Vdaka
Dovolenka 2010 až 2025
-
nejakymarko
Addict
Re: Dovolenka 2010 až 2017
Pani, nejaké tipy na zaujímavé mestečká, miesta, prípadne nejakú zaujímovú prírodu v okolí Valencie, prípadne Castellón de la Plana?
Vdaka
Vdaka
Ahoj, bol niekto v Toskánsku?
Plánujeme s rodinou dovolenku na 10 dní, mamina chce niekde pri mori (ale zas nie plážovú masovku), ale aby to bolo zaujímavé aj pre cestovanie- zvyčajne sme na jednom mieste dve noci a mne práve napadlo to Toskánsko. Áno/nie?
Plánujeme s rodinou dovolenku na 10 dní, mamina chce niekde pri mori (ale zas nie plážovú masovku), ale aby to bolo zaujímavé aj pre cestovanie- zvyčajne sme na jednom mieste dve noci a mne práve napadlo to Toskánsko. Áno/nie?
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
Toskansko je siroky pojem a skor si to ludia predstavia s ochutnavkou vina, ubytovanim na farme a pod. Zacat mozes Florenciou, potom dole na Chianti/Sienu, tam skusit farmu, ochutnavka vina a syrov, nasledne mozes ist trebars na Pisu a potom k moru niekde ako je Livorno alebo nieco podobne. Alebo ist na vychod, stavit sa v San Marine a odtial k moru napr. Rimini, Pesaro ci hore Bibione, Jesolo... a cestou mozno Benatky.
Ahojte, je naozaj tak vyhodnejsie ist cez nem/rakuske cestovky ako cez nase?
Zalezi kam chces ist. Nieco sa oplati, nieco nie. Pripadne mozes ist na vlastnu past. Vsetko zalezi od destinacie a tvojich poziadaviek.
Presne tak, záleží od lokality.
V jednej lokalite majú v ponuke úplne iné hotely ako naše cestovky, v druhej rovnaký hotel, ale vyšší štandard.
Čo som pozeral ceny, boli vyššie ako u nás. Pozeral som ale bežné destinácie.
Inak, cca 3 roky dozadu som registroval nejaké sťažnosti na Egypt, že napriek nákupu zájazdu cez Rakúsku cestovku boli ubytovaní tam kde ostatní Slováci, že na recepcii dávajú izby podľa pasu a nie podľa cestovky.
V jednej lokalite majú v ponuke úplne iné hotely ako naše cestovky, v druhej rovnaký hotel, ale vyšší štandard.
Čo som pozeral ceny, boli vyššie ako u nás. Pozeral som ale bežné destinácie.
Inak, cca 3 roky dozadu som registroval nejaké sťažnosti na Egypt, že napriek nákupu zájazdu cez Rakúsku cestovku boli ubytovaní tam kde ostatní Slováci, že na recepcii dávajú izby podľa pasu a nie podľa cestovky.
Kde sa dá ísť v druhej polovicke októbra k moru? Chceme ísť s priateľkou niekde na 7 dní. Vieme rozprávať len nemecký a lamavou angličtinou
let, nejaké to ubytovanie s raňajkami s cenou cca 400-500€ na osobu. Je to reálne?
egypt, tam za tu cenu by ste mali aj all inclusive
alebo ked nechcete potencionalne bombovu dovolenku tak kanarske ostrovy.
alebo ked nechcete potencionalne bombovu dovolenku tak kanarske ostrovy.
Tiez myslim, ze Egypt budes mat teraz uplne v pohode - aj pocasie, aj ceny.
Cyprus, Malta, pripadne uz spominany Egypt.
Škoda, že si to nezačal plánovať niekedy v júni, za 500-600 vieš dat aj Dubaj. Ak si sleduješ ceny, tak letenky z KTW sú od 100-110 euro za spiatočku, k tomu batožina za 20 euro (polka kufra), do KTW tigrom za 20 jedna cesta, za zbytok sa do ubytka a stravy vojdes, ak idete dvajalukas9206 napísal:Kde sa dá ísť v druhej polovicke októbra k moru? Chceme ísť s priateľkou niekde na 7 dní. Vieme rozprávať len nemecký a lamavou angličtinoulet, nejaké to ubytovanie s raňajkami s cenou cca 400-500€ na osobu. Je to reálne?
