Dovolenka v Tunisku

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...
biker610i
Light Star
Light Star
Používateľov profilový obrázok

Dovolenka v Tunisku

Príspevok od používateľa biker610i »

Čaute. Mám v pláne ísť na dovolenku do Tuniska ale keďže som dobrodruh tak by som tam chcel ísť vlastným autom. Čiže cez celé taliansko trajektom na siciliu a potom trajektom z palerma do Tunisu. Ubytovanie chcem riešiť cez cestovnú kanceláriu. A mna by zaujímalo či do Tuniska neni problém dotrepat vlastne auto a či nebudú robiť problémy. Vopred dik za rady
beardie
Redeemer
Redeemer

Re: Dovolenka v Tunisku

Príspevok od používateľa beardie »

fantazii sa medze nekladu, ale nebolo by jednoduchsie si tam auto pozicat?
biker610i
Light Star
Light Star

Auto požičiavať nechcem svoje je svoje.
Aiden
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Aiden »

Si dobrodruh a na ubytko chces CK?
yoggy

Príspevok od používateľa yoggy »

Tunisko je ešte v pohode, ale si zober že pôjdeš do Činy a tam uvidis auto s Ec ML123AJ :lol: mna by na mieste trafilo :lol:
biker610i
Light Star
Light Star

Momentálne som na sicilii v palerme ale s kamiónom boha poviem vám zážitok tu vykladať firma na sídlisku a cesta k firme taká že brusim na tesno s návesom o osobáky a balkóny. :D kúsok je prístav tak som sa šiel spýtať na tie trajekty do Tunisu a ano chodia odtiaľto a ide aj zajtra v sobotu o 11 00 a potom naspat o 23 00

tu su aj nejake foto co som tam pofotil ohladom trajektu
http://www.rajce.net/a13959067

A chodia tam lodne spolocnosti grimaldi lines a GNV
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Oplati sa ti ist autom??? Ked si vezmem, ze z BA do Palerma to mas 2100km, to iste spat, len od BA by si to mal 4200 km + co najazdis po Tunisku a ak si niekde so Stropkova, tak este aj cesta do BA. Myto v Taliansku od cca Villachu po Palermo mas okolo 70 eur, podobne cesta spat. V Taliansku je draha nafta a neverim tomu, ze si vycucas z kamiona a hodis do auta 200 litrov v bandaskach. Pri postrebe 6,5 litra by si to mal 273 litrov, pri cene napr. 1,4 eur (v Taliansku mas drahe PHM, na dialnici duplom), tak to mas aj s mytom okolo 525 eur. Prejazdenych 525 eur + trajekt.

Letenka z Viedne do Tunisu je za 200 eur. Pri cestovke a organizovanom zajazde by to mohlo byt este menej. Auto si mozes pozicat aj tam. Poziacanie auta v Tunisku na tyzden za 150-200 eur.

Alebo si sprav vylet a dovolenku po Taliansku, pripadne chod az do Francuzska do Nice, Cannes - su to krasne mesta a stoji za to ich vidiet. No aj tam su v akcii castokrat letenky, Cannes z Viedne najdes aj za 100 eur.
biker610i
Light Star
Light Star

to neries ci sa oplati alebo nie :) ano ja viem ze to nebude lacne a zrejme bude to o dost drahsie ako keby som mal cestovat lietadlom. nejake euro stisnute mam a mam benzinove auta konkretne mazda 323F BJ 1.5 65kw a Fiat uno logo 1,1 i.e nie dieslove takze este sa mozem rohodnut na ktorom pojdem :D a takisto som si vedomy cien v IT kedze casto chodim to talianska ale neni problem zbehnut mimo dialnice tam je tiez dost pump a tam natankovat a tam uz benzin v pohode cca 1.50 - 1,55/l a ano na dialnici som videl 100 oktanovy benzin aj za 2€/l a normalny za cca 1,7€/l. A to co Pises do Francuzka tak tam v tom okoli som uz bol ked mi v blizkosti vysla vikendova pauza a mam aj Monaco pobehane 2x. kto neveri dodam foto :D. Len teraz by som chcel ist do Tuniska tam som este nebol a s vlastnym autom preto aby som mal vacsii zazitok :D . A od cestovky len chcem aby vybavila ubytovanie pripadne rezervaciu trajektu a pripadne viza kedze som cital niekde na nete ze ked sa tam ide jednotlivo tak zevraj treba viza
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Este keby si napisal Siciliu alebo pripadne Maltu, tak okej, dajme tomu. Ale Tunisko, tazko mi je tomu uverit. Na co ti je ubytko od cestovky, ked si to vies booknut cez booking.com a nemas problem??? Predpokladam, ze cestovka riesi viza pred tych co pridu v hojnom pocte lietadlom, nie individualne. Navyse sa tie viza riesia rovno na letisku. U teba sa to bude asi musiet spravit niekde v pristave, ved si to pogoogli ako to je. Co je tazke na tom booknut si trajekt, v com je problem, ci v lenivosti??? Pochybujem, ze sa cestovka bude trapit s tvojim trajektom a tvojimi vizami. Okrem toho sa trajket bude bookovat na presny cas a na tom Une by som sa bal, ze ci sa nepokazi pri takej dlhej ceste. No ale je to tvoja cesta, tvoj zazitok. Podla mna vacsi zazitok bude pokazene auto niekde pri Neapole, kde ti ho za bieleho dna rozkradnu, nez samotna dovolenka v Tunisku :D

