emigracia,imigracia

Diskusie na politické témy...
kali520
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

Re: emigracia,imigracia

Príspevok od používateľa kali520 »

jackb napísal:nuz, ten vas rakusky maliar a chaby spisovatel to videl inak.
Inak to vidiš iba ty

„Táto rozšírená rodina bielej rasy potom bude mať za úlohu prijať i slovanské národy, pretože aj tie patria k bielej rase. Iba takýmto zjednotením bielej rasy bude môcť západná civilizácia byť zachránená od žltej rasy. V súčasnosti je v tomto ohľade vedúcou organizáciou Waffen-SS, pretože jej organizácia je založená na princípe rovnosti. Waffen-SS pozostáva nielen z germánskych, románskych a slovanských, ale dokonca aj z moslimských jednotiek a súčasne si každá jednotka zachovala svoju národnú identitu, bojujúc po tesnom boku ostatných. Poznám veľmi dobre mojich Nemcov. Nemec si často myslí, že je lepší, ale rád by som takéto myslenie odvrátil. Je dôležité, aby každý dôstojník Waffen-SS poslúchol príkaz dôstojníka inej národnosti, ako aj to, aby dôstojník inej národnosti poslúchol nemeckého dôstojníka.“
- Heinrich Himmler v súkromnom rozhovore s veliteľom lotyšskej SS Arturom Silgailisom
Zdroj / Source: Artur Silgailis: Latvian Legion. James Bender Publishing, 1986. str. 348 – 349.

Toto len tak na okraj aby si si trošku rozširil obzori, keďže je to mimo temu.
spoznal som ze najnebezpenejsia vec na svete je extremny nacionalizmus.
Myliš si to so šovinizmom.

Inak vidím, že máš neustále problem s uchopením pojmu národ ako skupiny ľudí ktorých spája spoločná kultúra, tradicie a jazyk počas historického vývoju v ucelený celok ktorý determinuje biologický charakter jeho členov.

Neviem ani či si schopný chápať tejto vete tak pre istotu to skúsim s obrazkami na tomto webe https://rasovetypy.wordpress.com špecialne toto https://rasovetypy.wordpress.com/2011/09/01/zide/ a toto https://rasovetypy.wordpress.com/2011/0 ... o-plemene/ keď ťa tak velmi trápi ten neslovanský vzhlad a asi nemáš ani tušenie kam tým bolo mierené.
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Aký biologický charakter jeho členov? Nič také neexistuje, žiješ v rasových koncepciách 19. st. (a ich nacistických interpretácií).

Spoločná kultúra/jazyk/tradície sú už o trocha uchopiteľnejšie koncepty, ale realita je omnoho rozmanitejšia a flexibilnejšia (premenlivá). Tieto koncepty boli do veľkej miery umelo tvorené v 18. st. rôznymi národovcami, dovtedy v rovine nejakých národov nikto neuvažoval. V praxi jen najviac konzistentný tzv. politický národ (USA, ale aj FR), založený na občianskom princípe.
kali520
Darca
Darca

hughito napísal:Aký biologický charakter jeho členov? Nič také neexistuje, žiješ v rasových koncepciách 19. st. (a ich nacistických interpretácií).
Ja viem, že tebe ani tie obrazky nepomôžu, lebo si bigotný lavičiarsky fanatik. Ale možno s takou horlivosťou budeš tvrdiť, že neexistuje žiadny doberman, čivava, doga a nemecký ovčiak, tažko povedať čo sa v tej tvojej hlave odohrava keď názor zatemní aj zrak.

A skôr než vytiahneš na mňa tvoj argument o väčšom genetickom rozdiely medzi jednotlivcami ako medzi skupinami tak:
hughito
Redeemer
Redeemer

Zase ten ultimátny argument so psami? :D To už hádam ani nemôžeš myslieť vážne. :D Každý blbec predsa vie, že rôzne rasy psov sa šľachtia, resp. šľachtili za daným účelom vytvoriť takého či onakého psa (výzor, vlastnosti).
kali520
Darca
Darca

Ty si asi z prirodopisu nebol moc dobrý.

Ale tak skúsim ultimátny argument napr medveď https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_bears hyena https://cs.wikipedia.org/wiki/Hyeny žralok https://en.wikipedia.org/wiki/Shark atď atď

Povedz na rovinu prečo len u ľuďoch spochybňuješ rasu?
hughito
Redeemer
Redeemer

Ale to nie sú rôzne rasy medveďov, medveď je len jeden (ľudská rasa). Evolúcia/vplyv prostredia a adaptácia na ne spôsobili, že existujú rôzne druhy medveďov (rôzne ľudské etniká).

Ešte niečo?
rebuss
Star
Star

Príspevok od používateľa rebuss »

hughito napísal:Ale to nie sú rôzne rasy medveďov, medveď je len jeden (ľudská rasa). Evolúcia/vplyv prostredia a adaptácia na ne spôsobili, že existujú rôzne druhy medveďov (rôzne ľudské etniká).
Rasy medveďov, rasy ľudí, atď., s odlišnými vlastnosťami, pôvodom, intelektom..

