Posilňovanie | Bodybuilding | Gainer | Kreatín | Fitness
Re: Posilňovanie | Bodybuilding | Gainer | Kreatín | Fitness
Čauko.. cvičím asi tak pol roka už a chcem trošku podporiť voj rast takže som rozmyšlaľ nad kreatínom, myslite že je to dobry napad ? počúvam názory aj proti aj pre takže neviem sa rozhodnuť
Ahoj... Nič s ním nepokazíš... kludne si ho daj ..
Najlepší doplnok.
Super to som chcel počuť.. keď poviem nejaému laikovi že chcem začať brať kreatín tak hneď som feťák/steroiďák
btw aké máte značky kreatínu ?
Tak laikom nič nevrav, alebo im povedz, nech si o tom niečo naštudujú a tak sa vyjadrujú
...
Ja som dakedy bral monohydrat od Natural nutrition ...v danej cene bezkonkurenčný (400g za 3.90€)
Ja som dakedy bral monohydrat od Natural nutrition ...v danej cene bezkonkurenčný (400g za 3.90€)
Také primitívne reči ani nerieš. Kto je mäso, prijíma aj kreatín (z mäsa). Je ho však málo, takže ak ho človek suplementuje, tak získa väčšie benefity.OňoFuč napísal:Super to som chcel počuť.. keď poviem nejaému laikovi že chcem začať brať kreatín tak hneď som feťák/steroiďákbtw aké máte značky kreatínu ?
Značka nie je vôbec dôležitá, dôležité je, aby to bol kreatín monohydrát. Dávkovanie 5 g denne.
Inak, môžem otázku? Mávali ste niekto pri/po tréningu nevoľnosť? Prvý (myslím ako úplne prvý poctivý) tréning som dosť dal zabrať nohám (drepy, výpady,...), teda som aj dosť "lietal hore-dole", to neskončilo najlepšie, včera som šiel na to ľahšie (1-2 série menej) a síce to bolo lepšie ale presne na konci sa zase objavila - ten taký typ, kedy naozaj si človek musí sadnúť, nič nerobiť, aby sa to upokojilo a potom fajn. Prvýkrát to avšak bolo aj s "vyvrcholením" a to som nestihol polovicu plánu dokončiť kvôli tomu.
Pri prvom som mal jedno predtréningové jedlo (asi aj to napomohlo), druhýkrát som šiel v podstate len nalačno, akurát, čo som doobedu pil vodu.
Sú nejaké tipy, triky, taktiky na to, či?
Pri prvom som mal jedno predtréningové jedlo (asi aj to napomohlo), druhýkrát som šiel v podstate len nalačno, akurát, čo som doobedu pil vodu.
Sú nejaké tipy, triky, taktiky na to, či?
Aký čas ubehol od jedla ako si začal cvičiť ? Co si jedol?
treba pit vela vody po cely den a hlavne popri treningu, nedavaj si zbytocne rychle tempo (zhorsuje sa technika a skorej dojde k urazu), pred cvicenim nejest a po cviceni dat sachre aby ti nebolo zle a doplnil svalovy glykogen
a kedze zacinas, nezabudni na dolezity fakt: pi aj mineralne vody (napr. gemerka, magnesia, budis) - lepsie sa budes regenerovat, taktiez mozes pridat aj nejake horcikove tablety - predides krcom a taktiez zlepsi regeneraciu
drzim palce, hlavne sa nevzdavaj a ked ti aj pride zle, tak si kludne oddychni a docvic neskor
(poznam aj takych, ktorym prislo az tak zle, ze sa museli ist vyvracat... ale docvicili
)
//horcik uzivam aktualne tento https://www.iherb.com/pr/KAL-Magnesium- ... lets/70143
//skoro by som bol zabudol, nezabudni pri cviceni spravne dychat!
a kedze zacinas, nezabudni na dolezity fakt: pi aj mineralne vody (napr. gemerka, magnesia, budis) - lepsie sa budes regenerovat, taktiez mozes pridat aj nejake horcikove tablety - predides krcom a taktiez zlepsi regeneraciu
drzim palce, hlavne sa nevzdavaj a ked ti aj pride zle, tak si kludne oddychni a docvic neskor
//horcik uzivam aktualne tento https://www.iherb.com/pr/KAL-Magnesium- ... lets/70143
//skoro by som bol zabudol, nezabudni pri cviceni spravne dychat!