Trajekt ide 9 hodin z Trapani, 10-13 hodin z Palerma. Trajekt z Palerma ide trebars cca 1x za tyzden, cena od 120 do 200 eur v jednom smere.
Napriklad:
http://www.ferriestunisia.com/
https://www.aferry.com/tunis-ferry.htm

Vizove podmienky klasika ako vsade - pas musi mat platnost este 6 mesiacov po tom ako odides z Tuniska. K vizam potrebujes pas + preukazat spiatocny listok na lod z Tuniska. Urcite bude treba zelenu kartu k poistke. Na jednom webe sa vsak pise, ze platnost pasu 3 mesiace po odchode, viza sa ziadaju vo Viedni: https://www.invia.sk/tunisko/vstupne-formality/ Podla inej stranky (tykajucej sa CR) staci voucher k ubytovaniu: http://www.tunisko.com/sk/tunisko.html Ceske ministerstvo ma k tomu viacej napisane: http://www.mzv.cz/jnp/cz/encyklopedie_s ... /visa.html Slovenske ministerstvo k Tunisku nema k vizam nic.

Celkovo mi pride zvlastne, ze chces ist do Tuniska a ako uz hore kolegovia spomenuli, chces ist autom a ostatne veci chces od cestovky. To si iny dobrodruh. Nechces, aby som ti to ja obtelefonoval, pobookoval a ty uz len natankujes do Una a mozes ist??? Cakal by som, ze si das aspon viac namahy o tom, aby si si cez Google co to precital, nastudoval, naplanoval a nakoniec aj zabookoval.
biker610i
Light Star
Light Star

mam dva pasy jeden je platny este 8 rokov a druhy 4. tak to je v poho. ( ked som bol v rusku tak zamestnavatel vyzadoval odomna 2 pasy tak preto mam dva) To uno som len tak trepol vsak na 95% upojdem na mazde nad tym unom som rozmyslal preto lebo je to talianske auto a este sem tam behaju v taliansku a podla videi z YT aj v Tunisku tak keby sa po ceste sypalo tak ho budu vediet lahko opravit kedze je to z ich produkcie auto :smt033 Tak diki admin taketo nejake info som potreboval co si napisal v poslednom prispevku. A kto chce moze pridat nejaky nazor k tejto " kriziackej vyprave" :D rad si precitam nazory inych ludi 8)
beardie
Redeemer
Redeemer

prečo prave Tunisko? V čom je také zaujímavé? Sú aj lepšie krajiny kde sa dá voziť, ide len o ten trajekt? Chod na Sardiniu alebo Korziku, pripadne do UK...
biker610i
Light Star
Light Star

laka ma aj preto lebo je to aj iny kontinent a ina kultura a v UK som bol pred vyse tromi rokmi (tiez s kamionom) a na korzike minuly rok konkretne v Bastii ked som vikendoval v livorne tak tiez som tam siel trajektom kamion nehal v blizkosti pristavy a vratil sa na druhy den. trajekty tam chodia z livorna do bastie priemerna raz dvakrat za den . A na sardinii som este nebol to je pravda ale to bude podobne ako taliansko a Tunisko je predsa trochu ina kultura :smt033 . Bol ste niekto v Tunisku ak ano ake mate zazitky odtial ? co viem tak dost cestoviek tym smerom robi dovolenky :)
beardie
Redeemer
Redeemer

to stale neodpoveda na otazku, preco si chces naklady ztrojnasobit, len preto, aby si tam mal vlastne auto
pozicovne existuju
mato236
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa mato236 »

co chces z Tuniska pasovat ? :D
biker610i
Light Star
Light Star

neboj, nic nechcem pasovat navstivit Tunisko chcem len cisto za turistickym ucelom :D a inak
zevraj viza netreba : 8)
https://www.mzv.sk/cestovanie_a_konzula ... playMode=1 8)
Najradsej by som bol keby dojdem iba do Bratislavy pripadne na Schwechat na letisko a auto by mi vzali do lietadla . Skoda ze letecke spolocnosti taketo sluzby neponukaju (preprava vlastneho auta lietadlom) a myslim zeby dost ludi toto vyuzilo. By bolo fajn mat na dovolenke svoje auto zo sebou aj kdekolvek inde na svete :smt033 8)
beardie
Redeemer
Redeemer

Ponúkajú, ale nato nemáš. Normálni ľudia si auto požičajú v destinácií
Andi_Cibula
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Andi_Cibula »

Ty by si potreboval prístroj inžiniera Berky:
(od asi 19:30)
biker610i
Light Star
Light Star

beardie napísal:Ponúkajú, ale nato nemáš. Normálni ľudia si auto požičajú v destinácií
a kolko by to priblizne stalo na nete sa akosi nemozem k tomu dopatrat nic sa nepise ani na strankach letiskovych spolocnosti
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

drobnost, par desiatok tisic. Urcite keby to reklamovali, tak si to objedna kazdy druhy, ved co na tom, ze auto ma hodnotu desatinu z toho, ak vobec...
biker610i
Light Star
Light Star

Tak nakoniec som bol tym autom v tunisku ale nesiel som z palerma trajektom ale z Genovy a trajekt tam aj spat stal 867 € a autom som sa bol previest az v Sousse a na hotely som bol v ubytovany v Hamammete a spravil som tak ako admin mi radil ubytovanie som hladal az na mieste a cez booking.com
PS: velka poklona patri aj mazde ze to v pohode vydrzala tam aj spat 8)

a tu je este par fotiek :
http://biker610i.rajce.idnes.cz/Tunisko_na_Mazde/ :smt033
Prílohy
20170903_145407.jpg
Napísať odpoveď