Ty si iba zamienaš slova aby ti vyhovovali do svetonazoru a aby si nahodou nekusol do politickej korektnosti.
hughito
Redeemer
Redeemer

Nie, to sú synonymá, ale platí úzus, že pri ľuďoch hovoríme o etnikách, pri zvieratách o druhoch. Takže žiadna "politická korektnosť."
kali520
Darca
Darca

Termín definujúci biologický charakter ktorý fyziologicky odlišuje od seba skupiny (poddruhy) jedného druhu či už medveďa, psa alebo človeka neni tak podstatný ako to, že túto realitu spochybňuješ.
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa javatar »

Ty zase spochybnujes, ze vztahy medzi "poddruhmi" su cisto socialne (a teda sa menia). Keby bola rasova privrzenost biologicka tak by k miesaniu ras nemoholo dojst tak ako k nemu dochadza. Ludia by sa totiz medzi rasami nepritahovali. A tu nehovorim o preferenciach lebo tie mame kazdy nejake ale o zakladnej biologickej pritazlivosti.
hughito
Redeemer
Redeemer

kali520 napísal:Termín definujúci biologický charakter ktorý fyziologicky odlišuje od seba skupiny (poddruhy) jedného druhu či už medveďa, psa alebo človeka neni tak podstatný ako to, že túto realitu spochybňuješ.
Ja spochybňujem existenciu rás, najmä v tom primitívnom zmysle, že: bieli - čierni - žltí. A to teda nie je že JA, ale vedečké autority v oblasti genetiky, biológie, antropológie a pod. Existenciu jednotlivých etník som nikdy nespochybňoval.
-AA-
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa -AA- »

javatar napísal:Ludia by sa totiz medzi rasami nepritahovali. A tu nehovorim o preferenciach lebo tie mame kazdy nejake ale o zakladnej biologickej pritazlivosti.
Ani sa prirodzene nepriťahujú. Napriek mediálnemu vyobrazeniu (propagande) v krajinách ako USA, drvivá väčšina ľudí sa stále medzirasovo nemieša. Miešanci okrem toho môžu vykazovať problémy s identitou a mať zdravotné komplikácie. Rasové miešanie je deviácia, umelo navodená súčasnými civilizačnými vplyvmi , nie norma.
hughito
Redeemer
Redeemer

Jasné, deviácia, umelo navodená. :D A preto genetické výskumy ukazujú, ako sme etnicky ("rasovo") premiešaní.
baldorex
Addict
Addict

Príspevok od používateľa baldorex »

Veľmi zlý argument.
Etnické miešanie v obrovských množstvách nebolo robené z lásky a priateľstva, ale je to dôsledok znásilnení žien vojakmi počas konfliktov od hlbokej minulosti cez turkotatárske nájazdy až po vojnu vo vietname atď.
Tu vznikali tie najväčšie premiešania, ktoré pokračovali potom ďalej, keď deti z týchto znásilnení mali svoje deti...
kali520
Darca
Darca

A preto genetické výskumy ukazujú, ako sme etnicky ("rasovo") premiešaní.
Asi preto genetickou analýzou jednej kosti alebo prameňa vlasov môžme určiť rasu jednotlivca. Liek BiDil užívajú len černošský pacienti, a srpkovitou anémia sa vyskytuje takmer vyhradne len u afričanov lebo disponujú génom tejto choroby.
Cesar
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Cesar »

Veľmi dobrý článok o Orbánovej politike ohľadom migrácie:

https://www.welt.de/politik/ausland/art ... aette.html

Nie je to žiadna propaganda, klamstvo, nie je to ani kritika, je to faktický opis Orbánovej politiky. Som prekvapený.

A nižšie je už 300+ komentárov, všetci mu dávajú za pravdu, na rozdiel od slovenských médií sú komentáre korektné, žiadne osobné invektívy, osočovanie, urážky.
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa javatar »

Zufali vojaci znasilnovali proti svojmu gustu a to dost frekventovane (pravdepodobnost otehotnenia po znasineni je dost nizka), sucasna nasilno presadzovana kulturna norma sa diala vo vsetkych oblastiach kde to bolo roznofarebne po starocia a ja som kulturne indoktrinovany deviant :lol:
Ide vam chlapci...
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

kali, neviem ci aj pan Himmler maloval, ale nebol to Rakusan, takze som myslel ineho maliara, ktory sa narodil v Rakusku, aj ked za Bavorsko bojoval.

pomenuj tu idiociu, ktora na Balkane prinutila suseda podpalit dom alebo znasilnit zenu a dceru susedovi pred jeho, s ktorym den pred tym popijal pivo ako len chces. ja tomu budem hovorit extremny nacionalizmus.

spolocny jazyk: moji predkovia sa museli naucit lingua franca, lebo ich materinske jazyky boli rozdielne
spolocna kultura: nikto ma nepresvedci, ze John z Glasgow ma totoznu kulturu ako Alexandros z Aten, ako Dimitrij z Petrohradu, alebo ako Juan z Madridu.
spolocne tradicie: moji predkovia dokonca oslavovali Velku noc ci Vianoce v ine dni. treba v tomto rozbore pokracovat?
DEVZYO1G
Addict
Addict

Príspevok od používateľa DEVZYO1G »

beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

nemam uz na tento rok dovolenku :-/

realne by som podporil skor rozsirovanie posobnosti pobreznej spravy Lybie ako toto, je to len taky vystrelok bez vyznamnejsieho dopadu

nieco na tuto temu od Sulika
http://komentare.hnonline.sk/dnes-pise/ ... -do-europy
Napísať odpoveď