziadne priplatky za vikend nemas? Neviem ako sviatok, ale to tiez s oblubou nepreplacaju (napriklad casnikom).
Ano, su, chapem to.
-
Ryan Giggs
VIP
Toto je presne reakcia cloveka ktory nema o problematike sajnu. Miesto odpovedi a argumentov vyhybave zvasty.baldorex napísal:Tie logické kotrmelce čo dávaš, nemôžem z teba
Takze je jasne odkial vietor fuka. Mas nulove pravne povedomie, len tu dristas nezmysly.
Ani tie logicke kotrmelce si nevymenoval. Ale to chapem, ved ani nie je ake.
Ty máš zase právne bezvedomie. Že nevieš logicky uvažovať ukazuješ tu a aj v iných témach, kde sa ti snažili aj iní vysvetliť, ale ty neakceptuješ argumenty, len tie svoje bláboly.
Logika = sedliacky rozum ???
Takto si to predstavuješ?
Pozeráš príliš veľa časti Súdnej siene.
Takto si to predstavuješ?
Pozeráš príliš veľa časti Súdnej siene.
Daj si šnicel a nepleť svoje choré reči do cudzej debaty 
Opäť túžiš vyprovokovať ban?
Opäť túžiš vyprovokovať ban?
Iba ak s tvojou pomocou. A nik mi tu nebude nariadovat čo napíšem. A na základe čoho by som mal tentoraz dostať ten ban? HM?
Takže opäť sa ťa pýtam.
Takže opäť sa ťa pýtam.
Začínaš opäť osobne útočiť, ja v tvojej úbohej hre pokračovať nebudem.
Sedliacky rozum je skvelá vec, čo máš proti nemu? Šnicel medzi chlebom?
Sedliacky rozum je skvelá vec, čo máš proti nemu? Šnicel medzi chlebom?
Ak si myslíš,že so sedliackym rozumom si vystacis pokiaľ ide o zákon tak fajn.
A jediný kto útočí si Ty s tou sniclou.
Vyjadrenie som iba súhlas s názorom a tým čo napísal Ryan. Čo v tvojom prípade povedať nemôžem.
Tvoje názory považujem za choré a scestné.
A jediný kto útočí si Ty s tou sniclou.
Vyjadrenie som iba súhlas s názorom a tým čo napísal Ryan. Čo v tvojom prípade povedať nemôžem.
Tvoje názory považujem za choré a scestné.
Ďakujem, pre mňa je to kompliment.