Automaticka prevodovka (stvorkolka)

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
marek788
Light Star
Light Star

Automaticka prevodovka (stvorkolka)

Príspevok od používateľa marek788 »

Ahoj, mam stvorkolku s automatickou prevodkou a chcem sa spytat na jednu vec. Dnes som zisiel taky kopec na Nku, a kamarat mi vravel, ze to vraj skodi prevodovke. Mam tam CVTcko, a podla toho, co som sa docital na internete tak u CVT by to malo byt ok. Zaujimalo by ma teda ako to je, ci som mohol nieco pokazit, zisiel som taky kopec na Nku asi dvakrat, no nevedel som, ze neutral moze automatickym prevodovkam skodit. Nechodim tak casto, ale boli to skor dlhe jemne klesania, a stvorkolka sama o sebe dost prudko brzdi aj sama motorom, a nechcelo sa mi vkuse drzat plynovu packu, tak som to hodil do Nka a pekne to islo samo. Teraz mam vsak obavy, ci som nieco nemohol pokazit. Inak preco to vlastne skodi? Dakujem za reakcie.
hojko
Site Admin
Site Admin
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Automaticka prevodovka (stvorkolka)

Príspevok od používateľa hojko »

Si si myslel, ze mas staru Skodovku a setris palivo, ze??? Nenapada ma iny dovod. A co je to za vymysel, ze sa ti nechcelo drzat plynovy pedal??? Pri automate sa ma jazdit na D, to sa tyka aj krizovatiek, ked stoji radsej na brzde a ziadne vyradovanie do N. To iste plati aj pri jazde dole kopcom, mas to na D a hotovo. Novsie automaty maju aj tak system, ktory setri dole kopcom palivo a dokonca si to niektore vyradia do N a ani o tom netusis.
marek788
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa marek788 »

Vobec mi neslo o palivo. Ked sa vozis dlho, a niesi zvyknuty, zacne od toho boliet palec. Chcel som si to aspon trochu ulahcit, nechapem co je na tom. Mam pocit, ze si prehliadol, ze pisem o stvorkolke (nie auto s 4x4)...
test
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa test »

Kto ma vediet ze si nemyslel auto s pohonom 4x4? CVT prevodovky dava do aut Toyota, Honda a dalsi.
baldorex
Addict
Addict

Príspevok od používateľa baldorex »

Keďže píše o plynovej páčke, bolo mi jasné že píše o štvorkolke "motorke" a nie o aute, kde je pedál.
Napísať odpoveď