Nevedel som narýchlo nájsť vhodnejšiu tému. Určite ste tu viacerí boli v Barcelone a leteli ste cez Gironu, teda letisko vzdialené cca 100 km od Barcelony (a nie je ani priamo v Girone). Ako najlepšie sa dá dostať z letiska do Barcelony? Díky.
Čo som zachytil po rýchlo googlení, tak vraj funguje akýsi Barcelona bus, ktorý ide z letiska priamo do centra Barcelony, je naviazaný na lety Ryanairu na osobu by to jednosmerná cesta mala stáť cca 15€. Vie to niekto potvrdiť?
Čo som zachytil po rýchlo googlení, tak vraj funguje akýsi Barcelona bus, ktorý ide z letiska priamo do centra Barcelony, je naviazaný na lety Ryanairu na osobu by to jednosmerná cesta mala stáť cca 15€. Vie to niekto potvrdiť?
Diky zatiaľ za tipy. Ale mám ešte otázku. Je lepšie letieť zo Slovenka, alebo z Nemecka? Ja budem vlastne cestovať cez dovolenku aj z de na sk, a zaujíma má či letieť hneď z de (Hamburg) alebo až z sk keď budem doma.
Ryanair ma casto lacne lety z nemeckych letisk, ci uz Hamburg, Berlin SXF alebo Norimberg, rovnako Condor navyse aj z Mnichova. By som dokonca povedal, ze to moze vyjst aj lacnejsie ako z BTS. Z okolia Slovenska by som volil Wizzair z Katowic alebo Ryanair z Krakowa.
-
hojko
Site Admin
Ja som na Malte bol 2x a nesiel by som tam. Krajina podla mna nic moc, aj ked fanusik nejakej kultury v podobe kostrolov si tam pride na svoje. Kazdopadne pre mna to bola spinava a spustnuta krajina s minimom zelene, vodici na cestach si jazdia ako chcu, autobusy sa neriadia cestovnymi poriadkami a cenovo je to dost drahe. Mozno si das kavu za 1,50 eur v pohode, ale za kebab uz das 5 eur, pizzu 10 eur, deci vina niekde na namesti za 2 eura a tak. Cize tam clovek aj dost minie. More pekne nie je, plaze su zvacsa kameniste, obcas najdes plaze s navozenym pieskom a tak.
Ja som nebol zrovna na Malte, ale na Gozu (severny ostrov Malty). Tam chodili busy nacas, plaze boli pekne (hlavne piesocnata Ir-Ramla) a jedlo tiez nebolo drahe (pizza v pohode za 6-7 eur, flasa vina za 5-6 eur). A Blue Lagoon je must-see. Takze za mna Gozo je uplne fajn, samotna Malta neviem posudit...
-
hojko
Site Admin
Na Goze som nebol, na Blue Lagoon a Crystal Lagoon ano. Okrem toho, ze to Blue Lagoon bolo taka masovka, ze si nebolo kde zlozit veci, nebolo to podla mna nic extra. Ceny, ktore som opisal, tak boli v Melliehe a v Bugibbe - august 2015 a december 2015.
ohladom Malty, buduci rok tam zacne lietat Ryanair z BTS, podobne aj na Cyprus a do Bulharska
-
Soviet
Darca
Zabudli ste na https://popeyemalta.com Popeye Vilage .. Tam to malo zaujimavu atmosferu a clapkanie tiez do pohody 
Vyborne linky, v Paphose som bol tento rok a velmi rad sa tam vratim.beardie napísal:ohladom Malty, buduci rok tam zacne lietat Ryanair z BTS, podobne aj na Cyprus a do Bulharska
Inak sice trochu od ruky, ale Wizzair otvara linku z Gdansku do Tromso (polarna oblast Norska). Do Gdansku sa da dostat aj z BTS, sice komplikovane cez Varsavu, ale stale lowcost. (oproti SAS alebo norwegian 2-3x lacnejsie)