Pred tréningom aspoň dve hodiny nejedz.
A keď si nikdy nič nerobil a zrazu začneš "makať," tak sa takéto čosi dá aj očakávať. Veľa ľudí pri ťažkej fyzickej námahe aj grcia (to ale skôr pri bojových športoch). Ako nováčik by si mal začať zľahka, nič ti neujde a nezabudni, "svalovica" nie je žiadny znak, že cvičíš dobre. Svalovica je negatívny jav. Musíš cvičiť tvrdo, ale niekedy je menej viac, môže sa dokonca dospieť do stavu pretrénovania a to ta odpíše na pár dní (stalo sa mi to raz v živote).
A keď si nikdy nič nerobil a zrazu začneš "makať," tak sa takéto čosi dá aj očakávať. Veľa ľudí pri ťažkej fyzickej námahe aj grcia (to ale skôr pri bojových športoch). Ako nováčik by si mal začať zľahka, nič ti neujde a nezabudni, "svalovica" nie je žiadny znak, že cvičíš dobre. Svalovica je negatívny jav. Musíš cvičiť tvrdo, ale niekedy je menej viac, môže sa dokonca dospieť do stavu pretrénovania a to ta odpíše na pár dní (stalo sa mi to raz v živote).
ešte k tomu kreatínu, radšej prášok alebo tablety ?
Ako je to s kreatinom pri piti alkoholu,rozumej tak 2x do mesiaca do naladicky,ma to zmysel vobec brat ci nie?
Záleží aký alkohol a koľko je to do náladičky 
Samozrejme tvrdy,nejaka ta whiska a mnozstvo tazko povedat,ale vacsinou s kamaratom dame 7ku,niekedy menej
Vedomosti ani zmysel pre iróniu akosi nemáš no...
Whiska je sajrajt ako tuzemský um?
Mimochodom, alkohol prakticky užívanie kreatínu neovplyvňuje. Tvoja otázka je teda zbytočná.
Alkohol ale ovplyvňuje procesy v tele. V malom množstve je prospešný (2 deci červeného vína napríklad), vo väčšom škodlivý...z hľadiska cvičenia napríklad spomaľuje regeneráciu po tréningu.
Dať si občas po obede pohár piva či vína je ok.
Dať sa 2x mesiaca do náladičky lacným alkoholom je sedlácke, ale katastrofa to nie je.
Whiska je sajrajt ako tuzemský um?
Mimochodom, alkohol prakticky užívanie kreatínu neovplyvňuje. Tvoja otázka je teda zbytočná.
Alkohol ale ovplyvňuje procesy v tele. V malom množstve je prospešný (2 deci červeného vína napríklad), vo väčšom škodlivý...z hľadiska cvičenia napríklad spomaľuje regeneráciu po tréningu.
Dať si občas po obede pohár piva či vína je ok.
Dať sa 2x mesiaca do náladičky lacným alkoholom je sedlácke, ale katastrofa to nie je.
Pod pojmom "whiska" som myslel whiskey- Tullamore Dew srry za nedorozumenie a diky za info
Pri cvičení celkovo, ako aj užívaní kreatívnu, by som nepil vôbec, alebo čo najmenej. ..užívanie kreatinu a celkovo stravovanie pri cvičení (bielkoviny , prípadne vitamínové doplnky, atd) ako aj fyzická záťaž, je dosť veľké zaťaženie na pečen a alkohol tomu len poriadne pridá !
OňoFuč - úplne jedno..Čo sa ti bude uživať pohodlnejšie, alebo sa ti zdať výhodnejšie ...
OňoFuč - úplne jedno..Čo sa ti bude uživať pohodlnejšie, alebo sa ti zdať výhodnejšie ...
nezabudaj, ze alkohol ma dost kalorii, takze si to ustriehni
v akej cenovej hladine by som sa mal pohybovať aby som nedostal nálepku sedlák?baldorex napísal:
Nie je ohraničený cenou, ale kvalitou. Viď borovička či tuzemský um.